Hur det ligger till

Nu har jag blivit opererad, och dessvärre kommer jag vara fast med gips i sex veckor, efter det väntar rehab så kommer förmodligen inte kunna rida på 8-10 veckor.. 
 
Just nu har jag en gipsskena och har fått stränga order om att ligga med foten högt och hålla mig stilla tills jag fått plastgipset, när det är på får jag börja gå lite smått. Jag vet inte om jag kommer kunna vara i stallet något tills gipset är borta, jag hoppas att jag iaf kommer kunna hälsa på Calle lite när plastgipset är på, men får höra med läkaren.
 
Jag saknar Calle och stallet så himla mycket, håller på att bli galen, hatar att bara ligga still, att inte kunna bli fysiskt trött är ren tortyr. 
 
 
 
 

Vem har en bruten fot?

Jo lilla jag.. 
 
Det var ingen rejäl stukning, utan det var ett benbrott.. Woho.. I nästa vecka kommer jag förhoppningsvis bli opererad och tills dess ska jag ta en spruta i magen varje dag (förebyggande mot blodpropp) och även ett tag efter operationen kommer jag behöva ta dessa sprutor.. Nämnde jag att sprutor och nålar är det äckligaste och obehagligaste jag vet?
 
Kort sagt så blev mitt jullov inte riktigt som jag tänkt mig, istället för ridning och stall blir det att ligga stilla i sängen och försöka göra så lite skada som möjligt. Har pratat med Amanda och tack och lov verkar det som att hon kommer kunna rida Calle en del, så han kommer inte behöva stå i över en månad, vilket är en stor lättnad.
 
 
Nej, nu ska jag försöka låta bli att klaga, läkarvård och bara det faktum att bo i ett säkert land är för många bara en avlägsen och omöjlig dröm. Jag kommer bli bra och få den vård jag behöver, så jag ska vara glad för det!
 
 

Klantigt värre

Ibland har man otur.
 
Allt under dagen hade gått bra, hade ridit Calle (som förövrigt kändes riktigt fin) och var nästan klar i stallet. Hade precis mockat klart och när jag hoppade ned från dyngflaket halkade jag till, snubblade och trampade helt snett och ramlade ned på min stackars fot..
 
Det var så himla äckligt för jag hörde hur det krasade och knäppte till i foten (tänk er ljudet av ett skott) första tanken var att, fan, nu har jag brutit något, men kunde röra på foten så tack och lov tror jag att det bara är elak stukning. 
 
 
Ja får se hur jag klarar stallet imorgon, ska släppa ut Calle, i värsta fall får han agera som krycka, haha..
 
 
 
 

Fina häst

Det enda som är positivt med det här varma och leriga vädret är att grusvägarna blir perfekta även för de snabbare gångarterna. Red ut idag, halvlånga skogsrundan fick det bli. Calle fick sig ett lite mer intensivt pass idag med ungefär 1km trav där vi växlade mellan ökadtrav och arbetstrav, allt i en samlad form, väldigt jobbigt tyckte herr mupp, men kul. I slutet av rundan bad jag om galopp, och där var han så fin, kunde samla honom och få honom att gå i en väldigt kort och långsam galopp, men kunde också öka på utan att tappa honom! 
 
Det känns att han inte varit igång ordentligt nu på ett tag, han är inte alls lika stadig och lätt i handen som han var innan hältan, vilket iof är väldigt förståligt. Är väldigt nöjd med honom och det känns som att vi är på rätt väg, framförallt när jag tänker på hur underbar han var i galoppen.
 
Bild från 2013
 
 
 
 
 
 
 
 

Den perfekta stallhunden

Ja, det är Alliz det. 
 
Det finns en anledning till att jag älskar Alliz så  mycket, och det är för att hon är så lätt att ha att göra med! Det är aldrig några problem med att ha med henne i stallet, hon är helt avslappnad runt hästarna och bara är, dvs man behöver inte passa på henne hela tiden, hon håller sig i närheten och undan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En frostig ridtur

Ut i skogen idag igen med herr mupp, och hjälp vad glad han var!
 
Idag höll vi oss bara till skritt, det var minusgrader och därmed stenhårt i backen och isigt på sina ställen, inget vidare underlag för någon snabbare gångart alltså. Calle var som sagt otroligt lycklig och tyckte jag var dötråkig som inte lät honom sticka iväg i trav eller galopp, han höll sig dock någorlunda i skinnet och var med mig i vartenda steg!
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

Calle ska ridas, det blir förmodligen lilla skogsrundan idag igen med samma upplägg, dvs mestadels skritt och eventuellt korta travsträckor om underlaget tillåter! Ut över det så ska jag ta och städa lite i min bil, samt i min hörna i stallet, det behövs verkligen. 
 
Tro det eller ej, men igår var jag duktig och klippte Calle under kvällen, kände att det var skönt att ha det gjort! Om det är något Calle verkligen inte gillar så är det att bli klippt, han tycker det är det värsta som finns och gillar mig inte alls när vi är klara. Jag ska i fortsättningen bara ta korta stunder, alltså typ halsen och bogen ena dagen, benen den andra dagen och mage och lår den tredje dagen, tänker så att det inte blir så långa pass för honom. 
 
Den här gången blev han lite mer silvergrå i nyansen, får se hur han ser ut i dagsljuset dock, kan ha varit den något dunkla belysningen i stallet som lurade mina ögon!
 
Imorgon är det tillbaka till skolan igen, helt taggad är jag inte, men det är bara en vecka så det är bara att härda ut!
 
 

Första turen på en månad

Red ut en liten runda på Calle, första gången på en månad och hjälp vad jag saknat att sitta på hans rygg! Red lilla skogsrundan (35-40min) mestadels i skritt men även några kortare sträckor i trav, och hjälp vad fin han kändes, hältan är verkligen helt borta nu! 
 
Blir så glad, har ju inte sett hältan på drygt två veckor men har fortfarande tvivlat lite på mig själv, men det är ingen tvekan om att han är bra nu för jäklar vilket schvung han hade i steget! Herr mupp tyckte det var fantastiskt roligt att komma ut, han var så himla pigg och studsig emellanåt.. älskade häst <3
 
Två bilder från turen, självklart fick mina kära hundar följa med! 
 
Imorgon blir det samma runda igen, ska även försöka ta och klippa honom om jag hinner, det behövs nämligen..
 

Han är bara min

Min fina Calle .. Han är för rolig och underbar min häst, så himla mycket personlighet och så otroligt snäll. När jag tog in honom och bortstade nu under kvällen så stod han och kliade mig i håret och lade sin mule mot min axel, älskade grabben <3 Han må vara punchig emellanåt men hjälp vad jag älskar honom ..
 
Fortfarande så har hovslagaren inte varit ute, vilket känns väldigt jobbigt men som sagt, tycker inte mig se någon svullnad vid ballen längre och haltar gör han inte så kommer fortsätta sätta igång honom lite smått. 
 
Imorgon kommer jag försöka hinna rida ut en tur på morgonen, kanske halva Fjälby eller lilla skogsrundan, vi får se lite vad jag hinner med. Tänkte inte galoppera något, men däremot tänkte jag trava lite för att se om jag kan känna någon hälta, ser som sagt ingen men vill vara helt säker. Kommer bli intressant att se hur han sköter sig, var en månad sen han reds ungefär, och med tanke på all energi han har för tillfället så kan det nog gå lite hur som helst, haha..
 
 
 
 

Första praktiken avklarad

Sorgligt men sant. 
 
Har haft så himla roligt, älskade Wärnsta, en helt underbar gård med ett lika underbart hästtänk. Dessa tre veckor har gått alldeles först fort, dagarna har rusat förbi och har lärt mig så mycket (som jag alltid gör när jag är där) Det är med sorg jag går tillbaka till skolans stall och likaså tänket där. 
 
Snälla, fina Hobbe och min Alliz.
 
 
 

Veckans planer för Calle

Måndag:
Longeringspass, max 15min, mestadels skritt, inga inspänningar. 
 
Tisdag: 
Longeringspass, max 15min, mestadels skritt, inga inspänningar. 
 
Onsdag:
Vila.
 
Torsdag:
Vila.
 
Fredag:
Promenad.
 
Lördag:
En kortare ridtur
 
Söndag:
En kortare ridtur
 
 
 
 
 

Longering

Nu har jag faktiskt beslutat mig för att sätta igång Calle lite smått, har inte sett någon hälta på ungefär två veckor och det känns som att han håller på att gå i taket med all sin energi. 
 
Förhoppningsvis kommer hovslagaren snart, tills dess kommer jag dock testa att sätta igång honom lite smått, troligen ingen ridning denna veckan som kommer, men promenader och korta longerings/tömkörningspass. Longeringspassen kommer vara runt 10-15min nu i början och kommer öka på successivt.
 
Så ser planen ut, och jag har redan tagit tag i den genom att longera honom lite kort idag. Passet var utan några inspänningar och varade i max 10min, det var mest för att se hur han rörde sig. Han rörde sig helt rent och travade runt med stora och luftiga steg, i galoppen satte han bakbenen väl in under sig och efter att ha brallat lite så höll han ett lugnt tempo med bra takt. Duktig häst med andra ord! 

 
För övrigt så är det bara en vecka kvar av praktiken nu.. otroligt sorgligt känner jag, vill aldrig åka tillbaka till skolan, kan jag inte bara få stanna kvar för alltid? hah..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Denna eviga väntan

Ja, jag har verkligen inget att skriva om. Calle rids fortfarande inte, väntar fortfarande på att hovis ska komma ut och kolla på honom. Förmodligen hade jag kunnat börja rida lite smått igen, för svullnaden runt ballen har gått ned avsevärt och jag kan inte se någon hälta, men vill ändå vänta tills jag fått klartecken. 
 
Usch, blir så frustrerad och otålig, vill bara sätta igång igen, blir så ledsen när jag ser hur snabbt han tappar muskler, hans runda rygg börjar bli takformad igen och de lilla han började fylla upp i bakbenen har också försvunnit. 
 
I sommar har jag haft Calle i tre år.. Helt sjukt vad tiden går! 
 
 
 

Flying change deluxe revolution





 
När jag var och besökte SIHS så kunde jag inte låta bli, jag var bara tvungen att köpa detta tränset från PS of Sweden. Så länge som jag velat prova ett sådant här träns. Inte för att jag tror att det ska göra stordåd, men med alla de smarta lösingarna tränet har så vore man ju en idiot att säga att man inte jynnat sin häst. Vaggor vid bettiringarna, extra frihet vid öronen, kan flytta så inget ligger och trycker runt käkbenen. Ja, som sagt, idiotiskt om man tror att hästen inte tycker det är mer bekvämt?!

Jag red första gången på tränset igår, jag ska dock inte uttrycka någon åsikt om det ännu, trots den fantastiska känslan som jag inte fått någon gång tidigare faktiskt. Men det kan ju faktiskt vara pga den längre framridningen till ridhuset, eller någon annan anledning. Så ska inte säga hur fantastiskt det är. Jag sk prova det några veckor och sedan får ni en ny uppdatering.
 
Bilderna är övrigt lånade från PS of Sedens hemsida!
 
 

RSS 2.0