Dagens planer

Ja, ingen ridning såklart, ingen promenad heller för den delen, Calle får ju inte göra så mycket för tillfället.. Jaja, kommer ta in honom och bara mysa, rykta och frisera honom lite. Ska på något vis försöka att aktivera hans lilla huvud, kanske genom lite trickträning? Det var länge sedan och det är något som han tycker är kul, han har så förbaskat mycket energi just nu så han behöver något att fokusera på.
 
Usch, känner mig så himla rastlös, vill göra något, hatar att bara vänta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Calle just nu

Just nu får Calle inte göra någonting i princip. Veterinären var ute i måndags och tittade på honom, han såg något misstag när det gällde skoningen samt att ena ballen på bockhoven var svullen. Vet funderar på om det kan vara en hovböld som ligger där, det + att han kan ha slagit i sig själv kan vara orsaken till hältan, det var nämligen ett märke på ballen som tyder på att han har slagit i där. 
 
Man kan öppna upp genom ballen, men det är inte optimalt, utan det är bättre att hovslagaren kollar ordentligt och eventuellt öppnar upp underifrån istället. Hovslagaren skulle ha kommit i tisdags, men fick förhinder, så just nu väntar vi bara på att hon ska bli frisk igen, Vet ville inte göra något först hovslagaren varit ute och givit sin "dom". 
 
 
 
Så ja, Calle ska ta det väldigt lugnt, bara stå i princip tills hovis varit ute och vi kanske vet vad vi ska göra. Herr mupp är inte alls nöjd med att inte aktiveras, han tycker det är pest och pina. 
 
Usch, nej det är inte kul alls just nu, men vad gör man? Är så förbaskat orolig och hoppas, hoppas verkligen på att det är en hovböld. 
 
 
 
 

Underbara APL

Det är så härligt att ha praktik på en gård som jag trivs så på. Den här veckan har gått så jäkla fort och jag får nästan ångest av att det snart bara är två veckor kvar, hah, vill aldrig tillbaka till skolan igen. 
 
I måndags gjorde vi inte så mycket, jag tog in lite hästar, samt ryktade dom och tittade på när Viveca red, alltid så intressant och lärorikt att titta och höra på. Hade inte med min egna hjälm så valde därför själv att inte rida. 
 
I tisdags red jag en häst, Hobbe. Jag har ridit Hobbe tidigare så det var roligt att få sitta upp på honom igen, vi höll oss i ridhuset och med tanke på att det var evigheter sen jag red honom så tyckte jag att passet kändes helt okej, väldigt roligt var det iaf. Utöver ridpasset så tog jag in lite hästar och kollade på när Viveca höll lektioner. 
 
I Onsdags red jag ut med Bella på Hobbe. Red barbacka och Hobbe var övertaggad på livet kan man lugnt säga, men nästan hela rundan gick alldeles utmärkt, det var först när vi var på väg hem som det vart lite kaotiskt. Bella hade stannat för att galoppera lite (Hobbe skulle inte galopperas) och när Hobbe hörde att Bella galopperade började han apa sig, dvs snurra runt och göra försök att kasta sig iväg, trodde att jag skulle sitta kvar, men dessvärre kastade han sig riktigt tvärt åt sidan, tillbaka och åt andra sidan igen, och då flög jag av. Mitt lår och min svanskota fick sig en rejäl smäll, det gjorde förbaskat ont hela dagen, men allt flöt på, hjälpte till under barnlektionerna på eftermiddagen, hämtade in hästar en del hästar och städade ett förråd.
 
Idag så fortsatte vi städa ur förrådet och plockade bort alla bommar, hinderstöd osv i ridhuset, mådde dock inte alls bra, både på grund av svanskotan men det känns också som att jag håller på att bli sjuk igen, åkte hem vid kl 1 och kommer förmodligen stanna hemma imorgon, vilket känns förbaskat surt.
 
Det är lustigt, när jag är sjuk och det är en skoldag, då känner jag nästan en lätnad, men nu känner jag mig bara sur och irriterad, vill bara tillbaka! 
 
Kul att rida någon annan häst då och då, men saknar att sitta på min mups härliga rygg.. <3
 
Aja, om det känns bättre imorgon kanske jag åker dit någon dag under helgen! 
 
 

Drullan går igen

.. och hon använder Calles kropp som marionett.
 
Hah, nej men skämt och sido.. Något som Calle har börjat göra den senaste tiden när man kommer in i stallet på mornarna är att han gnäggar. Inget gällt ljud, utan han hummar mjukt, och låter nästan precis som Drullan gjorde. 
 
Jag blev helt paff första gången jag hörde honom, min första reaktion var att säga "Heeej gumman" men avbröt mig själv när jag kom på att Drullan har varit död de senaste två åren. Självklart så började jag gråta. Drullan brukade alltid gnägga när man kom in i stallet, hon brukade även gnägga åt mig när skulle hämta henne i hagen, och oj vad jag har saknar det, mysigaste ljudet i världen!
 
Min lilla isbjörn och otroligt älskade tokfia.. <3
 
 
 

En frostig dag

Har haft en underbar dag, -5 grader, vindstilla och strålande sol = perfekt! Calle är dessvärre och föga förvånande fortfarande halt, men gick lilla skogsrundan med honom, hade sällskap av Linda på Cornelia så det var väldigt mysigt. Nu på Kvällen tog jag mig en joggingtur, första gången på länge och det kändes oväntat bra.
 
Imorgon 09:15 kommer veterinären, så himla skönt! Efter veterinären åkt blir det att direkt åka till praktiken, också efterlängtat, tre veckor på ett av mina favoritställen här i världen, kan inte bli mycket bättre.
 
Cayenne får stå för bilden
 
 
Nu hoppas jag att Calle snart blir bra igen, då är livet komplett! 
 
 
 

Rädsla

Calles hälta har inte blivit bättre och jag tycker mig nu se att han haltar på höger fram istället för höger bak.
 
Rent logiskt så vet jag att jag förmodligen överreagerar, det är förmodligen inget allvarligt, förmodligen inget mer än en sträckning, men just att inte veta tar kål på mig. Hela den här veckan har tårarna legat nära ytan, och mitt humör har väl inte varit något att skryta med, har dock hållit tyst för det mesta och klistrat på ett leende. 
 
Hältor är som sagt ett känsligt ämne för mig, och det är på grund av Drullan. Jag är så rädd för att Calles tillsynes "oskyldiga" hälta kommer ge samma utgång som Drullans. I mitt huvud går tankarna runt, Calle har ju en historia, folk har inte alltid tagit hänsyn till hans kropps svagheter..
 
Som jag säger så ofta, Calle är mitt alltjag offrar utan tvekan skolan och vänner för honom, och om folk inte kan acceptera det, ja, då kan dom dra dit pepparn växer. Om jag misstänker eller vet att han är skadad, eller kanske sjuk, så åker jag hem för att bedöma situationen, jag har ingen annan som kan göra det, ingen i min familj är hästintresserad, eller tillräckligt kunnig för den delen, så vad ska jag göra? Tänka att "Äh, han överlever nog tills helgen.." Jag funkar inte så, om något är fel med mina djur vill jag ta tag i det så fort som möjligt, jag är så himla nojig. 
 
Nej, min älskling, imorgon blir det att ringa veterinären.
 
 
 

Äntligen fredag

Bästa dagen på hela veckan! 
 
Idag slutar jag först vid kl16, så kommer troligen hem tidigast 17:30, men ska iaf bege mig ut till stallet, eventuellt gå en långpromenad i mörkret med herr Mupp, samt longera honom på gårdsplanen för att se hur han rör sig. 
 
Calles planer för helgen är fortfarande att promeneras för hand, om han inte rör sig helt rent idag kommer jag longera honom igen på söndag, vill ha någon dag emellan så att jag ser den större skillnaden (om det finns någon) Då han faktiskt rörde sig bättre i onsdags så tvekar jag lite på att ta ut veterinären, som sagt, han är varken varm, svullen eller öm någonstans, däremot så funderar jag på att ta ut equiterapeuten så att hon får kolla igenom honom ordentligt! 
 
Även om han rör sig helt rent idag kommer jag forfarande bara promenera honom för hand den här helgen, sen kanske börja rida ut (enbart i skritt) någon gång nästa vecka.
 
 
 
 

Min älskade mupp

 
Jag tyckte mig se hältan fortfarande, men då han var så himla explosiv så vet jag inte om det var hälta jag såg, eller bara de att han var för uppstissad för att hitta en jämn takt.. Men i vilket fall som helst tycker jag att det ser bättre ut, han gick över till galopp ett par gånger och kunde då hålla takten, samt att han hade bakbenen väl in under sig, något han absolut inte hade i måndags! Longerade i kanske 5-7min max och i slutet höll han en jämn takt utan spår av hälta. Gick om Fjälby med honom efteråt. Nu kommer han få ta det lugnt resten av veckan, eller ja, han kommer få ta det lugnt tills jag känner att han är helt som vanligt igen.
 
Usch och blä, hatar detta, blir så jäkla orolig och ledsen. Drullan vart ju bara halt en gång under våra år, och det var den hältan som fick mig att ta bort henne. Nu vet jag att Drullan var betydligt äldre (hela 10år ) men oron ligger fortfarande i maggropen och gottar sig (Heej magkatarr...) och jag kommer inte kunna slappna av, eller vara trevlig för den delen, först Calle är sig själv igen. 
 
Denna hästen är mitt allt, jag är så förbaskat rädd för att förlora honom, jag vet inte om jag skulle överleva det i dagsläget. Deppigt värre, typiskt mig att tänka och förvänta mig det värsta.
 
 
 
 

Dagen

 Idag slutar jag tidigt så kommer åka hem för att gå en promenad med Calle. Tänkte gå om Fjälby som tar ungefär en timme för mig att gå, efter det så tar jag och longerar honom för att se om hältan fortfarande   finns kvar.
 
 
 
 
 
 

En mindre bra start på dagen

Den här dagen kunde börjat bättre säger jag bara. Red ut på Calle i morse, i skritten kändes allt som vanligt, men när jag började trava var det något som kändes off. Saktade av till skritt en liten stund och prövade igen, denna gången kändes det något bättre men det var fortfarande något som jag störde mig på. Testade att fatta galopp och kände då att det var högerbak som krånglade. Saktade av och skrittade hem. 
 
Longerade honom en liten stund på gårdsplanen och kunde då se att han var lite halt på höger bak. Han är inte varm, svullen eller öm någonstans, min teori är att han antingen har träningsverk efter igår då han faktiskt rörde sig bättre efter att ha travat igen sig lite, eller att han har halkat och sträckt sig i hagen.
 
Nu kommer han få vila tills fredag, om han fortfarande är halt då kommer jag ta ut veterinären så får vi se sen. Helst hade jag velat åka hem på onsdag eller så för att kolla av läget lite, samt ta en promenad så att han får komma ut och sträcka på benen lite iaf, men vi får se vad jag hinner med! 
 
 
 

En lugn dag

Idag har jag faktiskt tagit det lugnt, var några timmar i stallet och fixade men efter det så har jag bara vilat och pluggat lite smått. Tänkte ha ridit men kände sen att det faktiskt inte var nödvändigt, Calle kommer utan tvekan motioneras imorgon, och då har han blivit motionerad fem dagar den här veckan, och det räcker faktiskt! 
 
Bjuder på en bild på min fina lilla Alliz från i våras! 
 
 
 

Internet är äntligen löst!

Nu, efter att ha left utanför internet världen i ca en och en halv månad så kan ni ju tänka er hur jag mår... Psykist sjuk, utbränd, gått in i väggen, om och om igen dessutom, gråtit mig till sömns natt in och natt ut... Nej, skämt och sido, har nu fått tillgång till en internet lösning. Vi har höjt upp mitt internet på mobilen till max surf så nu delar jag från mobilen. Tycker själv att det är en smart idé, slipper betala något extra för internet. Synd att man inte kunde kläcka ur sig den idén tidigare, tur att man har en smart pappa ;)
 
Mycket har hänt under tiden jag varit borta, kommer mer inlägg innom några dagar så ni får lite uppdatering om mig och Unni :) Just nu måste jag bädda ned mig och sova, jag ska upp och jobba imorgon tidigt, som varje helg... :)
 
Längtar tillbaka till sommaren, samtidigt som jag med glädje blickar fram mot jul!
 
 
 
 
 

Han är bäst

Fredag igen då, hur härligt? 
 
Idag hade jag bara två lektioner så slutade redan 11:40 så kom hem relativt tidigt och hann ut med Calle. Red om Fjälby, min kära Mupp var övertaggad på livet och var uppe bland molnen under större delen av rundan. 
 
För att få bort lite överskottsenergi (och nej han har inte bara stått den här veckan, han har blivit motionerad fyra gånger..) blev det ett galoppass. Han är så fylld av energi just nu (alltså mer än vanligt, hur det nu är möjligt), väldigt roligt och uppiggande, men om man inte passar sig är risken stor att man får tugga grus.
 
Vid en av galopperna var han så himla uppe i varv så om jag ska försöka förklara hur det kändes så kan säga att det kändes som att hoppa studs.. För att få honom att slappna av och fokusera på något annat så gav jag honom hjälperna för skänkelvikning, vilket han tog perfekt! Skänkelvikning, eller sidvärtesrörelser överhuvudtaget, i trav eller galopp är något han har väldigt svårt för, så jag vart helt paff. Bad honom igen och han tog det lika bra. Efter ett tag lugnade han sig något och jag avbröt då övningen. 
 
I stallet igen fick han stå lös i stallgången som vanligt. Myste och pysslade om honom en bra stund, med ett flin ständigt på läpparna. Älskade, älskade Mupp!
 
Han gör mig så otroligt lycklig denna hästen, livet skulle vara så grått och trist utan honom.. <3 
 
 
 

Tillbaka till skolan igen

Varför måste helgerna gå så fort?
 
Ja den här veckan har Calle blivit aktiverad fyra gånger, red ut i måndags, Amanda hade honom i onsdags, igår höll jag lektion för Linnea (som då fick rida Calle), idag så red jag och Linnea ut och Linnea fick rida honom en liten stund på banan efteråt, hoppade själv upp en liten stund när det inte gick vägen för dom. 
 
Idag vet jag inte vad det var med hästarna, explosiva, nerviga och trippiga, Calle försökte sticka iväg vid ett tillfälle och det kändes som att han skulle flyga iväg vilken sekund som helst. 
 
I brist på bilder så bjuder jag på en gammal favorit på min älskade och saknade prinsessa...
 
Imorgon ska jag försöka hinna rida ut på morgon innan skolan, då blir det förmodligen bara om Fjälby, ett joggingpass. 
 

En tung vecka går mot sitt slut

Imorgon är det äntligen fredag, och som jag längtar. Jag har tre lektioner imorgon, och tyvärr en håltimme som gör att jag kommer sluta först vid 16, så det kommer utan tvekan vara mörkt när jag kommer hem, men något ska jag försöka hitta på med Calle.
 
Just nu kan jag ärligt säga att skolan inte går bra, får panikångest inför nästan varenda lektion och stressen gör att jag sover dåligt. Ingen vidare kombination. Så nej, skolan är verkligen inte kul just nu och jag kan knappt vänta på praktiken, det kommer kännas som rena semestern i jämförelse.
 
I helgen ska Calle ridas, ska klippa lite till på honom, eventuellt ska jag rida ut med Linnea, ska plugga, byta däck på bilen, eventuellt byta olja och sätta upp Calles leksaker i hage och box. Ja, typ så kommer min helg att se ut, så har en känsla av den bara kommer flyga förbi.
 
Kommer bli skönt att få komma hem och se mina älsklingar igen.
 
 
 
 

Tusen nyanser

Calle ser ju för lustig ut just nu, precis som han gör varje höst, nästan kolsvart på flera ställen och med ljusa fläckar utsprida över hela kroppen. Nej, jag gillar inte hans höst/vinterskrud. Det roliga är att de svarta områdena växer, just nu är hela hans ansikte ljusbrunt/rött, men om några månader kommer halva hans ansikte vara väldigt mörkt, det kommer se ut som att han har en ljusbrun lykta ungefär.
 
Jaja, kanske inte gillar färgen/färgerna just nu, men älskar hästen, och det är huvudsaken, eller hur? 
 
 
 

En vit vinter och jul

Nu när det är november så närmar sig vintern med stormsteg, och jag hoppas verkligen att vi får en vit vinter här hemma i år. 
 
Jag älskar snö och tycker inte att det finns något mysigare än att lulla runt i skogen när snön täcker marken och alla träden, att rida genom en skog vars tystnad bara bryts av knarrandet av snön under hästens hovar är en magisk känsla. Jag har inte fått en riktig vinter med Calle än, de senaste åren har det varit väldigt ont om snö här, sorgligt nog. 
 
Tre bilder från förra vintern, ingen vinter i min smak, väldigt omväxlande väder, kallt varmt, svinhalt, slaskigt, svinhalt igen, som sagt, inte min typ av vinter.
 
 
 
 

En tidig och underbar ridtur

Precis som jag skrev tidigare idag så kommer jag försöka utnyttja måndagsmornarna åt ridning då jag börjar först kl 10, det blir fortfarande en väldigt tidig morgon för mig men det är hanterbart.
 
Imorse var jag då duktig nog att masa mig till stallet för att rida Calle, och gud vad jag är glad över det nu. Jag kan inte skriva tillräckligt många gånger hur otroligt mycket jag älskar min galna, snälla och underbara mupp, han är verkligen allt för mig, och idag så gav han mig den bästa starten på dagen. 
 
Jag red om Fjälby, så rundan varade i ungefär 40-50min, ungefär en tredjedel av rundan bestod av trav och han kändes så otroligt fin, väldigt pigg och exlposiv men samtidigt så otroligt lyhörd. Han gick relativt hårt igår så tanken med dagens ridtur var bara att han skulle få komma ut och sträcka på benen lite i en låg form. Han kändes så nöjd.. 
 
Balsam för själen, utan tvekan.
 
 
 

Leksaker till Herr Mupp

Nu har jag beställt dessa två till Calle, jag hoppas att paketet kommer i veckan.
 
Boredom Buster: Tänker sätta upp denna i boxen och i det hörn han brukar stå i när man kommer på morgonen. Jag hoppas att han gillar slickstenarna och kommer vara intresserad av leksaken. 
 
Tounge Twister: Denna kommer sättas upp i hagen, ska försöka ta hjälp av pappa att sätta upp två stolpar med  en planka emellan, det är det enda sättet att få upp denna leksak i hagen! 
 
 
Beställde även ett trepack med slickstenar + ett par billiga benlindor.
 
 
 

Skola igen

Ja, då var det slut på det roliga och dags att dra tillbaka till skolan igen.. helt taggad är jag inte om jag ska vara ärlig, men det är bara att göra det bästa av situationen!
 
Den här veckan planerar jag att stanna på skolan måndag-fredag, behöver fokusera helt på skolan nu och förhoppningsvis kommer jag kunna ta det lite lugnare om en eller två veckor. Kommer försöka motionera Calle nu på måndagsmornarna tills jag har skolan över kontroll igen, sen kommer Amanda på onsdagarna. Förutom måndagarna kommer jag själv också försöka rida på fredagarna och helgerna förstås, då blir Calle motionerad fem dagar i veckan, vilket absolut är att föredra.
 
 
Det är verkligen omständigt att ha häst just nu, min hjärna går på högvarv dygnet runt för att försöka hitta lösningar och helst skulle jag vilja dela mig själv på två, ena delen får ta hand om skolan, den andra får ta hand om Calle. 
 
 
 
 

1 November

Hjälp vad fort tiden går, det är redan november, hur sjukt är inte det? Det är inte långt till Jul nu, veckorna går så himla fort, tur är väl det för jag längtar verkligen! 
 
Idag ska Calle ridas, kommer ha sällskap av Linnea som rider Dagge så det kommer troligtvis bli skogsrundan om Kalles, mestadels i skritt. Förutom ridturen så har jag inget inplanerat, ska åka och tanka bilen så att det är gjort, men annars är det inget mer.
 
Imorgon är det dags för skolan igen, helt taggad är jag tyvärr inte, men det är väl bara att gilla läget. Jag kommer nu försöka åka hem på måndagar eller tisdagar för att kunna rida Calle, då kommer han kunna bli motionerad minst fem dagar i veckan, vilket han verkligen behöver. En väl motionerad Calle är en nöjd Calle. 
 
 

RSS 2.0