{ ~☆~Connect~☆~ -

Härliga ridturer

Både gårdagens och dagens ridpass tog plats ute i det fria.
 
Igår red jag lilla skogsrundan som vanligt, men tog sedan vägen genom skogen om "Kalles" (bonden som äger marken) En av mina absoluta favoritrundor, en otroligt mysig runda, lagom lång och perfekta trav och galoppvägar. 
 
Den högra bilden tog jag igår, och den vänsta för nära fyra år sedan. Samma fantastiska väg, samma gamla lada (där spökena förstås alltid ligger på lur), samma träd, och två helt olika hästar. Denna rundan var min och Drullans absoluta favoritrunda, har så många fantastiska minnen där jag rider barabacka i full galopp på just denna vägen. Nej usch, nu känner jag mig alldeles för sentimental..
 
 
 
I vilket fall så skötte sig Herr Mupp alldeles utmärkt, vi höll oss mestadels i trav och han kändes så otroligt trevlig, trots lite bus då och då. 
 
Dagens ridpass tog plats i en av kohagarna som ligger ungefär 15min från stallet, Linda följde med från marken med sin Dagge. Anledningen till att vi går till den nämnda kohagen beror på de fantastiska klätterbackarna som finns där. Vi tragglade inte särskilt länge, utan jag red upp och ned för backen fyra gånger, samt red runt lite i hagen, sen så nöjde vi oss.
 
Det är jobbigt för hästarna att klättra, så vi kör bara med korta och intensiva pass, det räcker gott och väl. Om jag skulle hålla på i en timme skulle C snart tröttna och börja protestera, som det är nu så tycker han att det är kul och tar sig alltid an backarna med spetsade öron och målmedvetna steg!
 
Väl hemma i stallet igen stod Calle med dimmiga ögon och halvsov, så nog räcker det allt med korta pass! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0