{ ~☆~Connect~☆~ -

Gårdagens Calle

I lördags hann jag inte vara i stallet, men igår kom Linnea ut och fick rida C lite på banan för mig igen. 
 
Calle fick dessvärre vila nästan hela förra veckan, kan ju inte göra något med honom själv för tillfället och hade ingen som kunde motionera honom åt mig.. Så med andra ord var han väldigt pigg och lite het emellanåt, men Linnea hanterade det väl. 
 
Då han faktiskt bara stått hela veckan så blev det förstås inte ett särskilt hårt pass, 20min framskrittning (både fram och avskrittning sker för hand och på grusvägen), 30-35min arbete och sedan 20min avskrittning. Passet var väldigt basic, han skulle vara framme för skänkeln, hon skulle ha en mjuk, följsam och stadig hand, samt tänka på att inte tjuvhålla när han vart lite het och snabb. Linnea fick arbeta igenom C i alla gångarterna och rida rätt så självständigt. Både häst och ryttare skötte sig, C bjöd på lite bus emellanåt, men som sagt, Linnea hanterade det väl. 
 
Alltså hjälp vad jag saknar detta..
 
Det är lustigt, när vi gjorde i ordning Calle var han nervig, plockade med allt han kom åt och kunde absolut inte stå still. När han fick bettet i munnen lekte han och plockade med det för fulla muggar, men i samma ögonblick som Linnea kortade tyglarna och började arbeta honom så vart han helt stilla i munnen, hans ögon fick ett lugn och fokus över sig. 
 
När vi sedan var tillbaka i stallet var han helt lugn, han stod och vilade på ena benet, huvudet var sänkt och hans ögon var slutna medan vi masserade in liniment och kylgel. Han behöver verkligen arbeta för att må bra psykiskt, om inte så blir han snart orolig och stressad.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0