Min älskade prins <3

Han är så fin min Calle och jag är så lycklig över att få ha honom! <3
 
 
 
 
 

Lugn ridtur? Njae..

Det är skönt att Calle inte bockar, luftsprång är en sak men jag skulle inte vilja sitta på hans rygg när han slår bakut, skulle förmodligen flyga till månen..
 
Det jag kan säga är att jag hade en liiiiiiite för pigg häst idag, han sprakade av energi och i galoppen drog han på som bara den, det är nästan så att jag tror att han var nära att slå Dru i hastighet där, (fast inte riktigt ;) Under hela rundan så lyssnade han sisådär och tyckte att hela världen var vidrig.. 
 
Jag kom faktiskt bara en liten bit in på rundan när jag insåg att jag behövde ta och rida igenom honom, han hade så extremt mycket energi. Jag red i alla fall klart hela rundan och red sedan direkt upp på ridbanan och jobbade honom sedan där i ungefär 25min. Det var i framförallt trav och galopp han fick arbeta i, vi fick till några riktigt fina galoppfattningar (woho) och jag lyckades få honom i en kort och samlad galopp i några steg, det kanske inte låter mycket men det är galoppen som är hans svaghet för tillfället så varje litet framsteg räknas! 
 
 
 
 

Sötnöt

Fotade Calle i hagen en stund idag, jag fick lite fina bilder som jag kommer visa senare men tills dess så bjuder jag på dessa söta men inte särskilt vackra bilder på Calle när han rullar sig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

Idag ska Calle ridas, han har vilat i två dagar så jag ska rida honom både idag och imorgon. Idag ska jag bara rida ut täntke jag, känner att jag inte kommer orka något avancerat så det blir att rida antingen i skogen eller om Fjälby.
 
Idag ska jag också ta och putsa hans sadel, det regnade här om dagen så ska ta och se till att putsa den idag, ska se till att putsa hans sadelgjord också, och kanske tränset om jag känner att det behövs!
 
 
 

Stallet

Ska snart bege mig till stallet, ska ta in och rykta Calle ordentligt tänkte jag , sen så får han gå in i boxen och äta sitt älskade hö.
 
Min fjant har fått vila idag, tror att han kan behöva det, imorgon ska jag rida igenom honom och få honom riktigt trött, det är träning som vanligt på tisdag och jag vill inte att han ska vara som han var sist när han hade så löjligt mycket energi och nästan kröp ur skinnet. 
 
 
 

Spike

 
 
 
 

Dagens planer

Idag ska jag på träning med Calle, vi ska inte till ridskolan utan till gården där vi köpte honom! Jag hoppas att det kommer gå bra, förmodligen kommer han vara lite pigg då han som sagt vilade igår, men det blir säkert bra i alla fall!
 
Jag putsade sadeln och sadelgjorden igår så ska försöka ta och putsa hans träns, lädergrimma och martingal. Martingalen är Drus gamla så det var ett bra tag sen jag putsade den, jag använder den inte så ofta så därför så har jag inte tänkt på att putsa den tidigare, trots att den egentligen går snabbast att putsa..
 
Mamma är på spa med sina systrar så jag har även hand om hundarna, så det blir att gå någon promenad senare också, gick en promenad senast vid kl 7.
 
 

Calle igår

.......
 
 
 
 
 

Planer för resten av dagen

Idag ska Calle få vila, ska bara mysa med honom! Tänkte att jag snart ska gå till stallet och mocka och fixa, ska även förebereda inför träningen imorgon. Idag ska jag putsa sadel och sadelgjord, känner för en gångs skull faktiskt för att göra det så det är lika bra att passa på innan jag ändrar mig, hah.. Om jag orkar och fortfarande känner för det så ska jag ta och putsa hans ena träns också!
 
En bild från igår när jag gick fram till Calle för att lugna ner honom, det funkade i alla fall en stund. 
 
 
 

En lite sorglig känsla

Det känns för mig som att Dru har varit borta i flera år nu, det gör inte mindre ont för det men tiden då hon fortfarande var i livet känns så väldigt avlägsen trots att det bara var snart 4 månader sen hon fick somna in. Jag har gått igenom lite bilder från början av det här året och jag rycker nästan till när jag ser bilder på Dru för det känns overkligt att hon fortfarande levde under januari, februari osv.
 
 
 
 
 

Trött

Igår var det nästan så att Calle gjorde mig gråhårig, jag och Jessica longerade och han drev mig (oss) till vansinne. I början så bockade han och gjorde luftsprång så fort han skulle upp i trav eller så tvärstannade han och vände sig inåt, om man då bad honom att gå ut på volten igen så reste han sig (eller vad man nu ska kalla det han gjorde), inte alls högt så det var absolut ingen fara utan mest irriterande. 
 
Jag har longerat honom innan och då har det inte varit någon större svårhet att få ut honom på volten så igår fjantade han sig bara, att han bockar, gör luftsprång och sprinnger i full galopp kan jag hantera, det är inget jag tycker är obehagligt men det som är jobbigt är när han vänder sig in och vägrar gå ut på volten igen, självklart går det men det krävs väldigt mycket tålamod av mig, och tro mig, medans han håller på så känner jag bara för att skrika och funderar nästan på att göra korv av honom.. Suck, dock är jag lite för fäst vid honom för att genomföra den tanken.
 
När jag och Jessica till sist lyckades få honom på en stor volt och fick honom att trava och galoppera lugnt i några varv så nöjde vi oss där och gick sedan ut på vägen för att skritta av. Jessica gick på ena sidan av vägen med Calle och jag gick på andra, efter en liten stund så gick Calle över till min sida och började följa efter mig istället, när jag stannade så stannade han, trots att Jessica höll i linan och fortsatte gå. Jag har en känsla av att han försökte ställa sig in lite.. 
 
Den här damen lärde mig det mesta i longeringen, hon kunde vara jobbig om vi säger så, hennes bocksprång var inte att leka med och hon slår Calle när det gäller snabbheten på galoppen när hon gick på volten.. Herregud var jag saknar den hästen.. Min älskade prinsessa.. <3
 
 
 
 

Underbar känsla

Jag red ut på Callefjant idag, när jag skulle hoppa upp funderade jag på att strunta i att rida för kände mig så extremt irriterad och allmänt snäsig men jag begav mig iväg i alla fall!
 
Calle kändes som en tickande bomb och i galoppen gjorde han små luftsprång och bara drog på men hör och häpna, jag lyckades få ner honom i en långsam galopp. Det kanske bara var några steg men det är helt klart något att jubla lite över. I traven så fortsatte han att spraka av energi så jag började böra lite öppna och slutna med honom och det är något som han har lite svårt för men idag gick det som en dans, jag satt och bara log, jag fick en riktig "wow" känsla och senare när vi gjorde samma sak fast i skritt var det lite svårare (som vanligt) men det gick betydligt bättre än vad det gjort tidigare.
 
Nästan hela rundan krävde jag att han skulle arbeta, i början var han lite tjavsig och tyckte att jag var skitjobbig men i slutet så gick han lugnt men fortfarande med energi i steget och var lyhörd för mina hjälper och röst. 
 
Underbart pass som jag kommer leva på länge, en underbar häst har jag också som kan när han vill!
 
 
 

Dagen

Idag var det som vanligt praktik och vi fick flytta hästar från en hage till en annan, som tur var så red vi mellan hagarna så jag behövde inte gå allt för mycket, men den sträckan jag gick var tyvärr lite för lång i alla fall. Jag och Marie red ut en runda på två av hästarna, jag på Flashback och hon på Loppan. Det känns alltid lite kul att rida Flash då jag provred honom innan jag fastnade för Calle, Flash är inte riktigt min typ av häst även fast jag gillar honom, han är väldigt mysig att bara ta en tur ut i skogen på och han är också väldigt kramgo, hah..  
 
Nu är jag hemma och ska om några timmar släppa ut Calle i hagen, kommer dock rykta honom ordentligt innan. Han får vila idag då han har gått tre dagar i rad nu, kommer förmodligen rida ut imorgon tänkte jag! 
 
Bjuder på en bild på Rosa från idag, en av hundarna på gården.
 
 

Callefjant

I söndags så fick Calle springa lös i hagen en stund, Jessica var med och det var hon som fick springa runt för att få igång honom, jag själv hade ont i foten (det har jag fortfarande...) och om jag då försökte röra mig för mycket så svullnade den upp. 
 
I alla fall, Calle var inte riktigt lika vild som han var någon dag tidigare utan upptäckte att det fanns gott gräs i hagen, vilket gjorde att Jessica var tvungen att springa runt rätt så mycket, hehe.. Vi satte upp några hinder också som han seglade över.
 
 
Så här fint *host* såg ett språng ut också.. 
 
 
 
 
 

Nyduschad häst

Jessica red Calle en liten stund på vallen sen så gick vi med honom hem till mig för att duscha honom. Calle skötte sig bra tycker jag, fast han tyckte vi var skitäckliga och blängde föraktfullt när vi skulle svampa in honom. Om vi hinner innan den riktiga höstkylan kommer så ska vi ta och duscha honom någon mer gång.
 
Nu står han i sin box med sitt hö och med ett fleecetäcke för att torka.
 
 
 

Dagens planer

Om vädret tillåter så ska jag och Jessica duscha Calle, lika bra att passa på innan det blir för kallt. Calle ska väl ridas också men jag vet inte vad vi ska hitta på, funderar nästan på en tur i skogen då det var väldigt länge sen sist och det kan vara bra för honom att klättra lite, det är inga superbranta backar men dom är sega.
 
Ska ta och putsa sadelgjorden idag också, det behövs, det kanske blir att jag tar och putsar tränset också, sadeln tar jag i helgen! 
 
 

Galen häst

Här kommer lite bilder från igår. Bilderna är som ni ser inte särskilt bra, det var lite för mörkt helt enkelt för att få bra bilder men ni ser i alla fall lite hur han höll på..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens planer och gårdagen

Calle kommer få slippa att ha ryttare idag, vi ska släppa lös honom i hagen och låta honom springa av sig igen, vi gjorde den nämligen igår och jäklar vad han sprang! Jag stod där med hjärtat i halsgropen och såg hur han sprang runt som en galning, kan säga att både jag och Jessica var lite oroliga men allt gick bra och han blev för en gångs skull svettig! 
 
Det var på väg att bli mörkt när vi släppte honom så därför fick han inte springa särskilt länge men han verkade ha fått ur sig det värsta, det kom några rejäla bocksprång om vi säger så.. 
 
Red lite innan vi släppte lös honom och han var spänd, stark och ofokuserad.
 
 
 

Hundarna

Här kommer lite bilder som jag fotade på mina hundar i början av veckan!
 
 
 
 
 
 

Gamla favoriter

Här kommer några gamla favoriter. Dessa fotades i oktober förra året, alltså nära ett år sen, mycket har ändrats sen dess, nu är både Hällre och Dru borta. De här bilderna är inte de bästa jag fotat men jag gillar dem fortfarande väldigt mycket på grund av charmen som finns i dem. Det är faktiskt rätt så söta bilder tycker jag! ;)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagen

Tänkte ha ridit Calle idag men jag kände mig så trött och irriterad så tyckte att det var bäst att låta bli, jag vill inte att min trötthet och mitt humör ska gå ut över honom på något sätt så det blev bara att rykta honom lite snabbt och sen så fick han gå ut i hagen igen.
 
Hela dagen har jag varit trött och grinig av någon anledning, helt enkelt vaknat på fel sida av sängen antar jag att man kan säga, sen så är det även fredag vilket betyder slutet på en jobbig vecka. 
 
Imorgon blir det helt enkelt att ta nya tag, för imorgon måste han motioneras, jag vet inte om det blir longering eller ett ridpass, eller bara en promenad kanske? Något blir det i alla fall!
 
 

Min vackra prins<3

Enligt mig är den här hästen en av de vackraste hästar i världen, jag ser alla hans brister, och jag ser fortfarande en sådan skönhet som jag alltid känner en sådan stolthet och glädje över, framförallt när jag inser att han är MIN. 
 
Alla bilder fotade jag i tisdags, de två översta hemma och resten på ridskolan innan ridningen! 
 
 
 
 
 

Dagens planer

Woho, äntligen praktik igen, det känns så skönt! Jag har ingen aning om vad jag kommer få göra, arbeta såklart men med vad vet jag inte. Jag vet inte riktigt hur jag ska klara av praktiken om vi måste gå mycket, det är något konstigt med min fot, jag har haft ont runt hälsenan i flera dagar och nu har min fot börjat svullna upp runt fotknölarna och det gör ont att gå förstås.
 
Calle ska ridas idag, jag orkade inte igår så han fick en vilodag, vilket kanske var lika bra då han gick ett rätt så hårt pass i tisdags. Beroende på hur min fot känns så kanske jag rider ett pass på paddocken, om det dock inte känns bra så rider jag ut en runda!
 
 
 
 

Gårdagen

Igår var det tisdag och som vanligt så var det träning på ridskolan. Något som är så extremt skönt när det gäller Calle är att han verkligen är en klippa att lasta och bara vara borta med, han är lugn även väl på plats och det känns så skönt att det är så lätt att göra i ordning honom, det är i ridningen han blir lite mer på.
 
När man rider på ridskolan så blir han så extremt taggad, förmodligen på grund av alla främmande hästar och tro mig, han är inte lätt att få ner tempot på, men det får jag helt enkelt arbeta med, jag har heller fortfarande inte haft honom så länge så vi håller fortfarande på att lära känna varandra och sen är jag väldigt glad över att han är så pigg och framåt, föredrar det!  
 
Igår så kändes han fin, lite för på emellanåt och ofokuserad men han kändes rätt så trevlig! Vi red mycket innanför spåret vilket han tycker är jobbigt, sen flyttade vi även hästarna för skänkeln vilket Calle tyckte var skitjobbigt, speciellt i skritt. 
 
Redo för att lastas!
 
På de två bilderna nedan har vi en pigg Calle som lyssnade si sådär. 
 
 
 
 
 
 
 

Färg eller inte

Den här bilden fotade jag på Calle igår, personligen tycker jag att den är väldigt mysig, jag kanske inte hade de bästa inställningarna men jag tog upp kameran på impuls när Jessica tog ut honom ur stallet. 
 
Nu vilken av bilderna tycker ni är finast, den svartvita eller den med färg? Jag föredrar nog den svartvita bilden men sen så älskar jag den typen av bilder, heh. 
 
 
Förlåt förresten för att jag inte har bloggar men har inte orkat, skriver om gårdagens träning med Calle senare och sen så har jag även lite nya bilder att bjuda på!
 
 

RSS 2.0