Åska

Usch, det har åskat nästan hela kvällen, jag är inte rädd för åska utan kan faktiskt tycka att det är rätt så mysigt men idag så kändes det inte så trevligt.
 
På grund av åskan så blev det ingen ridning idag, tänkte annars ha ridit på vallen men det får väl bli någon annan dag istället! Trots att det inte blev någon ridning så bortstade jag av Calle och började knoppa manen. Från början tänkte jag bara göra en knopp för att se om jag fortfarande kunde men sen så blev jag lite nyfiken på hur han skulle se ut med hela manen knoppad, hur det skulle framhäva hans hals osv. Jag delade i alla fall snabbt (och slarvigt..) upp manen och knoppade.
 
Nu var dessa knoppar slarvigt gjora och långt ifrån fina men någon dag när jag ska fotografera honom ska jag knoppa hans man igen, tror att han kan se riktigt snygg ut! Dessutom kommer jag då använda svarta snoddar, dessa var ju Drullans, färgen passade bra till hennes man men den passar inte direkt till svart man..
 
 
Juste, min kära häst har inte världens bästa tålamod (speciellt inte när han inte har fått mat än och vet att det finns i boxen..) men han stod faktiskt helt stilla nästan hela tiden och verkade bara tycka att det var mysigt!
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass

Det gick bättre idag, han var dock betydligt mer på och taggad och då och då lite svår att kontrollera. Jag kände att jag fick med hans bak betydligt bättre idag, kände att jag kunde flytta den som jag ville och han kändes positivt inställd till arbetet!
 
Jag tog faktiskt en galopp idag, det var första gången på länge! Han fattade rätt galopp men från början ville han inte alls fatta galopp men när vi väl var där så tyckte han att det var skitkul och ville bara springa fortare och fortare, öronen riktade rakt fram, haha sötnöt! <3 
 
Fortsatte att rida på serpentiner och rakt spår även idag, imorgon planerar jag dock att låta honom vila, han har gått två hårda pass nu så då passar det nog bra med en vilodag. Jag kanske inte låter honom vila helt och hållet utan fortsätter med trickträningen, det är ju inte så krävande för kroppen!
 
 
 
 
 
 
 

Dagen

Jag red idag på vallen som finns, tja nästan precis utanför stallet! Jag har märkt när jag har hållt på med Callefjant att han har haft väldigt mycket energi så idag blev det ett rätt så ordentligt ridpass för att få ut lite av den!
 
Jag måste säga att han skötte sig bättre än väntat, visst han blev lite mer på och nervös men han lyssnade när jag sa till honom att lägga av. Idag red jag mycket på serpentiner och fokuserade på att få med hans bak. Jag försökte även rida mycket på rakt spår och hålla honom rak, vilket är något han har svårt för, han glider ut med speciellt den ena bogen, det känns nästan som att gå balansgång när man hela tiden får stötta upp honom.
 
Nästa vecka kommer en equiterapeut ut och kollar på honom, det blir intressant att se vad hon säger! Calle har ju en rätt så hemsk historia bakom sig vilket har satt spår på hans kropp, tror att den förra ägaren brukade ta ut en equiterapeut någon gång om året så det är förmodligen något vi kommer att fortsätta med!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gårdagen

Jag red ut igår och jag kan säga att jag hade en tickande bomb till häst. Calle har fått vila och tagit det lugnt nu i några dagar vilket jag märkte av igår! Han lyssnade som vanligt men det kändes nästan som om man hanterade en tickande bomb, ett litet felsteg så skulle den explodera.
 
Jag red om Fjälby och igår upptäckte min kära häst att det går får i en hage intill vägen nu, kan säga att han aldrig har sett något så farligt i hela sitt liv, det där med bomben, tja, man kan nog säga att den exploderade. Förbi kom vi iaf, han kanske var på väg att krypa ur skinnet men förbi kom vi!  
 
Sen stötte vi på en ny fara i byn, i form av tre, farliga, blodtörstiga.. Små flickor.. Ibland skäms jag nästan över honom, jag bad flickorna att prata och då slappnade han faktiskt av lite, jag stannade en liten stund och svarade på tjejernas frågor.
 
 
 
 
 
 

Två ovisade bilder på Dru

Min fina, fina ängel..<3 Det har snart gått två månader sen Dru fick somna in,  har sagt det tidigare och säger det igen, tiden går läskigt fort.
 
 
 
 
 

Måste ha!

Kollade in hööks nyheter och såg det här tränset. Okej, jag har redan ett rundsytt träns som jag faktiskt är väldigt nöjd med men det här är betydligt snyggare, det är ett träns jag måste ha helt enkelt!
 
Det tränset jag har kommer också från hööks men där är spännena på ena sidan istället för uppe vid nacken, det är alltså bara en sida som verkligen är snygg vilket är lite irriterande och synd. Jag kommer förmodligen inte köpa tränset än på några månader, har lite andra saker på min inköpslista just nu men så fort jag får pengar över så kommer tränset bli mitt!
 
 
 
 
 
 

Morgondagen

Imorgon blir det ridning, Callefjanten har fått vila två dagar i rad nu, mycket på grund av värmen. Jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra med honom, om det är svalt ute så kanske det blir ett pass på paddocken men annars så blir det uteritt som gäller!
 
Min åsna<3
 
 
 

Dagens

Idag tog jag in Calle runt kl 1 och medans han åt sitt hö så tog jag tag i den sista väggen i Drus box! När Calle kom hem så tog jag och Jessica tag i Drus box, vi hann skura rent nästan tre väggar och golvet innan vi slutade eftersom att vi båda hade ont i händer och rygg!
 
Drullan var en väldigt stolt och värdig häst men när det gällde bordsskicket så kunde det inte vara sämre, hon slabbade ner hela boxen med sitt kraftfoder, man såg spår av matrester i hela boxen men det var framför allt den vägg som krubban hänger på, och det var den väggen jag skurade rent idag!
 
Här har vi bara en liten del av väggen men resten såg lika dan ut!
 
När jag var klar med Drullans box så gick jag till Calles och mockade ur den medans Calle nyfiket tittade på!
 
 
 
 
 
 

Bilder från dagens promenad

Gick en långpromenad i blåsten med Calle! Av det jag sett hittills så är han inte en häst som springer iväg så fort något är lite läskigt utan han stannar bara och stirrar på det "farliga" en bra stund. Det som var lite läskigt idag enligt honom var en fågelskrämma som stod långt in på en åker (den kan jag dock förstå att han reagerar på) sen så var det lite människor, något ute på fältet osv.
 

Imorgon blir det nog ett ridpass!
 
 
 
 
 
 

Dagens inköp

Vi var in på Granngården idag, mamma skulle köpa lite saker, jag själv tänkte egentligen inte ha köpt något men eftersom att det var rea så slutade det med att jag åkte hem med två par boots och ett sett med Magic brushes!
 
Bootsen kommer från Eskadron och jag hade likadana till Dru, dock var Drus lite, lite för små! Dessa boots har hållt väldigt bra med tanke på hur ofta jag använt dom, när Drullan vart rädd så blev det lätt att hon trampade på sig själv, det var inte direkt några små språng hon tog..
 
För alla fyra boots betalade jag 419kr och för borstarna 99kr!
 
 
 
 
 

Jag har haft tur

Jag har verkligen haft tur, min första häst, min älskade Dru klickade jag med direkt från början, efter den första ridturen. Jag fick ha Drusilla i fyra år, från att jag var tolv tills jag var sexton, hon var aldrig halt, aldrig var det några problem med henne (förutom kolik, men det fick vi ordning på) och man kunde aldrig tro att hon var över 23 år gammal, många trodde att hon var runt 15 år och ibland yngre.
 
Under tre år var hon frisk och fin i kroppen, det var först i höstas som hältan kom och då tog jag även beslutet att låta henne somna in till våren, hon skulle inte må bra av att bara stå i en hage, under vintern höll jag igång henne med tömkörning och promenader men i längden skulle inte det räcka.
 
Under våren så provred jag Calle och med honom klickade jag direkt och var fast efter den första gången. Under hela våren red jag honom hos Viveca (förra ägaren) för att lära känna honom och för att verkligen känna att det var honom jag ville ha. Den andra Juni fick jag hem honom, alltså dagen efter att Dru avlivats.
 
Jag har haft tur som fick en så underbar häst och att jag fick henne i fyra härliga år och nu fortsätter turen då jag redan har en ny häst som jag redan älskar och som jag vet att jag kommer ha roligt med, Calle kommer visserligen aldrig kunna fylla ut tomrummet efter Dru men kommer ingen häst någonsin att göra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens promenad

Det blev som planerat att jag gick en promenad med Calle! Han gick på rätt så bra tycker jag, ibland trodde jag dock nästan att han hade tuggummi under fötterna men det var i alla fall inte under hela rundan! 
 
Kossorna var livsfarliga (såklart) till en början men efter en stund så började han slappna av, han höll dock fortfarande ett vakande öga på de för tillfället oskyldiga, hästmördande djuren och kunde inte varit mer nöjd när vi äntligen hade kommit förbi djuren, med livet i behåll! 
 
Trött Calle i början av rundan
 
 
 
 
 
 
 

Dagens planer för Calle

Dagens planer för Callefjanten är en långpromenad! Jag bestämde mig redan igår för att skippa att rida idag, det var så länge sen jag bara gick en promenad med honom så det kan nog bli mysigt, dock kommer jag nog vänta tills ikväll för det är lite väl varmt just nu!
 
Jag brukade gå väldigt mycket med Dru, det tyckte jag alltid var så mysigt och genom promenaderna så lärde jag känna henne, hennes kroppsspråk.
 
Får se hur Calle är idag, när vi är ute och går så brukar det verka som att han har tuggummi under fötterna, hah, om någon däremot sitter på honom och jag går bredvid i ett snabbt tempo så håller han mitt tempo.
 
 
 
 

Något av det bästa med att rida ut..

.. Är nästan att möta människor för ofta får man någon kommentar om hur vacker hästen är. Man blir stolt, man har väl egentligen ingen direkt anledning till att vara stolt men när någon säger hur fin Calle är så kan jag inte känna något annat än stolthet över att han är min!
 
Igår red jag ut mitt på dagen, det blåste så mycket så det var inte supervarmt. Iaf, jag mötte väldigt många och nästan varenda person jag red förbi sa antingen till deras barn eller så sa de till mig hur fin han var. Hur kan man låta bli att bli stolt? Han är ju fantastiskt fin, men jag är även lite partisk så det skulle egentligen inte spela någon roll hur han såg ut, jag skulle fortfarande tycka att han var världens finaste!
 
 
 
 
 

Ovisade bilder

Här kommer lite äldre bilder från ett ridpass i början av Juni. Kommer ihåg att det inte gick bra alls (vilket man ser på bilderna) Han var tjavsig och jag själv red dåligt, ingen vidare kombination direkt.. Jag var ofokuserad och trött, varför skulle han då vara bättre än jag?
 
Om jag verkligen hade gått in för det där ridpasset hade det födmodligen sätt bättre ut och jag skulle förmodligen fått med hans bakben, han hade också förmodligen fortsatt vara tjavsig men det skulle nog gett med sig efter en stund!
 
Man kunde säga mycket om min sits den dagen, usch.. Skänklar, armbågar, händer (tror dock att jag håller på att samla ihop tyglarna på den första bilden) Och förresten om ni undrar så var det nackstycket som drog ner pannbandet..
 
 
 
 
 

Dagen

Idag red jag för första gången på flera dagar (jag behöver nog knappt säga att det var om Fjälby) ! Det kändes så extremt skönt att bara få komma ut med honom, han är en så extremt framåt och glad häst och jag blir så lycklig när jag sitter på hans rygg. Det blev lite trav och hjälp, vilken pigg häst jag fick! Calle är oftast väldigt pigg men idag var det nästan löjligt, antingen berodde det på att det blåste så mycket (lite kallt nästan) eller för att han inte har arbetat ordentligt på några dagar!
 
Efter ridturen så fick han gå in i boxen till sitt hö och kraftfoder! Något som är skönt när det gäller Calle är att han inte dräller över hela j*vla boxen när han äter, Drullan brukade bokstavligt talat slicka väggarna, jag och Jessica skurade tre av väggarna när Calle kom hit, jag har alltså bara en vägg kvar och den ska jag ge mig på snart!
 
 
 
 
 

Varför ska du smyga dig in i mitt huvud..

Jag tänker att "jag mår bra, jag går vidare" och det känns bra och jag är lycklig, men när jag som minst anar det så smyger hon sig in i mitt huvud och det blir som att bli knuffad bakåt. När Calle för några dagar sedan hade testat mig under hela ridturen saknade jag Dru mer än någonsin och efter att ha släppt in Calle i boxen med sitt hö så satte jag mig ner och bara grät, i det ögonblicket önskade jag att jag kunde få henne tillbaka, om så bara för en liten stund så att jag kunde få begrava mitt ansikte mot hennes hals och få rensa tankarna, om jag hade kunnat göra det så kanske dunkandet i mitt huvud skulle försvinna.
 
Alla har vi våra dagar och den dagen när Calle testade mig så hade jag en av mina dåliga, och jag har aldrig någonsin saknat min älskade lilla Drusilla så mycket. Det finns dagar när jag vaknar och genast funderar på vad jag ska göra med Dru.. Tills jag inser att hon är borta.. Det finns även nätter när jag ser hur hon faller ner på marken, död även i mina drömmar, det kan jag dock hantera för då blir det ingen chock när jag vaknar upp, det är inga mardrömmar, det är bara ett minne.
 
 
 
 
 
 

Bilder skottland

Här kommer lite fler bilder från Skottland! Jag vet inte varför jag var och fortfarande är så road av den där transporten.. Den stod liksom mitt ute i ingenstans, en färgklick av rosa, blått, grönt och gult mitt ute i det gröna landskapet, den borde sett malplacerad ut men på något konstigt, udda sett så passade den in! 
 
 
 
 
 

Dagen

Dagen började med att min kära hund Spike väckte mig kl 7 imorse, det fanns inte så mycket att göra så hundarna fick helt enkelt komma ut på en långpromenad, vilket var uppskattat! Trots att det var rätt så tidigt på dagen så var det redan väldigt varmt, lite för varmt för min smak faktiskt! Jag gick sedan om stallet för att lägga Calles foder i blöt!
 
Senare på dagen så kom Amanda förbi (Calles förra ryttare) och hälsade på! Amanda är en av de få personer som jag instinktivt gillar, hon vågar vara sig själv och har en god hand med hästar! Efter lite småprat så gjorde jag i ordning Calle och sedan begav vi oss ut, Amanda som red och jag som gick bredvid! Jag hade hoppats på att hon skulle rida så därför hade jag tagit med mig hundarna till stallet så att dom skulle få komma ut på en ordentlig promenad.
 
Ingen direkt passande bild till inlägget men det var den första jag såg.. Dessutom, jag tror inte att det svider särskilt mycket i era ögon att se på ett vackert, vitt arabsto! 
 
 
 
 
 

Godmorgon!

Igår var jag och Lollo ner till stranden och senare på kvällen typ innan jag skulle gå och lägga mig så kom jag på att jag förmodligen inte hade stängt boden, lite panik men men, därför började jag iaf dagen med att cykla till sjön med hundarna! Det är en rätt så bra bit ner så jag var kanske inte superpigg på att behöva åka ner dit men boden stod olåst så det var lika bra, dessutom verkade hundarna uppskatta det,  de fick komma ut på en ordentlig springtur (dock höll jag mig i ett väldigt lugnt tempo så hundarna joggade bredvid mig!)
 
Dagens planer med Calle är att rida om Fjälby som vanligt, tyvärr är det den enda runda som jag kan rida utan att bli typ attackerad av bromsar, myggor och flugor, dock är det faktiskt min favorit runda, tycker att den är jättemysig men hade velat rida på lite andra vägar också!
 
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

Lollo kommer idag så det blir att rida ut en runda sen! Eftersom att jag bråkat med Calle två dagar i rad nu så tänker jag rida helt kravlöst idag och bara låta honom ha kul och känna sig duktig! Annars då? Någon ordentlig hundpromenad blir det eftersom att mamma, pappa och Joel är påväg till Skåne och det är jag som har ansvaret för hundarna, iof är min bror Simon hemma men han målar en av våra lador så han har fullt upp som det är!
 
Ska snart gå ut med hundarna, ska gå om stallet så att jag kan lägga Calles kraftfoder i blöt, irriterande nog glömde jag det igår så han fick inget då!
 
 

Kom an då Calle!

Ska snart bege mig till stallet och rida, det blir om Fjälby! Beroende på hur han känns så kanske jag tar en galopp, igår var han rent ut sagt hemsk så jag hoppas att det går bättre idag! Jag har bestämt mig för att det blir framförallt uteritter för honom nu en tid, just för att bygga upp muskler, mycket klättring och arbete i skritt!
 
Calle testade mig igår, han är en väldigt snäll häst som varken bockar eller liknande men att kasta sig bakåt och bara rygga och rygga kan bli lite obehagligt, speciellt när han kommer till en rätt så brant backe med grus som han halkar runt på. Som sagt, han är en väldigt snäll häst så så farligt var det inte men det blev lite fel, mamma var där och jag blev stressad av hennes rop om att jag skulle hoppa av och när jag blev stressad så sket sig allting, det blev en ond cirkel, mamma som var stressad, jag som blev stressad av både mamma och av att jag hade sadelutprovaren som kollade på. I vilket fall, det var ingens fel utan det blev en ond cirkel, och Calle vann helt enkelt. Dock tog jag ut honom igen sen och krävde att han skulle gå där han vägrade tidigare och i en liten, liten stund försökte han vägra igen men sen var det bra och han gick på!
 
Så kan det gå iaf, det värsta som hände var att jag blev väldigt ledsen och var stressad, om däremot Calle skulle få för sig att ta upp vårat bråk igen så ser jag fram imot att vinna över honom denna gång! ;)
 
 
 

Random och förmodligen onödiga funderingar

.. Dru kallade jag ofta hjärtat men det kan jag bara inte kalla Calle, det känns så feminint på något sätt, istället för hjärtat blir det vännen som jag kallar honom!
 
.. Jag känner mig både glad och trött när jag tänker på all tid och arbete jag kommer behöva lägga ner på Calle för att bygga upp rätt muskler på honom, jag visste att det skulle bli mycket jobb redan från början och det är något som jag oftast tycker är roligt men vissa dagar känns slutresultatet som toppen på världens största berg, dvs i princip omöjligt att nå.
 
.. Det är lite lustigt, många gånger när Calle testat mig så ler jag nästan och den enda tanke jag har i huvudet är "kom an då.."
 
Vet inte vad han gjorde på bilden men med tanke på var jag har mina händer så var han förmodligen på väg att dyka mot det gröna gräset..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min fina lilla kille<3

Har redan haft Calle i 6 veckor nu, tiden går verkligen fort, igår var det 6 veckor sen Dru somnade in. Det bästa var verkligen att bara ta nya tag efter att hon försvann, att jag fick Calle redan dagen efter hjälpte mig så otroligt mycket, jag vet inte om jag hade fortsatt med hästar om jag hade varit tvungen att börja leta efter att hon försvann, allt kändes så hopplöst..
 
Jag kommer ihåg när jag fick Dru, kärleken till henne fanns där från början. Det är lite anorlunda känner jag nu när jag är äldre, den där villkorslösa kärleken kommer inte lika naturligt längre, jag kan ärligt säga att jag älskar Calle, han är en underbar häst och jag längtar alltid efter att gå till stallet till honom men jag älskade honom inte från början, jag var däremot väldigt förtjust och förälskad i honom.
 
När jag kollade på honom första gången trodde jag allvarligt talat inte att det var honom jag skulle ha, han var jättefin men jag trodde inte det var honom jag skulle ha i stallet flera veckor senare, det var först när jag kom för att provrida första gången som jag fastnade, efter den dagen var jag helt och håller fast.
 
Det var inte ridpasset som gjorde det utan det var när jag höll på att borsta honom, han gick runt, skakade på huvudet hela tiden och hade den där valpiga, söta blicken.. Behöver jag säga mer? Calle är födmodligen den mysigaste häst jag någonsin träffat, när jag står och kliar honom så somnar han nästan och att stå i stallet med pannan mot hans ger den mest underbara känsla.
 
 
Det jag kan avsluta med att säga är att jag alltid har varit rätt så "kylig" när det gäller hästar, jag kan känna tillgivenhet men that's it, den enda häst jag verkligen har känt mycket för förutom Dru är Calle, jag har haft många favoriter men det finns ingen annan häst (förutom Dru) som jag någonsin har velat ha förutom Calle.
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

Idag kommer pappas kusin Malin hit, hon är konstnär! Vi har redan beställt bilder av henne tidigare, då var det av vårat hus och en av hagarna, idag ska hon måla av våran strand!
 
Annars då? Det är mulet och svalt idag så det blir kanske att jag går en långpromenad med hundarna, det har varit så extremt varmt nu i några dagar så har inte kunnat gå någon längre sträcka mitt på dagen! Mer då, ikväll kommer sadelutprovaren! Det blir kul, vi har ju fått låna hem några sadlar från mammas jobb som ska säljas så man får ju hoppas att någon av alla sadlar passar!
 
 
 
 
 

Calle

Det tog imot lite men precis som planerat så fick han vila idag! Runt kl 19 tog jag in honom och då fick han direkt sitt hö, två kg idag! Medans han åt så gjorde jag inte mycket, gick igenom honom, borstade, kratsade hovar, smörje in sår. Jag började städa lite i min hörna (det syns dock inte, hah) Började gå igenom Drus grejer lite smått, la en hög med saker jag ska slänga, ska bara ta med påsar till stallet så kan jag komma igång ordentligt!
 
Annars då? Tja, jag plockade bort lite grejer från krokarna på boxen och 'hittade' då Drus gamla träns som jag sedan började spänna ut för att kolla om det kunde passa Calle (vilket det gjorde) Nu ska jag bara köpa ett till bett så kan jag börja använda det tränset också!
 
Efter att ha sprungit runt en liten stund så satte jag mig en stund och bara kollade på när han åt, rätt så tråkigt om jag ska vara ärlig. Så fort han hade ätit upp sitt hö fick han sin hink med kraftfoder
 
När han hade ätit upp så gick jag en 20min lång runda med honom, vilket verkade vara uppskattat!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gårdagen

Usch, när jag tog in honom i stallet så upptäckte jag årets första styngflugeägg på hans ben, det var massor på speciellt ena frambenet, men även på det andra och på bogen! Jag vet inte hur länge jag satt drog bort ägg med naglarna och det där ploppande ljudet när äggen lossnade kändes väldigt tillfredsställande.. hah..
 
Det blev som planerat att jag red ut om Fjälby igen. Det var vindstilla och jag red ut i solnedgången, hur härligt? Calle skötte sig helt okej tycker jag, att rida in på gräsvägen var inga problem utan han tyckte att det var skitkul att få springa, så kul att han förmodligen hade gått över i galopp om jag låtit honom. Jag red fram och tillbaka i trav sen fick det räcka, jag vill inte att han ska överanstränga sig, tror inte att det skulle vara någon fara men jag tar det hellre lite försiktigt!
 
Efter gräsvägen så fortsatte jag på den vanliga rundan och travade lite på grusvägen. Han skötte sig väldigt bra men självklart så var ju buskar och människor lite läskiga men det värsta han gjorde var att spänna upp sig och försöka gå över till andra sidan av vägen, han slutade dock när jag sa till honom! I byn så stötte vi på kossorna igen och precis som i torsdags så var kossorna köttätande monster (enligt honom) I torsdags så orkade jag inte riktigt vara på honom utan lät honom gå ut lite i vägen och red direkt hem sen. Igår så fick han inte gå ut mitt i vägen utan var tvungen att gå som vanligt och sen vände jag flera gånger och red förbi tills han kunde gå förbi med avslappnad hals! Första gången vi vände så kastade han sig bakåt och försökte vända, men efter en liten stund så fick jag honom framåt, efter det så var det inga problem!
 
Jag känner att jag börjar lära känna honom nu, som tex när han kastar sig bakåt och bara ryggar, nu vet jag hur jag ska hantera honom, hur jag ska säga till honom!
 
Calle som väntar på att få gå in i        Hur härligt är det inte att rida ut?
boxen till sitt hö, han fick dock vänta  under månaderna jag inte kunde
tills jag hade fått av sadeln och          rida Dru så var det framförallt
benskydden!                                    uteritterna jag saknade
 
 
 
 
 

Skottland bilder del 1

Här kommer lite bilder från vandringen! Det var verkligen en underbar dag, den bästa på hela veckan tyckte jag som älskar att vara ute och gå! Vi gick inte en jättelång runda utan den tog cirka 3 timmar att gå och var inte särskilt jobbig förutom några extremt långa och sega uppförsbackar!
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

Idag planerar jag faktiskt att låta Calle vila, tänker dock gå en promenad med honom när han har ätit upp sitt foder, bara så att han får komma ut! Annars då? Ska fortsätta gå igenom bilder från Skottland (några kommer upp idag!) rensa, redigera osv.
 
Medans Calle äter funderar jag på om jag ska ta och putsa hans utrustning, idag kommer han få 2 kg hö, dvs så kommer det ta längre tid innan han är klar, dessutom ska han ha sitt kraftfoder efter höet, det blir ju att jag är i stallet länge! Har putsgrejerna hemma så det beror på om jag kommer ihåg att ta med sakerna till stallet..
 
Annars då? Om vädret är okej senare så blir det att gå till sjön med hundarna och simma!
 
 
 
 
 

Random saker

.. Måste leta red på något rött band som jag kan knyta i svansen på Calle. Han sparkar inte efter människor men så fort det kommer någon broms nära hans mage så kickar han rätt ut vilket kan sluta illa om någon går bakom precis då..
 
.. Eftersom att Calle har blivit lite för tunn så funderar jag på hur mycket foder han ska ha, har börjat ge honom ett kg hö nu i början men kommer förmodligen gå upp till cirka 3-4 kg hö om dagen till slut + kraftfoder med rapsolja i!
 
.. Jag måste köpa ny djur och spensalva! Den jag hade är nästan helt slut nu tyvärr och jag kan inte lämna hans sår utan skydd för då är alla bromsar och flugor på och gör såren större!
 
En hungrig och nöjd Calle med sitt hö igår!
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

Idag ska vi in till veterinären med Spike (han är inte sjuk) Efter det blir det granngården för att köpa lusern till Calle, vill börja ge honom kraftfoder idag. Måste köpa rapsolja också!
 
Dagens planer med Calle är att rida Fjälbyrundan och arbeta mer med traven, det finns en gräsväg som jag rider förbi i vanliga fall som jag kommer rida in på idag, där kommer jag arbeta honom i trav. För att fortsätta på den vanliga rundan sen måste man vända sen och rida samma väg tillbaka vilket kan vara bra träning för honom, han har en tendens att bli tjurig och sätta sig på tvären när något viker av från det vanliga, har en känsla av jag kommer få jobba hårt med honom idag! När jag är nöjd på gräsvägen fortsätter jag bara på den vanliga rundan och nöjer mig förmodligen där och låter honom gå på i sin egen takt!
 
 
 

Hemma igen

Efter en härlig men intensiv vecka i vackra Skottland så var det extremt skönt att bara få komma hem och vara med min fina Calipso igen, det sjukt hur mycket jag har saknat min fina pojke! Iaf.. Som sagt så har jag varit i Skottland i en vecka med familjen, vi har vandrat, besökt gamla slott och ruiner och jag har självklart haft min kamera med mig så kommer så småning om visa bilder!
 
Vi kom hem idag kl 18.30 ungefär och vid kl 7 så gick jag till stallet, tog in Calle och pratade med Jessica som tog hand om honom medans jag var borta. Allt har gått bra, dock går det knappt att rida i skogen just nu för han blir så orolig av krypen, Jessica hade ridit lilla skogsrundan och hon hade varit tvungen att hoppa av för att han hade kickat så mycket! Vi gick igenom honom och hon visade vart han hade sår och så! Innan Jessica gick så klippte vi äntligen Calles man! Hans man var så extremt sliten och ojämn, vilket jag inte tycker är särskilt snyggt, så det blev att vi tog fram saxen, Jessica har före och efter bilderna så så fort hon har skickat dem till mig så kommer jag lägga upp bilderna här så att ni får se resultatet!
 
Efter att Jessica hade gått så bortstade och sadlade jag honom innan jag gav mig ut på en härlig ridtur. Idag var första gången på cirka 3 veckor som jag travade honom vilket var undebart, man märkte hur kul han tyckte att det var! Hela ridturen gick bra men han var dock lite lik Dru idag, dvs han var fjantig och var rädd för det mesta halva rundan och andra halvan så var han lugn och trevlig.. Vid kossorna höll han på att krypa ur skinnet, det kändes som att han skulle explodera.. Han har sett kossorna i hagen tidigare och det har gått bra men idag var de tydligen livsfarliga. Trots att han var en fjant (tillgivet menat) så var det en relativt lugn ridtur och om jag ska vara ärlig så föredrar jag när han är som han var idag framför när han är helt lugn. Dru har satt sina spår helt enkelt! ;)
 
 
 
 
 

Nya benskydd!

Efter att Calle trampat sig själv har jag bestämt att han från och med nu alltid ska ha benskydd när man rider honom, har märkt att han kan vara rätt så klumpig många gånger!
 
I onsdags så åkte vi förbi Börjes så medans mamma handlade så gick jag och började leta efter benskydd! Det här settet kostade 248kr och jag är hittills nöjd, invigde dom även i onsdags och med tanke på priset så tyckte jag att de satt väldigt bra, är nöjd!
 
Sorry för dåliga bilder!
 


 

Nytt schabrak!

Har glömt men måste ju visa det nya schabraket som jag köpte för en vecka sedan!
 
I vanliga fall så skulle det inte vara särskilt troligt att jag skulle köpa något rosa, missförstå mig inte, jag tycker att det kan vara en väldigt fin färg men jag är mer för mörkblåa och tja, mörka färger! Jag tycker dock att det här schabraket är väldigt fint, jag gillar den bruna färgen och jag tror nog att Calle kommer kunna bära upp det och fortfarande vara en man! ;)
 
Dålig bild, ska försöka ta någon bättre bild i veckan!
 
 
 
 
 

Onsdagens Calle

I onsdags så planerade jag att bara rida ut en liten sväng på Calle, lite eftersom att jag hade ridit ut en lång runda dagen innan och jag tänkte att ändå skulle få komma ut och röra på sig!
 
Precis som planerat så blev det en relativt kort runda, Jessica och Linda skulle ta ut Dagge så då blev det att jag följde med dom! Det blev inte direkt den rundan jag planerade från första början, det blev inte ens en runda utan vi red igenom hela byn och tillbaka, det blev en lagom sträcka för dagen, den var ungefär lika lång som rundan jag planerat!
 
I vanliga fall är Calle rätt så lugn men eftersom att Dagge (andra hästen) var orolig och lite nervös så vart även Calle lite nervös och tyckte att buskarna var läskiga, dock lugnade han ner sig senare och efter det var det inga problem! Det var en härlig ridtur med härligt sällskap, det är inte ofta jag ridit ut med någon utan det har nästan alltid bara varit jag och hästen, jag kan räkna på ena handen alla gånger jag ridit ut med någon annan under de 4 år jag hade Dru!
 
En bild på Dagge från förra året!
 
 
 
 
 
 

Bilder Spike

För ett tag sen så fotade jag ju mina hundar bland prästkragarna, jag har dock bara visat bilderna på Alliz än så länge så här kommer bilderna på Spike!
 
Jag säger ju ofta att det är Alliz man ska fota om man vill ha vackra och ädla bilder, om man vill ha bilder på en galen hund som alltid på något sätt lyckas se smått galen ut ska man fota Spike! Spike är precis som Alliz världens finaste men han är inte lika lugn och är alltid extremt glad och när han viftar på svansen så skakar hela hans kropp!
 
Jag brukar dock säga att Spike är min lilla björn, han har en så tjock och härlig päls som är perfekt att borra in näsan i, han är en hund som gillar närhet och om han hade varit mindre så hade han förmodligen ha varit en knähund (det är han dock ändå.. hah)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Favoritbilder Juni

Kommer börja att lägga upp alla mina favoritbilder från varje månad igen!
 

Och till sist två bilder som jag inte fotade själv!
 
Det är rätt så kul att gå igenom alla bilder man fotat under en månad, precis som att det är roligt att se skillnaden på hur mycket bilder man fotat från månad till månad, under juni så fotade jag rätt så mycket, inte super mycket men rätt så mycket iaf!
 
 
 
 
 
 
 
 

Favorit bilder på hästarna i stallet!

Jag har många härliga och fina bilder på alla hästar i stallet så därför kommer jag börja lägga upp mina favoriter i olika inlägg. Den häst som är lättast och snyggast att få bild på är helt klart Dagge, han är lite som Dru var, han visar upp sin snygga sida! Den häst som är svårast är Dori, och det är henne som jag tänker visa bilder på idag!
 
Dori har ett fint ansikte och fina färger + riktigt coola, ljusa ögon, dock är hon väldigt svår att få fina bilder på, anledningen är att hon inte gillar kamerans ljud! För några år var hon mycket svårare att fota, om jag hade kameran med mig så gick hon bara sin väg, och eftersom att jag inte direkt vill stressa henne så höll jag mig på min kant och väntade tills något ljud fick henne att titta upp! Numera är hon lugnare runt kameran, jag kan tex stå några meter ifrån henne och fota, hon gillar det dock inte riktigt men verkar inte bli lika stressad av ljudet längre!
 
Förresten, nästan alla bilder är helt oredigerade så därför är vissa bilder lite för mörka, gråa eller oskarpa!
 
Här har ni förresten en bild på hennes öga, dock inte så bra men ni ser iaf hur ljusa hennes ögon faktiskt är!
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdagens Calle

Det blev att jag red hela Fjälby rundan istället, jag har ridit så pass långa rundor nu så kände att han klarade av det! Hela rundan gick väldigt bra och han skötte sig, dock var han lite tittig och spänd och försökte gå över i trav ofta men lyssnade gjorde han iaf!
 
När vi kom in i byn så kilade en liten igelkott över vägen medans jag bokstavligt pep av förtjustning och oro (med tanke på om en bil skulle komma) så tyckte Calle att den var jätte äcklig och han ville absolut inte gå nära häcken som igelkotten hade försvunnit in i, hah söt! <3
 
Tidigare på dagen var jag ju i uppsala pch gjorde traktor provet (blev godkänd så nu får jag köra epa!) och efter det så blev det hööks, behövde en ny flughuva och flugspray och det blev även ett schabrak (inte planerat från början) men iaf, när jag var på hööks så kände jag lite på senskydd och strykkappor men beslutade mig för att jag förmodligen inte behövde dom.. Ångrade mig sen på kvällen efter ridturen för Calle hade lyckats trampa på sig själv så han hade ett sår där senskydden skulle ha skyddat.. Det blödde rätt så mycket för att vara ett så litet sår men det slutade rätt så snabbt, tvättade iaf rent det och satte på en salva, han var rätt så öm runt såret men inget som märktes när jag sprang med honom sen!
 
Trött men nöjd häst efter ridturen!
 
 
 
 
 

Spike

Här kommer lite bilder jag fotade på Spike för nästan en vecka sen! Han är bra söt min hund, eller hur?
 
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

Jag red inte Calle igår, jag tänkte ha gjort det först men sen när jag stod i stallet med honom så slutade det med att jag bara stod och myste med honom, kände inte alls för att rida, det gjorde jag inte heller när jag gick till stallet. Iaf, eftersom att han inte blev riden igår så kommer jag rida ut en runda idag, antingen lilla skogsrundan eller halva Fjälbyrundan!
 
Ska till uppsala idag så då blir det in till hööks lite snabbt, ska ha en ny flughuva och flugspray!
 
 

Jag och Calle

 
 
 

RSS 2.0