Calipso

Holländskt halvblod Född 2001
 
Calipso, eller Calle som han kallas till vardags är mitt härliga halvblod. Calle är av okänd stam så där finns det tyvärr inget att hämta. 
 
Calle hämtade vi hem den 2 Juni 2013, dagen efter vi låtit ta bort min tidigare häst, min älskade Drusilla Fair. Jag hade förberett mig på att det skulle bli Drullans sista vår, det var ett faktum, därför letade jag häst medan hon fortfarande levde, för jag visste att jag aldrig skulle orka leta när hon väl var borta. 
 
Jag köpte Calle av min tidigare ridlärare, jag provred även en till häst hos henne, Flashback, som jag funderade på ett tag. Med Flashback kändes allt så lätt, ett stort kallblod med lätta, trevliga gångarter, som jag klickade rent ridmässigt med. Med Calle kändes det inte lika bra, i ridningen fick jag ingen bra känsla överhuvudtaget, men ändå så kände jag att den här, det är den rätta hästen för mig. 
 
Det tog ett tag innan jag fann knapparna, och även efter över två år tillsammans så hittar jag nya knappar varje dag. I början vägrade Calle gå framåt så fort det blev lite jobbigt, hans favorit metod för att testa sina ryttare har jag lärt mig, men efter någon månad var det problemet borta, och det har aldrig dykt upp igen. Calle är faktiskt en väldigt pigg och arbetsvillig häst, du måste bara vinna över honom på din sida först, när du väl gjort det är han en dröm att rida.
 
Calle har även en historia bakom sig, han har inte alltid blivit bra behandlad av människor, vilket tyvärr har satt sina spår, men trots allt så är han en fantastiskt välvillig, rolig och snäll häst som alltid har två rävar bakom öronen. Det går knappt att beskriva hur mycket denna märkliga häst har kommit att betyda för mig, han är verkligen min stora kärlek här i livet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0