Morgonpromenad och stallet

Idag så ställde jag klockan lite tidigare (05:30) och jag vaknade 20 över fem. Anledningen till att jag ställde klockan lite tidigare är för att jag skulle hinna gå en promenad med hundarna, det blev att jag gick om stallet och medans jag hämtade in Callefjant så fick dom stanna kvar inne i stallet. 
 
Förresten, den här synen mötte mig när jag skulle hämta Calle, flughuvan satt helt löst på han huvud men den satt kvar, till och med efter att han skakat på sig och huvan bara hängde på ena örat. Jag är i alla fall väldigt glad över att jag hann ta flughuvan innan han hade av sig den i hagen för tro mig, det är omöjligt att hitta något i den hagen.
 
 
 
 

Dagens praktik

Dagen började med att vi skulle städa upp lite i ett förråd. I förrådet så fanns det stora, ihoptrasslade, hagtrådar som vi skulle reda ut, superkul.. Hah, ni skulle bara veta vilken lycka som uppstod när man faktiskt hittade en av ändarna av alla linor som var ihoptrasslade. Det var tre trådar av olika slag, först typ platta trådar, sen repliknande och till sist något som liknande ståltråd (vad vet jag, det kanske det var) 
 
Jag hade även lyckan att ha hunden Holger i i mitt knä under en stor del av tiden, och nej han är inte liten så mitt knä var lite för litet för honom.
 
Sen så skulle flera hästar verkas så vi fick hämta hästarna i hagen och när de var färdiga skulle vi gå med dom till en ny hage som låg en bit bort. Det tog ett tag att leda hästar fram och tillbaka och sen så fick man ju vänta på att hästarna skulle bli färdig verkade. 
 
Det blev ingen ridning idag vilket känns rätt så skönt eftersom att jag inte alls kände för att rida, är så trött!
Bjuder på en bild på en av hundarna där, lilla Rosa, urgullig hund och det är ofta hon och Holger följer med oss när vi jobbar!
 
 
 
 
 
 
 

Gårdagens Calle och dagen innan

Igår var det träning på ridskolan med mina Callefjant, han var till och med lugnare den här gången än vad han var förra veckan (så han också var oväntat lugn) Han stod och halvsov medans jag gjorde i ordning honom, dock försvann det sömniga ur honom så fort lektionen började. Jag kan inte påstå att det gick särskilt bra, han var uppe bland molnen och drog på och försökte flera gånger gå över i galopp men han var positiv och glad och de stunder då jag fick honom att slappna av så kändes han riktigt fin men han tyckte att det var lite väl kul ibland. Han kändes väldigt trevlig de sista två varven iaf!
 
Calle som nästan är färdig att gå in i transporten för att åka till träningen. 
 
I måndags var det praktik och gud så underbart det är, jag älskar att vara där, dock var det så jäkla varmt så fick världens huvudvärk. Jag red hästen Grå (nej hon heter inte Grå men hennes namn är för fjantigt för att nämnas) men tack vare min huvudvärk så orkade jag inte rida utan skrittade mest runt i ridhuset lite och tog något travsteg. Imorgon är det praktik igen (tack och lov) så förhoppningsvis får jag rida Grå igen, gillar henne! 
 
 
 
 
 
 
 

Praktik

Det enda som verkligen känns skönt och bra med att behöva gå IM är att jag kommer få ha praktik minst två dagar i veckan, det börjar idag. Jag kommer få vara på en lite mindre hästgård , jag red där när jag var yngre, innan jag fick Dru det är även där vi köpte Calle. 
 
Förmodligen kommer Jessica rida Calle idag som jag skrev för någon dag sedan, om det blir så kommer jag förhoppningsvis ha lite nya bilder att bjuda på senare!
 

Vilodag för min prins

Idag kommer min fina Callefjant få vila så det blir bara mys idag. Imorgon blir det antingen att jag rider honom eller så kommer Jessica göra det om hon har tid, kommer vara med isåfall så då kommer jag förhoppningsvis ha lite nya bilder att bjuda på! 
 
Eftersom att Calle har sin vilodag så funderar jag på att putsa sadel och träns, det är speciellt sadel och sadelgjorden som kan vara bra att göra rent, det var inte allt för länge sen jag putsade hans träns, det ser fortfarande bra ut men om jag orkar så blir det att göra rent det också!
 
Tre bilder på C från igår, min fina prins<3
 
 
 
 

En dag då alla problem försvinner

I alla fall för ett ögonblick.
 
Idag höll Jessica lektion för mig, vi har fortfarande fokus på galoppen då det speciellt är där han behöver byggas upp. Jag tycker att det gick helt okej, kände att jag var lite trött, har varit och är fortfarande väldigt förkyld och har fortfarande lite ont i halsen, och värmen gjorde det inte bättre så jag är väldigt nöjd med min Callefjant. 
 
Efter lektionen så red jag ut (Jessica gick med) Innan vi begav oss ut så bytte jag tränset till en repgrimma istället. Det var framförallt under uteritten jag verkligen var lycklig, jag galopperade i full galopp på vissa vägar och det roligaste var nog att man så tydligt märkte hur roligt Calle hade, öronen pekade rakt fram hela tiden och själv satt jag på hans rygg med ett stort leende på läpparna och flera gånger skrattade jag rätt ut, underbart!
 
 
 
 
 

Lekstund

Det är roligt att se hur lekfull Calle är, det märker man speciellt när man longerar honom, han skuttar runt och då menar jag inte bocksprång utan han leker bara och använder smackningarna som en ursäkt till att fara iväg en flygande trav med svansen lyft och huvudet stolt uppe bland molnen, sen så sneglar han inåt och ögonen glittrar på honom och han skuttar runt lite till. 
 
Nu är det så att han inte är olydig, även fast han leker så lyssnar han fortfarande när vi ber honom att gå tillbaka till den gångart som vi ville ha honom i från början. Igår beslutade jag mig för att leka med honom och jäklar vad roligt han hade, jag hade honom i longerlina och sprang runt med honom i en stor cirkel så att han skulle få större yta. Han skuttade, bockade och då och då sneglade han in mot mig med glittrande blick som för att säga "visst var det där kul?" 
 
Helst skulle jag vilja släppa honom lös någonstans för att låta honom springa av sig, han har så sjukt mycket överskottsenergi (hur förstår jag inte med tanke på att han motioneras 4-5 dagar i veckan) och att springa runt med honom är det näst bästa.
 
Vi avslutar iaf alltid med att longera honom som vanligt och då kräver jag av honom att han ska arbeta och gå i den gångart och fart jag vill ha honom i och sen när jag är nöjd så avslutar vi! 
 
 
 

De senaste dagarna

I skolan har det gått lite bättre, jag kan fortfarande inte gå in i klassrummet eftersom att paniken och ångesten kommer direkt och jag måste trycka undan impulsen att springa ut,men jag kan i alla fall sitta utanför klassrummet nu, nästa vecka SKA jag klara av att sitta i klassrummet, om jag har tur så kommer även praktiken kanske börja nästa vecka och då blir det iaf inte så långa skolveckor!
 
I tisdags så tog jag med Calle till lektionen på ridskolan för första gången, även första gången jag lastade honom själv och det gick jättebra! Mamma kunde inte skjutsa mig så det fick min bror göra, som inte har någon hästvana alls, som tur var så följde Jessica med så hon fick hålla i Calle medans jag tog av transportskydden och sedan sadlade och satte på vanliga benskydden. 
 
Jag är verkligen imponerad av Calles lugn, när vi var framme på ridskolan så var han bara lite spänd men stod relativt stilla medans jag höll på, han brydde sig inte ens om ridskolelärarens enorma gran danois som kom när vi lastat av. I ridhuset med alla hästar så var han fortfarande lugn och lyssnade på mig, det är klart att han var spänd och lite nervös men han skötte sig. 
 
Nu har vi en ny ridlärare och om jag ska vara ärlig så vet jag inte om jag vill vara kvar i gruppen tack vare det, nu har jag faktiskt bara ridit för henne en gång så det blir kanske bättre, jag måste ju iaf ge henne en chans, men den första lektionen gav inget bra intryck på mig, jag tvekar inte på att hon är superduktig men det var tyvärr en väldigt tråkig och enformig lektion. 
 
Precis innan vi körde iväg!
Och sen en bild innan vi tog in honom i transporten för att åka hem igen, det var riktigt kyligt i luften och han var svettig och varm så hans back on track täcke åkte på!
 
Igår fick Calle komma ut på en ordentlig skrittrunda (jessica red) för att få sträcka på benen. Idag skulle Jessica kanske ha hållt en lektion för mig men tyvärr så går det inte eftersom att jag har så jäkla ont i halsen. 
 
 
 
 
 
 
 

Lycka

Det var förmodligen den känsla som Calle upplevde idag när vi galopperade på vallen, iaf när man tänker på hur extremt mycket han taggade och hur han försökte dra tyglarna ur händerna på mig för att få springa fortare.
 
Jessica höll lektion för mig idag som planerat och jag kan faktiskt säga att det gick riktigt bra! Det där med att lyssna förstod sig dock Calle sig inte riktigt på alltid utan tyckte att han själv kunde få bestämma tex hastigheten eller gångarten. Han kändes, tja exsplosiv och höll väl sig sådär i skinnet men kändes riktigt fin så fort han fick ner huvudet från molnen och började fokusera på den där irriterande saken som fanns på hans rygg, dvs mig. 
 
I galoppen försökte han dra iväg riktigt en gång men när jag röt till så skärpte han till sig och lyssnade när jag bad honom att gå ner till trav, men sen så var det ju så kul så att han försökte fatta galopp men till hans stora besvikelse så fick han inte det. 
 
Kan också säga att lektionens fokus låg på galoppfattningar
 
 
 
 
 

Hemsk dag

Det är det jag kan säga om dagen. Eftersom att det är första dagen så är det även massor av människor överallt och alla springer hit och dit, det som ställde till det för mig idag är min socialfobi, jag får panik och jag känner mig som ett vilt djur i bur,  jag var tvungen att lämna skolan en stund för att samla mig och när jag sedan gick dit igen så kom paniken och ångesten tillbaka.  
 
Tanken på att behöva gå till skolan imorgon får mig att må illa men jag tror att det kommer bli bättre, nu är det värsta över och imorgon kommer det förmodligen inte att vara lika rörigt. 
 
Nu längtar jag till att gå till stallet och krama om min fina häst, den bästa tröst och det bästa stöd man kan få är av ett djur enligt mig, imorse var jag orolig och att stå en stund med armarna om min fina Calipsos hals fick mig att slappna av, i alla fall för en stund!
 
Jag vet hur det känns att vara lycklig och avslappnad men det är oftast bara när jag är med Calle eller när jag var med Dru som jag verkligen känner eller kände så. 
 
 
 
 
 

Skola

Idag börjar skolan, hemskt? Japp och dessutom så har jag gått ut nian så det är ju en ny skola nu, nervös? Japp. Egentligen behöver jag inte vara uppe så här tidigt (vaknade halv 6) men nu ska Calle få hö två gånger om dagen (eller det blir tre egentligen) så jag tog in honom vid kl 6 så att han hinner äta upp innan jag ska iväg, jag börjar kl 11! 
 
Idag ska förmodligen Jessica hålla lektion för mig, jag vill att Calle ska vara ordentligt motionerad inför morgondagen då vi kommer ta med honom till ridskolan för första gången, jag vill inte att han ska ha en massa överskottsenergi första gången vi är på ett nytt ställe. Det känns kul att kunna ha sin egna häst på lektionerna, det är ju framförallt honom jag vill lära mig rida, sen är det såklart bra att rida någon annan häst också då och då!
 
 
 
 

Vilodag

Idag får min Callefjant vila, Jessica red igår och höll lite teorilektion för mig. Hon red på vallen en stun doch förklarade vad hon gjorde och svarade på mina frågor, bland annat om galoppfattningar.
 
När hon ridit klart på vallen så begav vi oss ut om Fjälby, fortfarande var det hon som red och hon fortsatte ge mig lite tips och svara på frågor. Vid ett tillfälle så red vi förbi en kohage och när Calle såg kon så tvärstannade han och han fick en helt blank blick och det såg nästan ut som att han försökte räkna ut vad djuret var för något, när vi väl hade kommit förbi så blev det skratt, han hade sett så extremt dum och förvirrad ut, det är synd att jag inte fångade honom på bild då.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gårdagen

Det blev att Jessica red, det blev om Fjälby, jag gick med och hade därför med hundarna!
 
Det är roligt att se när Jessica rider för han stället verkligen krav på hästen, Calle blev skitsur då och då men det kom han inte långt med, Jessica ger sig inte så lätt. 
 
Calle skötte sig rätt så bra ändå, då och då var han trotsig men han var också positiv och glad ofta. Bönderna är ju ute med sina skördetröskor nu och det låter ju extremt mycket men han brydde sig inte alls utan tittade bara lite och sen var det inget mer med det!
 
 
 
 
 

Ritat

Hör och häpna, igår började jag rita på en bild och idag gjorde jag klart den!
 
Det jag kan börja med att säga är att jag inte ens kände för att rita men beslutade mig iaf för att försöka, tyvärr så är det så när jag inte känner för att rita så slarvar jag väldigt mycket, denna bild slarvade jag med från början till slut. Ganachen blev för stor, mulen för liten, halsen fick en konstig krökning, vinkel eller vad man nu ska kalla det och den vart även lite för kort, öronen konstiga, skuggning och detaljer på både ansikte och hals halvkassa och snabbt gjorda.
 
Det gör inte ont att titta på bilden, den vart helt okej men jag kan bättre, det är dock bra att rita när man inte känner för det för nu känner jag att jag bara vill rita en ny bild som jag denna gång kommer lägga ner mer tid och energi på!
 
 
 
 
 
 
 

En ovisad bild på Dru

Om jag saknar henne just nu? Rätt så mycket ja..
 
 
 
 

Dagens planer

Mamma jobbar och hundarna är hemma så det blir att gå någon långpromenad idag, kanske två beroende på när jag ska rida! Idag ska jag och Jessica förmodligen rida, det blir förmodligen mot kvällen eftersom att det är först då alla jäkla bromsar är borta. 
 
Igår red jag förresten hela Fjälby rundan med Calle och jag hade spöet i handen hela tiden, jag hoppade upp med det för första gången också och nu är jag så stolt över honom, han blev lite småstressad då och då men lugnade ner sig snabbt och skötte sig perfekt under hela rundan! 
 
Drus söta pussvänliga mule<3 Onödig fakta kommer här!! Det är lite lustigt, jag brukade alltid fota Drus mule, varenda gång jag var ute och fotade hästarna så fanns det alltid minst en bild på hennes mule när jag var klar. Jag har däremot inte fotat Calles mule en enda gång, den är helt enkelt inte lika söt som Drus var.. 
 
 
 
 

Min vackra flicka..<3

Dessa bilder fotade jag för ungefär ett år sedan, tänk hur fort allting ändras, vid den här tiden förra året var Dru frisk, fräsch i kroppen, glad och man hade aldrig kunnat tro att hon var 26år gammal. Om någon hade sagt till mig förra året att vid nästan samma tidpunkt ett år senare skulle Dru vara borta och jag skulle ha en brun fjant i hagen istället skulle jag, även om jag alltid tog dag för dag med den hästen, förmodligen aldrig trott på det.
 
Trots att Dru var väldigt fin och fräsch länge och verkade så mycket yngre än vad hon faktiskt var så tog jag alltid dag för dag. Även fast jag kanske inte skulle ha trott på att hon skulle vara borta nu så visste jag att hon inte skulle vara så fräsch föralltid, men jag trodde inte att det skulle gå så fort, jag trodde att åldern skulle komma krypandes men istället så kom den som en bomb.
 
Nu är jag glad för att allt gick så fort, Dru behövde arbeta för att vara lycklig, det var därför jag tömkörde henne för det fick henne att bli glad men det skulle inte räcka i längden. Något som jag sagt tidigare och som jag är glad över är att vi inte väntade för länge med att ta bort henne, hon fick avsluta sitt liv medans hon fortfarande kunde fjanta runt och fortfarande hade gnistan i ögonen.
 
 
Nu är det snart 11veckor sedan Dru somnade in och det känns fortfarande bra, det kanske inte är så lång tid men jag tror att jag kommit över den värsta sorgen nu, visst det finns dagar då det känns som att en hand kramar om mitt hjärta och jag gråter över henne men livet fortsätter, nu har jag Calle och jag får mig många skratt eftersom att han liknar Dru i sitt beteende löjligt mycket, men nu njuter jag av det, det är nästan som att få en liten del av Dru tillbaka.
 
Mina två älsklingar, så löjligt lika och så extremt olika, precis som det ska vara helt enkelt! <3
 
 
 
 
 

Omatchad outfit

Det kan man lugnt säga att jag och Calle hade idag, haha..
 
Som jag sagt tidigare så kommer jag att ta det lite lugnt med Calle nu i några dagar så därför blev det bara en 35min lång ridtur i skritt. Kan säga att Calle var taggad, herregud, han sprakade nästan av energi och försökte fler gånger smyga iväg i trav, hah sötnöt! <3 
 
Ridturen var så mysig, det var en ridtur så allt kändes så härligt och underbart. Eftersom att jag bara skulle rida halva Fälbyrundan så red jag in på en gräsväg och gud så underbart det kändes, att skritta mellan det höga gräset och att höra syrsorna, och ett extra + var att sitta på en lycklig och pigg häst vars öron näst intill hela tiden pekade spikrakt framåt. Det är dessa ridturer då jag är så glad över att få rida ensam, det är min tid med min häst.
 
 
Här är två bilder på våran outfit också.. Haha, jag är rätt så glad över att det bara var några få människor som såg oss..
 
 
Min strumpor matchade iaf med hans framskydd.. 
 
Förresten, nu har jag äntligen hästgodis hemma igen så det blev lite trickträning med Calle innan han släpptes ut i hagen!
 
 
 

Ingen ridning

Sorgligt nog blev det ingen ridning idag. Jag var i stallet, hade tagit på sadel och benskydd när det började mullra och när jag tittade ut så såg jag hur åskmolnen började komma, då var det bara att ta av utrustningen och släppa in Calle i boxen till sitt sista kg hö för dagen.
 
Det är typiskt när det ska börja åska precis när man har tagit på utrustningen och är så gott som klar, det är dock mer irriterande när man redan sitter på hästen och kanske har ridit i 20min, då är man mitt i åskovädret, och med en häst är det inte särskilt kul.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

Jag ska försöka komma ihåg att göra rent Drus gamla grimmor, tänkte kolla om det finns någon som passar på Calle, jag tror inte det men det känns synd att behöva slänga dom!
 
Jag kommer som sagt att ta det lugnt med Calle nu i några dagar så därför kommer jag bara rida halva Fjälbyrundan idag, bara i skritt sen får vi se hur jag gör imorgon. Jag tror inte att jag behöver vara så försiktig men det känns bättre att ta det lugnt i några dagar, jag kommer förhoppningsvis att ha honom i många år och då har jag faktiskt tid att ta det lugnt i några dagar!
 
 
 
 
 

Dagen

Idag var Elin här en stund, jag fotade henne lite! Jag har nyss varit i stallet och släppt ut Calle i hagen, han får ju hö boxen, jag bestämde mig redan igår för att han skulle få vila idag, dessutom var hovslagaren här imorse och eftersom att han tar ner trakterna så vill jag låta Calles sena få vänja sig lite innan jag rider som vanligt igen, denna gång kommer jag dock förmodligen inte behöva skritta i två veckor men jag tänkte skritta i kanske fyra dagar och se hur han känns! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gårdagens ridpass

Jessica höll lektion för mig, nyttigt och väldigt jobbigt. Calle var inte på sitt bästa humör och jag själv var trött vilket bidrog till hans sinnesstämning. I början av ridpasset hade jag spö, det är något jag kommer börja använda varje gång jag rider nu, jag vill att han ska känna sig avslappnad med det och veta att bara för att jag har det i min hand betyder det inte att jag kommer använda det eller använda det på fel sätt. Han stressade upp sig rätt så mycket vid olika tillfällen och då tog det en stund innan han slappnade av igen men när han väl slappnade av så tog jag bort spöet och red utan en stund och tog sedan tillbaka det igen. 
 
Jag fick rida mycket över bommar och upphöjdabommar, övningarna gick mycket ut på att kunna samla ihop hästen både före och efter hindrena (vilket gick sådär då och då.. haha) det var inte mycket galopp utan trav framförallt.
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer om ridpasset, det är inte det bästa jag ridit om vi säger så, galoppen gick inte särskilt bra men i traven så kändes han riktigt fin, han stressade upp sig då och då men så fort han slappnade av igen så flöt det på bra och han fick med sig baken också!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Calipso

Här kommer lite bilder som jag fotade igår efter ridningen, tänkte att det var lika bra att passa på att fota honom när han var knoppad och fin!
 
 
 
 
 
 
 
 

Om jag skulle beskriva dagens ridpass med få ord

Tjurig och trotsig häst, trött ryttare, krävande övningar..
 
Jaja, snygg var han iaf i sina knoppar!
 
 
 
 
 
 
 

Bilder på Calle och Jessica

Här kommer lite bilder på Calle och Jessica från igår. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lädergrimman

Här lite fler bilder på lädergrimman jag köpte igår!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

Dagens planer beror faktiskt helt och hållet på vad det blir för väder. Just nu regnar det inte men molnen ser rätt så tunga ut, om vädret blir klarnar upp så kommer Lollo senare idag, planerna då är att vi ska hoppa Calle. Om det regnar så kommer jag nog inte att trotsa vädret igen utan då får han helt enkelt vila idag.
 
 
 
 
 

Att trotsa vädret..

Är precis vad jag, Jessica och Calle gjorde idag! Jessica fick stå helt för ridningen idag, som planerat så var vi en stund på banan innan vi red/gick om Fjälby, alltså cirka en timmes runda. Redan när vi var på banan så regnade det rätt så mycket men det struntade vi i, när Jessica var nöjd på banan gick vi in i stallet lite snabbt för att ta av sadeln och ersätta den med ett schabrak och en fårullspadd och jag plockade fram Drus gamla ridtäcke. 
 
När vi hade kommit halvvägs så började det blåsa upp och regna värre, jag hade som tur var lämnat kameran i stallet så jag behövde inte oroa mig för den. Efter mycket skratt och svordommar så var vi tillbaka i stallet, helt genomblöta och Jessica kunde bokstavligt talat hälla ut vatten ur hennes skor.. Regnet hade regnat rakt igenom mina skor eftersom att det är som nät på den övre delen av skon, för varje steg jag tog hörde man hur det plaskade.. 
 
Vi hjälptes åt att ta av Calles utrustning och jag satte på honom ett fleecetäcke och släppte in honom i boxen till resten av hans hö, efter det så gick Jessica. Medans Calle åt så hängde jag upp ridtäcke och schabrak, rengjorde skydden och boots och putsade tränset.
 
 
 
 
 

Dagens inköp

Var inne på Hööks idag och köpte hem lite saker!
 
1: Ett longerspö (ingen bild)
2: En longerdelta
3: Två par benskydd
4: Tömmar
5: Lädergrimma i groomingmodel
6: Hängare
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Före och efter

Hah, här kommer före och efter bilderna på Calles man. Nu är det säkert snart en månad sen bilderna togs men bättre sen än aldrig, eller hur?
 
Personligen tycker jag att han passar bättre i kort man, och det säger jag som i vanliga fall älskar lång man (Drus fick ju växa, klippte aldrig hennes man) Hans man var så sliten och ojämn vilket jag inte tycker är så snyggt.
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

Ska fortsätta städa lite i stallet, gå igenom alla hinkar jag har och kanske slänga lite saker (slängde flera borstar igår) Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med Drus boots, dom är precis på mm för små men samtidigt är dom i väldigt bra skick så jag vill inte slänga dom!
 
Calle ska börja få hö två gånger om dagen nu tänkte jag, jobbigare för mig eftersom att jag måste leta efter honom i den enorma sommarhagen två gånger om dagen i så fall men vad gör man inte för sina djur!
 
Kl 7 ska Jessica rida, jag själv tänker inte rida utan bara titta på. Vi pratade lite snabbt igår och förmodligen kommer det bli en kvart på ridbanan sen blir det Fjälby rundan som avskrittning, en bra plan tycker jag då han kommre få arbeta och samtidigt få komma ut vilket han tycker är supermysigt!
 
 
 
 
 

Dagen

Idag har jag varit duktig, jag har städat mitt rum, tränat på maskinen, putsat utrustning och gjort rent min ryktlåda!
 
Jag tog in Calle vid kl 4 som vanligt och gav honom hö, kraftfoder och självklart vatten och satte mig sedan ner och började putsa på Drus gamla, gamla träns. Man kan helt klart säga att det var smutsigt men lädret vart snabbt mjukt och glansigt. Efter att det tränset var klart så började jag på mitt rundsydda träns och tyglar och efter det så putsade jag sadelstropparna.
 
När jag putsat båda tränsen och sadelstropparna så tänkte jag egentligen ha nöjt mig där men sen så kollade jag på sadelgjorden som började bli rätt så smutsig så då blev det att jag putsade den också. Sadelgjordar måste vara de mest tacksamma saker att putsa, inga små flärpar, inga spännen, inget som man måste lirka sig under.
 
Att putsa tränsen, sadelgjorden och sadelstropparna tog cirka 1 timme och 30min och eftersom att Calle inte ätit upp så gick jag hem en stund. När jag kom tillbaka till stallet någon timme senare hade han fortfarande inte riktigt ätit upp så då gjorde jag rent ryktlådan men när jag var klar med den så var han fortfarande inte klar så då rotade jag fram Drullans gamla pannband ur spindelväven, eftersom att jag är livrädd för spindlar så lyfte jag upp pannbanden med min hovkrats och dränkte dom i en hink med vatten. Sen var det bara att ta upp dom, torka och sedan noggrant putsa, nu är dom som nya igen!
 
 
 
 
 
 
 
 

Alliz

Här kommer lite bilder på Alliz som jag fotade när vi var i Dalarna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jessica och Calle

Efter att jag ridit igår så hoppade Jessica upp på Calle och red en stund. Jessica är en betydligt bättre ryttare än vad jag är så det var roligt att se hur mycket hon krävde av honom, det var även roligt att se hur han gick med någon annan på ryggen.
 
Calle krullar gärna ihop sig och han orkar inte riktigt bära sig själv i galoppen, det är något som vi måste träna på, han behöver betydligt mer muskler och det känns skönt att kunna ta hjälp ut av Jessica, hon kommer dessutom förmodligen börja rida honom 1-2 gånger i veckan till hösten!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

Eftersom att Calle fick gå ett rätt så hårt pass igår så tänkte jag att han ska få vila idag (passande med tanke på att det regnar) Ska ta med mina putsgrejer till stallet och sätta mig och putsa mina träns och sadelstropparna medans han äter, tar kanske och gör rent mina ryktborstar också!
 
Imorgon blir det förmodligen en uteritt, om Jessica kan så blir det hon som får rida medans jag bara går med, älskar att gå promenader!
 
En bild från igår. Hah, han är lite söt min häst, han taggar så jäkla mycket när han ser hindrena, det spelar ingen roll att det är upphöjda bommar.
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass

Det blev faktiskt lite hoppning! I början av passet var han hopplös, han vägrade gå snabbare än skritt och bara käftade imot. Jag gillar inte att behöva använda skänklarna så mycket, han blir ju lite immun eller hur man nu ska säga och då blir allt en ond cirkel. Spö har jag inte använt på honom, han är ju som sagt spörädd och de gånger jag använt spö har jag varit nära att fara i backen, och då har jag bara hållt i det. I alla fall, jag bad Jessica om ridspöet som låg i sanden och jag förväntade mig att han skulle bete sig som han brukade men han var faktiskt relativt lugn, vart bara lite nervös då och då men lugnade ner sig snabbt!
 
Jag tycker att han gick helt okej med tanke på att jag själv red halvkasst, hade tränat tidigare på dagen så var redan väldigt trött i muskler och så. Som vanligt behöver jag få ner mina hälar och räta upp händerna (vilket jag faktiskt var rätt så duktig på idag) och skänkelläget hade kunnat vara bättre men men, det är bara att träna på!
 
Hah, det sista språnget vi tog så förvånade han mig lite för han tog ett större språng än vad jag var beredd på..
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Börjes

Var in till Börjes på hemvägen som planerat och köpte lite nödvändiga saker. Tyvärr så fanns inte allt jag behövde men jag fick med mig det viktigaste i alla fall!
 
Liniment som jag kommer använda på ett område på höger bak. Hästschampo. Nu är Calle så löjligt dammig och smutsig att jag nästan skäms, ska försöka ta och tvätta honom någon dag i veckan!
Bett. Något som jag tycker är drygt är att behöva ta av tyglarna på mitt träns (det är skitpilligt så det tar ett tag att både ta av dom och att sätta på dom igen sen) och dessutom kan det vara bra att ha ett bett att byta av med. Det här bettet kommer sitta på Drullans gamla, gamla träns som lustigt nog passade Calle.
Svarta silikonsnoddar. Inte super nödvändigt men vill helst slippa använda mina bruna på honom, det är inte särskilt snyggt..
 
 
 
 

Alliz och Spike

 
 
 
 
 
 

Dagens planer

Idag blir det in till Stockholm, vi köpa en ny sadel! Jag avskyr verkligen att vara i Stockholm, blir stressad och irriterad men det ska bli kul med en ny sadel så för en gångs skull känns det faktiskt roligt att åka in till den staden! På hemvägen blir det snabbt in på Börjes, behöver lite saker, dock inte så roliga grejer men nödvändiga!
 
Dagens planer för Calle är uteritt, det var ett tag sen jag red ut nu så han lär nog bli glad. jag är nästan lite orolig (hah) på hur han ska reagera på fåren som förmodligen fortfarande står där..
 
 
 
 

Calle idag

 
 
 
 

Dalarna

Har nu under helgen varit i dalarna där vi har en sommarstuga, har därför inte uppdaterat!
 
Dagens planer för Calle är longering, jag tänkte ju ha longerat i fredags men det var på tok för mycket bromsar och flugor ute så det gick tyvärr inte, jag försökte en stund så han fick springa lite men snart så var bromsarna på honom så då valde jag att sluta!
 
 
 
 
 
 

Gårdagen

Igår kom ju equeterapeuten ut och kollade på Calle. Det var inget akut eller så men han hade lite spänningar och var lite stel. Han fick akupunktur, laserbehandling och massage, det märktes hur skönt Calle tyckte att det var sötnöten stod i gången och bara sov.  Jag fick lite tips om hur jag kan massera honom och ska även köpa liniment som jag kommer använda till ett område på hans högra bakben, fick även lite tips på hur jag kan bygga upp muskler på honom!
 
Det var verkligen intressant att lyssna på equeterapeuten, hon förklarade på ett bra sätt vad det var hon gjorde och varför hon gjorde det, dessutom var hon väldigt trevlig och rolig att prata med! Något som var lite roligt är att även hon blev väldigt förvånad över hur Calle rörde sig, han borde ha ett väldigt kort steg med tanke på hur han är byggd men han har faktiskt ett väldigt stort och luftigt steg vilket förvånar många (det förvånade mig) Calle är verkligen ett exempel på varför man inte ska dömma hunden efter håren!
 
 
För att hon skulle se hur han rörde sig så fick jag longera honom. Allt gick bra tills galoppen, då kom världens jäkla bocksprång och han rusade bara på, han lyssnade iaf när jag bad honom att lugna ner sig. När jag senare bad honom gå upp i galopp igen kom samma enorma bocksprång men jag kunde fortfarande få honom att lugna ner sig relativt snabbt! På grund av hur han var igår så tänkte jag longera honom idag också!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0