Nya fötter

 
Idag kom hovslagaren och verkade Geisha.
Geisha var inte så nöjd till en början, tror dock att det kan vara pga en annan häst som var väldigt stressad i sin box precis bredvid. Och pågrund utav att det är ett litet stall så kunde vi ju inte direkt byta plats.
Men jag stod med en slicksten som Geisha försökte tugga upp, så det gjorde att hennes tankar slutade fokusera på allt runt om, hon såg liksom bara godiset, hehe. Tror dock att hon efterråt tyckte det var skönt, hon hade på tok för långa hovar. Hennes ägare berättade att hennes hovslagare varit sjuk osv, och sen så kom ju jag helt plötsligt och hämtade henne, så finns en förklaring på varför fötterna såg ut som dom gjorde, alltså ingenting som någon misskött, utan helt enkelt sådant som kan hända.

Känns iallafall grymt skönt att hon fått sina hovar verkade, dom var så pass långa att hovslagaren trodde de skulle gå att ta ordentligt nästa gång, så det blir super bra, bra jobbat Geisha.
 
 

Lika barn leka bäst...

Så därför har prinsessorna fått likadana flugtäcken, flughuvor och även likadana röda grimmor, dom är så fruktansvärt söta!


Tro mig, jag vet att öronen är på tok för långa på flughuvorna, särskiljt på Geisha... Dock så ska jag ta med nål och tråd till stallet och korta av dom lite tänkte jag.
 
 

Summering av Unni och Geisha 30/05-16

 
Unni Markarbete i paddocken
 
Wow, vilken häst! Jag vet knappt hur jag ska beskriva hur Unni känns att rida nu, jag behöver knappt ta i henne, hon bara flyter med, som att ta i smör.
Vi körde mycket jobb på volt spåren, en del övergångar och hon var med på minsta vink. Vi gick över till att göra lite serpentiner med volt i skritt som en typ utav vilopaus.
Sedan red vi på stor åtta där vi körde samlad skritt på kortsidorna och sedan ökad trav på långsidan, även där bara flöt hon ut och sträckte ut sig ordentligt, riktigt roligt!
Vi fortsatte med lite voltspår och åttor på liten volt och när hon var riktigt avspänd så skrittade vi ut tillsammans med J & P ca 10 min, riktigt skönt!
Unni fick sig en dusch och blev linimentad innan hon fick gå ut och mysa i kvällssolen.
 
 
Promenad med Geisha
 
Jag borstade iordning Geisha, tränsade henne första gången vilket gick bra, men hon tuggar otroligt mycket på bettet, ska köpa hem ett nytt och prova om det blir bättre, annars ta ut en tandläkare.
Vi gick ut en ca 5 km promenad där vi gick under viadukter där nya E18 går, lastbilar och bilar flyger förbi och det tyckte hon var sådär, men vi stannade mellan tunnlarna och det gick väldigt bra, men det blir en del mer träning där i fortsättningen.
Vi klättrade lite här och var vilket hon verkade tycka var jobbigt, men nyttigt!
Väl hemma i stallet så fick hon sig en rejäl dusch med schampoo osv, det var inte så populärt, hehe! Jag friserade henne lite, tog bort getskägg, jämnade till manen och kortade luggen ytterst lite. Hon är ju så otroligt söt! Ser fram emot att lära känna henne ännu mer!
 
 

Flickornas scheman v.22
 
 
 

Geisha

Igår hämtade jag och min tjejkompis och hämtade en ponny, Geisha.
Jag kommer ha henne på foder i ett år, köra in henne och få igång henne helt enkelt. 
Galet kanske, men nu är jag ju helt kär! 
 
 

Före och efter

 
En till bild från gårdagen.
 
Just i den här bilden älskar jag kraften som Calle utstrålar, så himla mycket power, men utöver det så är dessvärre bilden rätt så tråkig, gråblaskig och då jag inte kunde ha tillräckligt kort skärpedjup så blev bakgrunden lite väl skarp för min smak. 
 
Jag kände dock att det var värt att försöka göra något bra av bilden, för som sagt, jag gillar hur C ser ut i den. 
 
Här är det färdiga resultatet! 
Som vanligt har jag ändrat lite med kontraster och färger, men sen så har jag beskurit bilden något, samt försökt "fejka" fram kort skärpedjup. I det stora hela så är jag väl relativt nöjd, hade kunnat vara lite mer noggran när jag höll på med lagermasken, samt inte gjort bakgrunden riktigt så suddig som den nu är. Men men, klockan var 1 på natten när jag höll på och fixa med bilden, var lite för trött för att göra ett riktigt bra jobb! 
 
 
 
 
 

Smakprov


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klumpig häst

Den här veckan har gått i ett, Calle lyckades under förra helgen dra bak sin sko så att tåkappan skar in i undersidan av hoven, tack och lov så lyckades den träffa "rätt" så den skar in inom den vita linjen, alltså inte i kötthoven! Kontaktade distriktsveterinärerna och rådfrågade några gånger, men behövde aldrig ta ut någon, utan fick rådet att avvakta, låta honom stå inne en dag och  packa in hoven ordentligt, och låta honom gå ut i en liten hagen nästa dag om han rörde sig bättre (med hoven fortsatt väl inpaketerad).
 
Calle rörde sig helt rent på eftermiddagen efter, varken ben eller hovar hade någon ovanlig värme eller svullnad och han hade heller ingen feber. I tisdags kontaktade jag hovis, och hon var gullig nog att komma ut samma dag. Hon hittade inget i hoven och tyckte allt såg bra ut, så hon slog på skon igen. 
 
 
 
 
 
Nu rids Calle som vanligt igen, så det var verkligen tur i oturen, om tåkappan hade skurit in 1cm längre bak så hade det kanske inte gått lika  bra! 
 
 
 
 

Unnis schema v.20

 
 

Pollenallergiker

Något som jag ärligt talat börjat fundera över de senaste veckorna är om Calle är känslig mot pollen. Varje vår kommer det en period då Calles tics kommer tillbaka med full kraft, de sker ofta bara över en natt, han är alltså helt som vanligt på kvällen, och morgonen därpå så är han överallt och ingenstans. 
 
Nu är vi i en sådan period igen, bör tilläggas att han under dessa perioder knappt dricker eller äter. Det var nämligen så att i tisdags så var han helt som vanligt, kunde stå och knoppa och borsta på honom i timmar, han stod helt lugn och halvsov, ryckte till bara när det kom en fluga eller mygga som satte sig på honom. I onsdags morse var han överallt och ingenstans, mulen gick, han ryckte till okontrollerat, och han fnös/frustade oavbrutet. 
 
Anledningen till varför jag tror att det kan vara pollen är för att i tisdags kväll så blåste det ordentligt, och onsdag morgon var marken full av pollen, och Calle hade tics. Sen är det så att Calle, under tiden jag har haft honom, alltid får en period då hans tics blir värre och den perioden är under just våren. 
 
Jag har inte varit i stallet än, men ska dit senare och jag hoppas att det är bättre idag. Kommer testa att ta in Calle under nätterna i ett par dagar för att se om det är bättre för honom just nu.
 
Hatar detta, det krossar mitt hjärta att se honom som han är nu.
 
 
 
 
 
 

15 år

Gissa vem som fyllde hela 15 år i torsdags, jo nämligen Herr Mupp.
 
Något som nästan ger mig svindel är det faktum att jag ,den andra Juni, har haft Calle i min ägo i hela 3 år, vart tusan tog tiden vägen? Snart är det dessutom 7år sedan jag fick Dru, likaså där, vart tusan tog tiden vägen.. 
 
Min älskade mupp <3
 
 
 
 

mysdag

Idag fick sig Calle något av en vilodag, han verkades under morgonen och även fast jag vet att det går bra att arbeta honom som vanligt så blir jag alltid lite nojig, så han fick nöja sig med ett kortare longeringspass i bara grimman. Det är så himla roligt, för idag hade jag verkligen inga krav på honom, han fick trava och galoppera runt på fyrkantsspåret och hjälp så nöjd han var. 
 
Det var länge sen vi hade ett så kravlöst pass, visst vi har ridit ut och busat, men det är inte riktigt samma sak, idag så busade vi bara och C var så uppmärksam på mitt kroppsspråk, behövde i princip bara tänka galopp så var han iväg, likaså när jag drog handen längs med linan, då visste han direkt att han skulle vända! 
 
Efter "passet" så fick jag ett ryck och började knoppa manen, utan någon som helst anledning.. När knopparna väl var klara och fotograferade så var det bara att ta ut dom igen.
 
 
Myste en stund till innan han slutligen fick gå ut i hagen igen. 
 
 

RSS 2.0