Callefjant

Idag fick Calle komma ut på en längre promenad om Fjälby, det var evigheter sen vi tog den rundan vilket märktes på Calle, haha.. Halva rundan var han uppe bland molnen och trippade nästan fram, hoppade runt och såg spöken överallt osv. Resten av rundan skötte han sig bra, lite fjantigare än vanligt men men.
 
Han fick komma ut på en promenad idag för att han gick ett rätt så hårt pass igår. Jessica höll lektion för mig och fokus låg på galoppfattningarna och på att få honom fokuserad på mig!
 
I början av passet när jag skrittade fram så var jag nära att åka i backen för att han tyckte att presenningen som ligger över en massa träplankor var livsfarlig.. Kan också berätta att presenningen har legat där hur länge som helst, han har sett den i princip varje dag, när det har varit vindstilla och när det blåst som tusan. Sen så blev han dessutom rädd för bommarna, som låg i samma hörn, som han också har sett många gånger tidigare. Fjanthäst!
Nog om det, själva passet gick superbra sen när han fått galoppera av sig lite, han var känslig, lyhörd och trevlig att rida helt enkelt! 
 
 
 
 
 

Då går julen mot sitt slut

Ja nu är julen i princip slut för min del, har haft en helt underbar dag med familjen, började på morgonen med julbricka (tidningar och godis, hah) gick sedan med mamma, pappa, Joel (min äldsta bror) hundarna och Calle en promenad i skogen och ner till sjön, super mysigt!
 
Resten av dagen har vi varit inne och bara myst, alltså inte gjort något speciellt. Ii brukar inte göra något speciellt på julafton, förr så brukade farmor och farfar komma på kvällen och äta julbord med oss och sedan så hade vi julklappsutdelning tillsammans, tyvärr så är både farfar och farmor borta nu så det blir bara jag, mamma och pappa och mina två bröder. 
 
Det jag fått idag är
3 böcker
Ett träns (drömträns!) 
Ridstrumpor
Ett fleecetäcke med hals till Calle
Inkling
 
Har fått allt jag önskat mig i princip så kunde inte vara gladare, ska ta och fota tränset och täcket imorgon så får ni se! 
 
 
 

Vilodag

Idag får min duktiga Calle vila, det blev ett rätt så ordentligt pass för honom igår.
 
Gårdagens pass var verkligen underbart, han gick så fint! Lugn och avslappnad, så lyhörd för hjälperna och så trevlig helt enkelt! I traven så var han lugn och jag kunde sänka tempot hur mycket jag ville i princip, samtidigt så kunde jag fortfarande få honom att öka tempot direkt och sänka det igen när jag kände för det.
 
Det som jag är mest glad över är galoppen där han var så grymt fin, vi fick även till några riktigt fina fattningar! Han brukar gärna vilja rusa iväg i just galoppen men igår så höll han ett lugnt och bra tempo redan från början, dock fick jag vara väldigt försiktig med mina skänklar för om jag råkade ta i bara lite, lite för mycket så drog han iväg, skitglad över att få springa, haha..
 
Joggade sedan av honom på helt långa tyglar. Det bästa jag vet är att jogga av Calle efter ett ordentligt pass, det är en så underbar känsla när man märker hur tillfreds hästen är.
 
Red sedan ut samma runda som i förrgår, i skogen bakom stallet, underbart var det!
En bild på Calle nästan en månad innan vi köpte honom, vi hade dock redan bestämt oss för honom redan då!
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

 Idag planerar jag att rida ett lättare pass på paddocken, med fokus på galoppen! 
 
I och med att gårdagens pass vart rätt så hårt så tror jag nog att Calle kan vara lite trött idag, vilket isf är det perfekta tillfället att arbeta honom i galoppen, sen så får vi såklart se hur han är när jag väl är på banan, det kanske blir att jag rider ut istället!
 
Annars då? Om jag orkar ska jag ta och putsa Calles sadel och sadelgjord, sadelgjorden ska jag iaf göra! Idag ska vi även leta efter gran, det är alltid lika mysigt, dock så finns inte den där riktiga julkänslan då vi inte har någon snö, men men.
 
Calle i somras efter att Jessica hade hjälpt mig att klippa hans man då den var så sliten. Nu funderar jag nästan på att låta den växa ut en del igen, det beror helt och hållet på hur den tar sig!
 

Dagens ridpass

Jag red i ungefär 20min (då är framskrittning och avskrittning inte inräknat) och det gick helt okej! Först och främst så var det väldigt länge sen jag red på paddocken och för det andra så var det väldigt länge sen jag red i sadel, så det kändes lite ovant och vingligt i början.
 
Det var inget "wow" pass men han gick okej, det var ett tag sen som sagt jag arbetade igenom honom ordentligt och jag kände idag att det behövdes. Det jag fokuserade mest på idag var att han skulle ha energi i skritten och kunna slappna av och vila mer på steget i traven. Han var lite spänd men lyssnade bra tycker jag, jag kunde korta hans steg om jag kände för det, precis som att jag kunde be honom länga på steget igen, då utan att springa iväg.
 
Det vart rätt så mycket galopp också, han slog bakut ordentligt en gång men sen så var det inget mer med det. Han var dock lite snabb i galoppen och rusade i början mest omkring, dock så lugnade han ner sig efter ett tag och då kunde vi få fram en betydligt mer avslappnad galopp.
 
I slutet travade jag av honom på långa tyglar i en lugn, långsam trav. Han behöll formen även på långa tyglar och kändes riktigt trevlig. Efter det så red jag ut i skogen bakom stallet som avskrittning, var ute i ungefär 20min och kan säga att det var en glad häst jag hade när vi traskade runt i skogen över stock och sten.
 
 
 
 
Inne i stallet sen så fick han gå in i boxen en stund och äta halva sin lunch medans jag gav honom en välförtjänt massage.
 
 

Obehagligt värre

Okej det här är så creepy, en dag när min kompis Elin åkte buss (jag var inte med den dagen) så kollade hon upp i skogen och såg då en docka i naturlig storlek. Några dagar efter när jag åkte buss så sa hon till mig att titta upp i skogen och föja den orangea skylten med blicken och på så sätt visade hon mig sin upptäckt (och jag fick nästan en hjärtattack, tack så mycket för det..)

I alla fall, det var ett tag sen nu som hon visade dockan (som stod uppe rätt så långt in i skogen) och vi har inte pratat så mycket mer om det, förens igår. Jag fick skjuts hem av Elin och hennes bror Pontus och då kom vi att tänka på den där kusliga dockan, så vi beslutade oss för att åka och kolla upp vad det var för något.

här kommer den riktigt obehagliga saken, vi åkte upp på den gamla gräsvägen, det var mulet och lite disigt i luften och så kom vi fram till dockan (som visade sig vara en staty av något slag med slitna kläder på) och bara det var lite obehagligt, sen tittade vi på skylten där det stod "slakthusområde" då vart det hela plötsligt väldigt obehagligt..

 

 
 
 

Holger

Jag hade med min kamera i måndags när jag var på praktiken och fångade min favorithund där på bild. 
 
Den här herrn heter Holger och är förmodligen den mest charmiga hund jag någonsin träffat, han är verkligen helt underbar! Den här killen fanns även med i bilden på den tiden (för 5-6 år sedan?) när jag red på ridskola där, redan då gillade jag honom! 
 
 
 
 

 
 
 

Calle idag

Åh, är så väldigt stolt över min fina häst! Jag longerade honom en stund idag (hann inte något annat tyvärr) och det gick så bra! Han skötte sig perfekt, jag hade inga inspänningar på honom idag och för första gången så var han tillräckligt avslappnad för att sänka huvudet, slappna av i nacken och bära upp sig själv på ett bra sätt, utan att jag behövde ha något som hjälpte honom lite! 
 
I galoppen så kom det inte ett enda bocksprång utan han galopperade i en lugn och taktfast galopp och saktade mjukt av när jag bad honom, och fattade lika mjukt galopp igen när jag bad honom om det.
 
Jag gillar inte riktigt att låta honom arbeta så mycket på volt så i traven så gick jag jämsides med honom (fast sisådär 5-6 meter ifrån hans sida) runt på fyrkantsspåret så att han skulle få rakrikta sig själv också, även det gick super!
 
En bild från en av de första gångerna jag longerade honom här hemma.
 
Imorgon planerar jag att rida honom en kort stund på paddocken och sedan rida lilla skogsrundan!
 
 
 

En till liten video

 

Jag saknar min prinsessa...

 

Två bilder på min fina Callefjant

Här kommer två bilder som jag fotade idag!
 
 
 
 

Ny design

Nu har jag äntligen fixat en ny design! Jag fixade ihop denna lite snabbt då jag var trött på min förra (som dessutom var lite för höstig) Det var lite svårt att göra denna då jag inte har några "juliga" bilder på Calle, det är ingen snö här och därför ger bilderna mer en höstig känsla istället.. 
 
Bilderna på Calle tog jag faktiskt idag, det kom snöblandat regn på morgonen så jag passade på att ta med kameran och fota medans marken fortfarande var lite vit.
 
 
Kommer kanske ändra bakgrunden senare, jag gjorde den nämligen förra året! Vad tycker ni, är designen okej? 
 
 
 

Gårdagens praktik

Jag skulle ha ridit Kakan på morgon men det blev istället att jag och Moa halmade lösdriften. Att halma lösdriften var tråkigt och jobbigt men att klippa bort alla tistlar i hagen som jag och Natalie gjorde i somras var betydligt värre, att ha långt hår och dessutom ha det utsläppt var inte så smart heller för den delen.. 
 
Iaf, efter att vi halmat klart så tog vi in två hästar, Sune och Emerson, som skulle skos och borstade av deras ben åt hovslagaren. 
 
I slutet på dagen så red jag, Moa och Bella ut en runda, Bella på Ammie, Moa på Skerry och jag på den charmiga hästen Isis. Jag har aldrig ridit Isis tidigare och det var något av det roligaste jag gjort. Jag red barbacka och han är verkligen helt perfekt för det, man bara sitter där..
 
Det blev många snabba galopper på de mjuka grusvägarna och på ängarna och jag måste bara säga att känslan när man sitter på hästryggen och känner hästens glädje och hur den tar i så mycket det bara går i galoppen är obeskrivlig, det går inte att förklara hur det känns, det jag kan säga är att under dessa stunder så är jag lycklig.
 
 
 
 

Dagens planer

Skola igen då som vanligt.. Suck, praktiken är verkligen höjdpunkten i veckan, utan den så skulle jag förmodligen bli galen, eller ja, iaf väldigt irriterad och stressad. 
 
Om jag hinner efter skolan ska jag ta och longera Calle en stund på paddocken, bara låta honom galoppera av sig en stund. Om jag hinner med longeringen så kommer jag ta och massera hans rygg efteråt, det är något han älskar, han bara står där med sänkt hals och hängande läpp, sötnöten..<3
 
Även om jag inte hinner arbeta honom så kommer jag ta mig tiden att mysa och rykta honom riktigt blank (om det nu ens är möjligt..) 
 
 
 
 

Saker jag behöver köpa till Calle

Nu när jag äntligen har köpt alla julklappar kan jag börja kolla på vad jag behöver köpa till Calle.
 
Det viktigaste för tillfället är ordentliga boots, han har ju broddar nu och det skulle vara bra att ha boots när jag rider. Han får gå utan skydd i hagen men just när jag är ute och rider och han blir lite för taggad är det väldigt lätt hänt att han trampar på sig själv, det behövs bara att han lyckas halka till lite.
 
Transportskydd: Dessa är nog de nättaste transportskydd jag sett, och mer skydd än så vill jag inte ha. Den enda anledningen till att han kommer få ha såna här skydd på sig är för att han har broddar.
 
Sen så är det damasker, det är inte så akut men hans andra skydd börjar bli utslitna så det är nummer tre på listan.
 
Dessa skydd har jag redan en uppsättning av fast blåa (Det är Calles transportskydd restena av året) och jag är väldigt nöjd med dem, men som sagt så är det Calles transportskydd och det hade varit bra att ha en uppsättning till för att rida i, fast då i svart! 
 
Allt finns att köpa på Hööks
 
 
 
 

Dagens planer

Idag är det praktik som vanligt, underbart! Jag vet dock inte vad vi ska göra men jag antar att vi ska rida några hästar, hoppas på att få rida fina Kakan (som jag faktiskt brukar få rida) om det blir så kanske jag ska testa att galoppera idag (hon är en föredetta travare så det går ganska fort) 
 
Kommer inte hinna göra något med Calle idag då det tyvärr är mörkt när jag kommer hem men förhoppningsvis så hinner jag göra något en liten stund på fredag, kommer hem runt kl 3 senast så då kanske jag iaf hinner longera honom en liten stund!
 
På fredag är det förresten två veckor sedan vi fick hem Kane om jag inte minns fel, sötaste lilla valpen! <3
 

Gamla favoriter

Dessa bilder, åh älskar dem! Det jag älskar är hur ljuset blev och hur fin min lilla Callefjant ser ut<3
 
 
 
 
 
 
 

Och så är det plusgrader igen..

Det har varit kallt och lite snö ett tag nu men igår så vart det förstås plusgrader igen så det är slaskigt och isgata på vägarna här hemma, jippie.. 
 
Jag ska kolla hur underlaget är på ridbanan idag, om det är ok så tar jag nog och longerar Calle en stund, tror att han behöver få bocka av sig lite. I helgen när jag har tid ska jag ta och rida igenom honom, antingen på ridbanan eller på vallen, det beror på hur han verkar. 
 
 
 
 

Mys

Idag så gick jag en promenad med finaste Callefjanten i skogen, han skötte sig perfekt och gick lugnt vid min sida, inte ens när vi var påväg hem så skyndade han på steget utan han gick på i en bra och jämn takt.
 
Tänkte först ha gått halva Fjälbyrundan men mamma skulle gå lilla skogsrundan med hundarna så det blev att jag följde med henne istället, mycket trevligare än att gå ensam!
 
 
 

Ett halvår sen..

Nu är det redan 6 månader sen Dru försvann, min fina prinsessa..<3
 
 

RSS 2.0