Planer för dagen och nästa vecka

Igår red jag ett lättare pass på paddocken, Calle kändes lite segare än vanligt men var supertrevlig i galoppen och några av galoppfattningarna var klockrena! Idag tänker jag bara rida ut en runda, det var ett tag sen jag red ut så tänkte att han kan må bra av att bara få komma ut och sträcka på benen. 
 
Planerna för den kommande veckan är att rida honom minst fyra dagar, två eller tre dagar på paddocken och en eller två, ev tre, dagar uteritt. Typ såhär
 
Måndag: Vila
Tisdag: Lättare pass på paddocken
Onsdag: Uteritt
Torsdag:Vila
Fredag: hårdare pass på paddocken
Lördag:Uteritt
Söndag:Vila, Uteritt eller pass på paddocken
 
Imorgon är det jobb igen (dagis) så då tänkte jag låta både mig själv och Calle vila. 
 
 

Nervös

Till hösten så kommer jag börja på Jälla, vilket betyder att jag kommer byta stad, skola och delvis flytta hemifrån, och jag har förmodligen aldrig känt mig såhär glad, förväntansfull och skräckslagen innan. 
 
Jag har gått på IM nu ett år för att läsa upp två ämnen, och under nästan hela den tiden + under 9an så var jag helt inställd på att gå samhäll, det fanns liksom inga andra alternativ i min värld, jag skulle gå samhäll i Enköping. Punkt. Det var kanske inte det jag egenligen ville, men om jag skulle välja något annat så skulle jag behöva byta stad, och det var otänkbart, att lämna säkerheten gick ju inte. 
 
I våras så började jag fundera på Jälla, för allvarligt talat så är jag helt och hållet trött på skolan, och då att gå en ren plugglinje, tja det kändes inte så bra, + att jag började tröttna på Enköping, där alla känner alla och jag redan har gått i skola under fyra år. Plötsligt så började Samhäll i Enköping nästan kännas otänkbart medans Jälla började kännas väldigt lockande, problemet var dock att om jag skulle gå på Jälla så skulle jag även behöva bo på internat, och platser finns det inte många.
 
MEN igår fick jag reda på att jag fått en plats, och att jag kommer ha med mig min hund, som var en avgörande faktor om jag skulle kunna gå där eller inte, hon är min säkerhet på många sätt så utan henne tror jag inte att det skulle gå, inte som jag känner mig just nu!
 
 
Så, till hösten blir det Uppsala och Jälla för mig! Vet fortfarande inte hur jag ska lösa det med Calle, kommer kanske flytta honom dit till våren om det går, och när jag vet att allt funkar för mig, men tillsdess måste jag eventuellt hitta en medryttare. Det som jag vet är iaf att INTE kommer sälja honom, där kan vi slå en Punkt.
 
 
 
 

Tisdagens pass

I tisdags så var det den sista lektionen på ridskolan, till hösten kommer jag tyvärr inte ha möjlighet att rida där så det var verkligen sista gången, kommer sakna stället sjukt mycket! 
 
Iaf, är grymt nöjd med Calle, med mig själv också för den delen, vi har utvecklats så himla mycket, han springer inte ifrån mig längre i ridningen, jag lugnat ner mig i mitt sätt, är inte alls lika på honom längre!
Redan i början av passet så kändes han verkligen supertrevlig, han kunde slappna av, vila på steget och han väntade på mina hjälper.
 
I galoppen som är vår svaghet för tillfället så lyckades vi få en fattning från skritt, vilket var väldigt länge sen vi fick (senast i höstast när han var som finast i kroppen) och även om det gick fort så kändes han avslappnad! 
 
 
 

 
 
 
 
 

Ett tag sen

Nu är det ett bra tag sen jag skrev något här, har inte haft någon som helst lust helt enkelt, har inte haft så mycket att skriva om heller. Allt rullar på som vanligt, Calle mår bra och jag trivs fortfarande lika bra på praktiken. 
 
Annars då, har känt mig lite deppig nu i några dagar, 1 Juni var det nämligen ett år sen Dru somnade in, saknar henne så fruktansvärt mycket.. Men men det är bara att gå vidare, 2 Juni var det ett år sen vi tog hem Calle, tiden går så jäkla fort, det känns som att jag alltid har haft Calle och som att Dru bara var någon avlägsen dröm som bleknar mer och mer för var dag som går.. Det är förmodligen därför jag saknar henne så mycket.
 
 

RSS 2.0