Dagens vill ha

Detta träns från Hööks kommer jag så småningom köpa, perfekt när man vill byta bett snabbt, dessutom så är nackstycket lite anatomiskt format vilket jag vet att Calle tycker om. 
 
Tränset kostar 529kr så det är inga stora pengar och det är en billigare version av PS of swedens flat out som nästan kostar en tusenlapp mer. Sen så är det här tränset knappast av samma kvalité dom PS träns, men tror att det duger alldeles utmärkt som vardags/slit och släng träns. 
 
 
 
 

Gårdagens och dagens Calle

Igår så longerades Calle som planerat, kan säga att Herr Mupp behövde det, han bjöd på en riktig show om vi säger så! Han fick göra lite som han ville, alltså om han ville galoppera runt som en galning så fick han väl göra det, försökte i början be honom att sakta ned lite, men det var lönlöst så han fick springa tills han kände sig nöjd. 
 
Efter en kvart ungefär så började han lugna ned sig och då tog jag fram inspänningen och lät honom jobba med den en stund, det gick riktigt bra och han såg trevlig ut!
   
 

Ett filmklipp publicerat av Johanna (@drusillafair)Maj 27, 2015 kl. 12:04 PDT

 
 
Idag red jag ut på en timmes skrittrunda, Calle var märkbart trött efter gårdagen så ville bara att han skulle få sträcka ut på sina  ben. Trots att han var lite trött så upplevde jag honom som väldigt nöjd och positiv över att få komma ut, han skrittade på i ett lugnt tempo med spetsade öron under hela rundan. Om jag hade bett honom om en galopp hade han förmodligen piggnat till, men det kändes inte nödvändigt.
 
 
 

Ett filmklipp publicerat av Johanna (@drusillafair)Maj 28, 2015 kl. 1:26 PDT

 
 
 

Gårdagens och dagens CAl

 

Dagen

Än har det inte sjunkit in att Kane faktiskt är borta, förväntar mig fortfarande att han ska komma rusandes som en virvelvind när jag kommer ner för trapporna. Det här är verkligen det värsta med att ha djur, man fäster sig så och vet samtidigt att man en dag kommer få ta det tunga beslutet om avlivning. Det värsta med Kanes fall är att han inte ens hann bli två år. 
 
Dagen har spenderats hemma, har suttit och ritat större delen av dagen, för det kräver min fulla koncentration. Ska till stallet om någon timme eller två och longera Calle, också något som kräver full koncentration. Imorgon eftermiddag kommer jag åka till skolan, ska se till att jag är på stalltjänsten till andra passet, sen får vi se hur det går.
 
Är så glad över denna hästen.
 
 
 

Den bästa medicinen

Mamma hämtade mig på skolan idag direkt efter hon berättat om Kane och jag fick följa med hem. 
 
Mina ögon är rödgråtna och mitt ansikte pösigt efter alla tårar, det har dock varit väldigt skönt att vara hemma, gick till stallet och myste och red ut en runda på Calle. Calle verkade känna av att jag var ledsen för han var ovanligt mild och försiktig, han la sin mule på min axel flera gånger och vi kunde då stå så i flera minuter. Likaså lät han mig luta mig och begrava mitt ansikte mot hans hals utan att bli otålig efter tio sekunder.
 
Ridturen varade i en timme och vädret var perfekt, vilket kändes lite bitterljuvt i början, helt vindstilla var det. Inte en enda galopp eller ens lite trav kom med på rundan, utan en lugn skrittur i solnedgången var allt jag orkade med, satt bara där som en säck och gungade med i skritten.
 
 
Imorgon kommer jag stanna hemma, sen får vi se om jag orkar ta mig tillbaka till skolan igen, som det känns nu ser det inte ut som det. Kommer spendera morgondagen i stallet med min älskade häst, det finns inget som är bättre för själen.
 
 
 
 
 

Vila i frid älskade Kane

Idag fick tyvärr vår älskade Kane somna in.
 
Världens mysigaste och gladaste hund var han, vi saknar honom så. 
 
 

Min mupp

Knäppte lite bilder på Calle här om dagen. Inget speciellt med dem egentligen, bara vanliga hagbilder, men gillade ljuset. 
 
 
 

Fullt ös medvetslös

Så känns det i mitt huvud just nu, det ska verkligen bli skönt med lov, känner att jag behöver det. Drömmer mig bort till en sommar med mycket häst, bad och sol, och få människor. Det kommer bli så skönt att kunna spendera så mycket tid jag vill på Calle. Snart så.
 
Den kommande veckan har jag stalltjänst, så tyvärr så kommer jag inte träffa min älskade mupp på två veckor, förutom den lilla detaljen så känns det helt okej med stalltjänst, det ska bli skönt att få vara lite mer i stallet. 
 
Mitt hjärta igår. Han fick komma ut en runda, hade sällskap av Linnea och Linda, otroligt mysigt!
 
Har idag beställt lite saker till Calle, 5 par gummiboots som han ska ha i hagen, de går åt som smör i solsken på honom, och de sista någorlunda hela par han har just nu sjunger på den sista versen.. Sen blev de två flughuvor, hovolja och två bett! 
 

Att en dag kan börja så bra

Den här dagen började bra, gick upp otroligt tidigt för att hinna rida Calle innan skolan. En helt fantastiskt ridtur var det, helt vindstilla, vilket gjorde att det var helt knäpptyst ute, förutom fåglarna dvs. Daggen vilade på gräset som små kristaller och solen lyste. Balsam för själen, och för mitt sinne. 
 
Skoldagen började med nationella, muntliga i engelskan.. det gick tyvärr mindre bra, det kändes i alla fall hemskt, skäms över min insats. Jag gjorde mitt bästa men kunde knappt få fram en sammanhängande mening, det kändes som att min engelska låg på samma nivå som en femåring ungefär, den var hemsk!
 
Det värsta är att jag är bra på Engelska, men så fort det är prov så får jag hjärnsläpp och tappar allt. Känner mig väldigt deppig just nu, det spelar ingen roll hur väl jag förbereder mig, samma sak händer varje prov, jag får panik, får hjärnsläpp, lite panik till och glömmer bort allt. 
 
 
Ärligt talat så mår jag åt helvete just nu, på utsidan så ler och skrattar jag, och försöker låtsas som att jag är glad, men samtidigt känns det som att jag kommer explodera när som helst.. stressen som jag bär på (av flera anledningar) håller på att ta över igen.. det är som att falla ner i ett mörkt, djupt hål, jag försöker ta mig upp igen, men väggarna ger vika och jag faller handlöst ner till botten gång på gång. 
 
Tack och lov för Alliz och Calle, skulle aldrig klara detta utan mina älskade djur.. <3
 
 
 

Produktiv dag

Idag så har jag varit duktig! Har hunnit med att städa bland större delen av mina grejer i stallet, tränat mig själv, fotat och lagt upp Drullans gamla saker på hästnet, ridit ut på Calle och putsat sadeln. 
 
Att städa bort Drullans gamla saker (som jag inte använder längre) har jag planerat att göra i si sådär två år.. Nu är det iaf gjort och det känns verkligen skönt! Har fortfarande lite småsaker som jag ska gå igenom, boots, benlindor osv, som kanske ska säljas, men de saker som tar störst plats är nu ute ur stallet! 
 
Dagens ridtur hade kunnat vara mysigare, det började nämligen blåsa och spöregna ungefär fem minuter efter att vi givit oss av.. Calle var lagom glad och gick med mulen i marken under hela rundan och var allmänt sur och försökte sticka hem ett flertal gånger. Vi tog oss genom hela rundan oskadda och Calle var väldigt nöjd väl inne i stallet igen! 
 
 

Bloppis

Fleecefodrat regntäcke, storlek 125, i okej skick. 100kr

Fodrat regntäcke, storlek 125, i okej skick 100kr
 
Sadelpadd, använd en gång, 50kr
 
Reflexridtäcke, storlek 125, använt ett fåtal gånger. 50kr
 
Teddyfodrat ridtäcke från JH collection, storlek 125, använt ett fåtal gånger. 300kr SÅLT!
 
 
Tänk på att frakt tillkommer! Alla sakerna säljes otvättade! 
 
Maila Drusillafair@hotmail.com vid intresse! 
 

RSS 2.0