Unni 22/02-15

 
 
 

Unni var verkligen fin idag! Kanske inte fin så som många andra skulle tolka det, jag krävde aldrig att hon skulle gå i en perfekt form eller så, hon gick fint och bar upp sig själv lite då och då och jag ville inte pressa henne. Utan det jag ville få fram var det hon svarade mina hjälper med hela tiden. Så fort jag rörde mig i sadeln en milimeter, ändrade vikthjälperna eller flyttade ett finger så var Unni med på noterna. Hon ökade, saktade in, ändrade från låg till hög form osv på så otroligt små hjälper. Slutade med att jag bara satt och lekte lite i galopp, följde fyrkantspåret och gjorde 3 små volter på varje sida vilket krävs att hon formar sig och saktar ned ordentligt, vilket hon gjorde jätte fint!
 
Vi gjorde sedan även ett byte, något vi inte gjort på hur länge som helst eftersom Unni haft jobbigt i höger varv och höger galopp. Mycket övergångar i serpentiner där hon även fattade höger galopp från halt ett flertal gånger, visst blev det en hel del travsteg i innan galoppen men det var bättre än på länge! 
Idag var det verkligen en fröjd att rida! Jag var så avslappnad och Unni bara lyssnade och tyckte allt var super kul, exakt så som man vill att det ska vara!
 
 

Dagens planer

Idag ska Calle ridas, eventuellt får jag sällskap av Linda på Corneliga (Corren) men det är inte helt säkert. Jag tänkte först att om inte Linda följer med att jag skulle köra ett riktigt galoppass då snön nästan var helt borta igår och väglaget är perfekt för det, men självklart har det kommit en del snö inatt..
 
Calle ska ut, det är i alla fall säkert, sen får vi se vilken runda det blir!
 
 
Just nu sitter jag med skoluppgifter som jag vill få klara, så längden på rundan är beroende på hur lång tid dessa tar!
 
 
 
 

Två hästar på schemat!

Idag känns som en riktigt bra dag! Nu ska jag städa mitt rum och ta mina allergi tabletter sedan fara iväg till stallet där jag ska rida och sköta om Unni och idag även Nevve! 
Tänkte ta två liknande pass men har fortfarande inte bestämt mig, Nevve ska få sig ett dressyrpass men Unni vet jag inte riktigt om även hon ska få det eller om vi ska ut och jogga i skogen, hon skulle ju behöva ett riktigt pass dock. Den som lever får se som man brukar säga ;)
 
Ska även försöka putsa lite idag, ta med mina ridstövlar hem som ännu en gång gått sönder, nu den andra kedjan som gått sönder... Men inte konstigt när de är så gamla stövlar. Men eftersom de är special gjorda efter mina ben och fötter så känner jag verkligen inte att jag vill köpa nya eftersom jag tycker de är så fantastiska! Hoppas på att kunna laga den och få några till år med dom ;)
 
Som ni hör så kommer det iallafall bjudas på en riktig toppen dag i stallet fullt med massor av roligt att göra! Mer inlägg dyker upp mot kvällen!
 
 
 
 

Unni galen...

Unni har gått från riktigt svindyr och alltid levererande till att nu blivit galen... Jag åkte till Prag under några dagar och hon fick ta det väldigt lugnt och ha det mycket mys med min medryttare medans, dock så verkade det slå lite slint i huvudet eftersom hon gick väldigt mycket till att gå mindre ganska drastiskt. Så hon har varit lite tokig senaste tiden men det är inget som gör något. Min medryttare är nu utomlands och åkt till NY.... Vissa har det bra, är ju galet avis! Hoppas hon kommer ha det super!
Nu så ska jag verkligen försöka rida henne varje dag, hålla igång henne så bra det går så hon aldrig står helt en dag, minst att få springa och busa i ridhuset.
 
Idag så fick hon löshoppa, hon fick börja med att komma på en studs med fyra hinder, super duktig men hon såg väldigt tung ut i fram till en början, antagligen för hon rusade så hon inte kan stanna upp ordentligt innan det var dags att hoppa igen. Sedan byggde jag om till en kombination och satte upp ett kryss på 1.50 så hon fick hoppa upp lite men inte mycket. Ett kryss på 1.50 är som ni vet inte i närheten av 1.50 som dom hoppar över men det får det att se större ut vilket får dom att ta ut språnget mer. Sedan la jag ut 8 bommar som hon skulle få trava över för att trava av. Dock så kom Unni i full galopp och hoppade över och hennes ben var överallt eftersom hon landade i mitten av alla. Jag mer eller mindre blundade, det var dock ingen fara utan Unni hade mer kontroll än jag trodde. Efter att hon gjort så två gånger till så kallade jag in henne och joggade över dom och hon joggade efter. Vi gick lite under plastlinor, övade lite på det vi brukade göra förut och hon var super fin! Detta var välbehövligt, hon behövde nog hoppa ur lite energi ur kroppen ;)
 
 
 

Härlig uteritt

Det finns verkligen inget bättre ställe än uppe på Calles rygg, det spelar ingen roll hur dåligt vädret är eller på vilket humör jag är på, att sitta på hästryggen är som medicin för själen!
 
När vi kom ut på vägar som inte låg i lä blåste vi nästan bort, men trots det så var det väldigt varmt i luften och nu har snön förvunnit ordentligt. I tackt med att snön förvsvinner så försvinner ju även isen från vägarna, och idag låg bara grusvägar framför oss med perfekt underlag för långa galopper, vilket jag självklart utnyttjade!
 
 Vid ett tillfälle var en av gräsvägarna översvämmad, vattnet gick upp en bra bit över Calles knä. Calle älskar trevilgt nog vatten, efter lite skutt hit och dit så gick han rätt i och stod sedan plaskade en bra stund + doppade nästan hela sitt huvud.. som alltid.
 

Ett filmklipp publicerat av Johanna (@drusillafair)Feb 19, 2015 kl. 4:58 PST

 
 
Dru var inte särskilt förtjust i vatten om vi säger så, hon hade bara pekat finger åt mig och stuckit iväg.. haha..
 
 

Fler bilder

 
 
 
 
 

Han mår bra

Calle är som han är och han har en hel del i bagaget, han kan bara stänga av under vissa perioder, står bara i hörnet i hagen och fifflar med mulen, ögonen tomma. Nu var det väldigt länge sen han visade dessa tecken, det har säkert gått nästan ett år sen sist..
 
I förra veckan hände något, bara över en natt, så fick han tillbaka alla sina tix, dvs fifflar med mulen hela tiden, kastar med huvudet och får okontrollerade ryck genom hela kroppen. Tack och lov så åt och äter han fortfarande med god aptit, till skillnad från förra året, men när man kommer på morgonen så står han med huvudet in i hörnet av boxen, med ryck som går genom kroppen, fifflande mule och tomma ögon. Det är skrämmande och det krossar mitt hjärta.
 
I lördags red jag ut en långrunda i skogen, han fick galoppera i evigheter genom snön, lyfta på benen över stock och sten och väl hemma igen så fanns det ett lugn i hans ögon som inte fanns där innan ridturen. Dagen efter var han nästan som vanligt, han stod med huvudet i hörnet, men inte med pannan mot plankorna. Han vände sig direkt när han hörde mig, inga ryck, inga tomma ögon, bara en fifflande mule. 
 
 
 
Senare på dagen gick jag ut en stund i hagen, satte mig på huv bredvid honom medan han åt sitt hö, och då la han sin mule mot min axel och andades in. Vi stod säkert sådär i tio minuter innan han började äta igen. 
 
Han betyder så mycket, för det mesta gör han mig extremt lycklig, det är bara när han stänger av sig som jag blir orolig och ledsen. Det är en sak att han får sina tix, men när han slutar äta och nästan slutar dricka, det är då paniken slår in.
 
Den här vintern har varit bra, han varit lugn och varit riktigt nöjd med livet, mått väldigt bra helt enkelt, så förhoppningsvis så var det bara något tillfälligt. Nu mår han i alla fall bra, så vi får ta det en dag i taget.
 

Muppen

 
 

Älsklingen

Han är så himla fin min lilla häst, blir varm om hjärtat av se honom, han är så go på sitt speciella vis.
 
 
 
 
 

Finaste Calle

 
 
 

Smakprov


 

Alliz

Bilder på finaste prinsessan som jag fotade tidigare i veckan i snöovädret. 
 
 
Ser ni glädjen? ;)
 
 
 

Kontrast

Dessa bilder är relativt gamla men fick upp ögonen för dem under helgen och har suttit och redigerat som en galning. 
 
Tycker att känslan i bilderna är så läcker, mystiskt eller till och med kuslig om man så vill, tanken slog mig faktiskt att man kanske skulle redigera in en person i bakgrunden, hade dock ingen bild i mitt galleri som passade till det.. 
 
 
 
 
Calle gör sig rätt så bra som modell, eller hur?
 
 

Han fortsätter att leverera

Dagens pass på Calle var helt magiskt, blir så himla glad inombords och satt med ett leende under hela passet! Använde mig av halsring idag igen och är helt lyrisk, trodde inte att det kunde gå bättre än vad det gjorde igår, men idag gick det om möjligt dubbelt så bra!
 
Han är så förbaskat fin, rejält med tryck bakifrån, sänkt och avslappnad hals och fantastisk känsla i galoppen. Super känslig för hjälperna, harmonisk och het, det beskiver hur Calle var idag, så himla aktiv att han nästan attackerade uppgifterna jag gav honom (på ett bra sätt, haha). Galoppen bara flöt på och jag kunde korta honom så mycket jag ville för att sedan länga, öka, osv. 
 
Avslutade med att skritta av honom i skogen bakom stallet
 

 

 
 
Det känns hemskt att behöva åka tillbaka till skolan imorgon, kommer ju som vanligt hem först på fredag.. Kommer få leva på den här helgens två ridpass under hela veckan! 
 

Dagens planer

Ska satsa på skoluppgiften idag, men kommer först ta och rida Calle! 
 
Beroende på hur underlaget på paddocken ser ut idag så blir det eventuellt ett pass där idag igen, i halsring idag också, annars blir det att rida ut! 
 
Är så taggad på att komma igång med Calle ordentligt igen, igår fick jag en liten känsla av hur fin han faktiskt kan vara, men jag vet samtidigt att han kan gå så mycket bättre. Nu blir det halsring ett tag för att jag själv ska hitta min balans igen och bli mer aktiv i mina hjälper, igår märktes det direkt när jag inte var med, för då försvann han iväg direkt! 
 
 
Det blir nog bra det här!
 
 
 

RSS 2.0