Calipso

Holländskt halvblod
Född 2001
 
Calipso, eller Calle som vi kallar honom fick jag den andra juni 2013, dagen efter bortgången av mitt arabsto Drusilla. När vi tog beslutet i höstas att vi skulle ta bort Dru till våren så tog vi kontakt med min förra ridlärare, Viveca. Vi frågade henne om hon antingen kände någon som hade häst till salu eller om hon själv hade någon.
När vi gick in i hagen visade hon oss två hästar, Flashback och Calle, några veckor senare åkte jag och provred.
Den första hästen jag prövade var faktiskt Flashback och han var en häst som jag gillade men jag ville såklart fortfarande prova Calle. Någon dag eller några dagar senare så testade jag Calle för första gången och var efter det fast. Det där första passet kanske inte gick jättebra, han var snäll men jag visste inte riktigt hur jag skulle rida honom, men han var en så charmig och speciell häst så blev förälskad i honom i alla fall. Jag fortsatte under en tid att rida honom hos Viveca, och för varje ridpass lärde jag känna honom bättre och blev bara mer och mer förälskad i honom.
 
Personlighetsmässigt är Calle en väldigt mysig och söt häst som vill att man lägger märke till honom. Till sinnet så känns han så barnslig på något sätt, det är svårt att förklara men han är nästan lite valpig ibland och han ska alltid fiffla med något, lite som min hund Spike, hah..
 
Den andra juni så hämtade vi äntligen hem honom och allt gick så bra som det kunde göra, han fann sig tillrätta snabbt och är nu boss i hagen. Jag har fortfarande inte hittat hans knappar riktigt men det går framåt och han är en så samarbetsvillig och arbetsglad häst så det kommer nog så småning om!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0