{ ~☆~Connect~☆~ -

Paniken som uppstår..

.. När man hör hovslag av en häst i full galopp, går till fönstret och ser sin häst och medryttare i full sken..
 
Ja, det var det som hände igår. Låg på sängen och pluggade när jag hörde någon som skrek (kanske på en hund något) Haltade fram till fönstret men såg inget, var på väg tillbaka till sängen när jag hörde snabba hovslag, tog mig till fönstret igen och såg då Calle komma (med medryttare Amanda på ryggen) i full sken, samtidigt som han bockade som en idiot, helt sjuka språng.
 
Amanda höll sig kvar (hur nu fasen hon lyckades med det förstår jag inte) men fick inte stopp på C som fortsatte skena rätt över min gräsmatta och hem till stallet.  Väntade och funderade på att ringa stallägaren för att be henne kolla så att Amanda var okej men innan jag hann göra det kom hon och Calle gåendes tillbaka. Skrev till Amanda och frågade hur det hade gått, och tack och lov mådde hon bra, hon hade ramlat av vid hagen, förmodligen hade väl Calle tvärnitat där. 
 
Tydligen så hade Calle först blivit rädd för skolbussen när den pyste och fjantat runt lite, sen så hade han från ingenstans exploderat i bocksprång och sedan iväg i sken, han skenade och bockade hela vägen hem till stallet.
 
Tänk er dessa språng, fast ungefär en meter högre upp i luften.. plus att han kickade ut med ena bakbenet åt sidan samtidigt.. herrejävlar..
 
Är så himla lättad över att det gick bra, Amanda är en skittuktig ryttare och känner Calle bättre än någon annan, därför var det riktigt läskigt att se henne tappa kontrollen helt, plus att det fortfarande är lite is kvar på vägen här och där.
 
Nu blir jag ännu mer otålig på att få slippa gipset och komma upp i sadeln igen, ser hellre att han gör sådär mot mig än mot Amanda (även fast jag vet att hon kan hantera det) Problemet just nu är att C behöver betydligt mer motion, i vanliga fall rids han minst 4-5gånger i veckan, och nu rids han som mest 2 gånger/veckan, det är alldeles för lite för en så pass aktiv häst som honom. 
 
Finns inte mycket jag kan göra för tillfället, men ska höra med grannflickan om hon har lust att rida lektion på Calle för mig på ridbanan i helgen, då kommer han iaf ha blivit motionerad 3gånger den här veckan.  
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0