Dagen

Lollo var här större delen av dagen, därav den dåliga uppdateringen. Hon fotade mig och Calle lite snabbt också, vi gick när vi började bli jagade av en enorm broms/geting..
 
 
 
 
 
 

Dru lever vidare genom Calle

Det var iaf så det kändes idag! Istället för att rida om bastubacken så blev det lilla skogsrundan. Han har bara gått den en gång tidigare så det är inte så konstigt att han var lite fjantig.
 
Idag så var det mesta läskigt, hus, fälten, rådjuren osv och när vi väl var inne i skogen så var han nästan som en tickande bomb att sitta på, blev nästan lite tårögd, det var ju som att sitta på min lilla krutponny igen, insåg inte hur mycket jag faktiskt saknade hennes fjanterier ;) Iaf, skillnaden på Calle och Dru var att Calle faktiskt lyssnade på mig när jag sa åt honom att varva ner! eller ja... i cirka 2 sekunder var han lugn, sen började han tagga så hela rundan var typ 2 sekunder lugn TAGGA lugn TAGGA lugn TAGGA.. Nej men han skötte sig faktiskt okej, är nöjd med min fjanthäst<3
 
Var faktiskt berädd på lite fjanterier så hade satt på sadeln (som jag struntat i den senaste veckan) och träns och själv hade jag på mig min ridväst (och sjävklart hjälm som vanligt) som jag inte använt på ett tag!
 
Lugn och glad häst efter att vi kommit ut ur skogen..
 
 
 
 
 

För ungefär en månad sen..

Sitter i soffan lutad mot mamma "Det är första gången på fyra år som jag är utan häst.." Rynkar sedan på pannan " Iof kommer jag bara ha varit utan häst i cirka 17-18 timmar.."
 
Tror att det var då jag skrattade för första gången på hela dagen, liksom, oj nu är jag utan häst.. Fast vänta, imorgon kommer jag ha en ny häst iaf.. Det kändes så lustigt på något sätt, det var verkligen bara att ta nya tag, "Ja. nu är hon borta föralltid..och Nu åker vi och hämtar hem Calle!" Det fanns inte tid för att gömma sig på rummet eller för att tycka synd om sig själv, det enda man kunde göra var att fokusera på den nya hästen och tja, gå vidare.
 
Sista bilderna jag tog på henne..
 
 
 
 
 
 
 

En månad..

Sen vi lät min vackra Drusilla somna in. Vilken jäkla dag, jag mådde okej när jag var med Elin och städade, då hade jag något att tänka på men efter det så har jag gråtit så fort tankarna kom in på Dru.
 
Det är "lustigt" hur extra jobbigt det kan kännas för att det är en månad sen, på något sätt så känns det så hemskt. Det känns som att det har gått tio år men samtidigt känns det som att det var igår jag gick till stallet och hörde hennes mjuka hummande hälsning. Jag är glad för att det är över men jag saknar henne, det är inte så konstigt men jag har aldrig ångrat beslutet att ta bort henne, det var rätt! Nu när jag kollar på bilder på henne så kan jag le lite för man kan tydligt se ljuset och livsglädjen i hennes ögon, jag är glad för att det fortfarande fanns där när hon fick ta sina sista andetag. Man önskar att det räckte med livsglädje för att klara sig men hur glad Dru än var så var hennes kropp gammal och hon skulle aldrig ha varit lycklig om hon inte hade kunnat trava runt i hagen eller orkat blåsa upp sig när vi var på en av våra promenader.
 
Det är jobbigt att tänka tillbaka på den dagen då hon fick somna in, mitt minne är perfekt när det gäller just den dagen, jag kommer ihåg känslan när jag såg min häst falla död till marken, jag kommer ihåg hur det kändes att känna hur värmen försvann från hennes kropp, jag kommer ihåg den lätta smärtan i knäna från lite grus som fanns i hagen, jag kommer ihåg hur det kändes att dra fingrarna över hennes livlösa gestalt, över hennes ansikte, hals, rygg.. Vi måste ha varit en dramatisk, Drullan som låg död på marken och med mig nästan draperad över sig med huvudet begravt mot hennes hals, plus den märka himelen och regnet som började komma lite smått.. Ja, helt klart en dramatisk och deprimerande syn.
 
Jag kollade på videos med henne igår, och fick mig ett skratt, det var några dagar innan hon somnade in och jag var ute på en promenad, hon var uppe bland molnen och tyckte att en liten vagn var skitläskig, man hörde hennes upprörda frustande, skitponny<3
 
Det sista jag gjorde innan jag lämnade henne var att kyssa hennes mule, kind och slutna ögon. Det svåraste var att lämna henne, det har jag sagt tidigare, det vår så oerhört svårt att vända om och gå hem, jag ville stanna kvar hos henne, trots att hon redan var borta.
 
 
 
 Det är faktiskt nästan rätt på klockslaget som hon somnade in
 
 
 
 
 
 
 

Tre bilder på Alliz

Här kommer tre bilder på min fina hund Alliz. Alliz är förmodligen den snällaste och mest underbara hund i den här världen, även dom som är hundrädda eller helt enkelt inte gillar hundar brukar bli förtjusta i henne Jag kommer ihåg när vi hade haft henne på hundpensionat över någon vecka när vi var bortresta, han som hade gått promenader med henne hade blivit förtjust och han sa att om hon någonsin var till salu så var han intresserad.. Hah, tror nog att han skämtade men förtjust var han allt i henne!
 
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

Idag ska jag faktiskt hjälpa min vän Elin att städa. Hon jobbar hos några i byn så igår frågade hon om jag kunde hjälpa henne att städa idag, får betalt för det så det är lugnt!
 
Annars då? Tja, mamma är ju på kennelläger så jag har ansvar för Spike så minst en långpromenad måste han ut på idag (sen några kortare också såklart) Till sist så tänker jag jävlas med Calle och förvirra honom så mycket som det går (aah, vilken snäll ägare jag är..) dvs ta olika vägar, vända, gå förbi osv.. Gnuggar mina händer just nu, låt bäste man eller kvinna vinna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagen

Tränat på maskinen Check!
Gått en långpromenad med Spike Check
Ridit tjurig häst Check!
 
Självklart har mann gjort andra saker också (som tex ritat klart en bild) men dessa tre var det viktigaste för dagen! Jag vill inte vara orättvis mot Calle så jag måste säga att han var pigg och glad större delen av rundan men det var när jag ville rida en annan väg tillbaka än den vanliga som han blev tjurig, först stod han bara stilla och vägrade gå framåt, sen började han rygga och till sist försökte han vända sig om hela tiden! Efter en liten stund fick jag dock min vilja igenom, och med det en sur och seg häst, haha nästan söt (fast det tyckte jag inte då)
 
När vi kom till vägen där jag skulle svänga in till stallet (en väg han också är van vid att gå in på direkt) så valde jag att rida framåt istället och fick då en sur häst igen som försökte gå ner i diket och vända, hah även där vann jag men jag red bara kanske 10meter till sen vände jag och red tillbaka, sen var jag nöjd!
 
Nu ska jag börja rida så att han inte kan förutse vilken väg jag ska välja, vill gärna ha en häst som vars hastighet är lite snabbare än en snigels..
 
Hah, här är bilden förresten som jag ritade klart idag. Från början tänkte jag vara seriös med bilden men det blev att jag bara klottrade, haha.. Jag vet att den inte är vacker men det var lite roligt att bara klottra och inte riktigt bry sig om hur bilden skulle bli..
 
 
 
 

Dagens planer

Börjar nästan bli tjatigt men ska rida Calle såklart, om bastubacken! Ska rida om bastubacken 3 gånger sen kommer jag börja rida lilla skogsrundan och när jag börjar på den är vi snart där vi var innan!
 
Mamma ska på kennelträff, hon tar med sig Alliz och tränar den här gången så jag kommer få ta hand om Spike medans hon är borta! Med Spike blir det någon långpromenad tänkte jag, om Fjälby förmodligen, kanske tar med mig kameran om ljuset verkar ok!
 
 
 
 

Bilder att ha på väggen

Något jag har funderat på länge nu är att skriva ut stora bilder, en på Calle och en på min älskade Dru som jag kan ha på väggen i mitt rum! Om det ska vara stora bilder måste man dock beställa, men en bild på Dru måste jag ha i mitt rum, helt klart! 
 
Ska fråga min bror, jag vet att han har använt sig av någon sida tidigare och tydligen ska dom vara väldigt bra! Vi får se när bilderna kommer upp men en dag ska jag iaf ha bilder på båda mina hästar på min vägg!
 
Dessa två bilder tror jag att det blir! 
 
 
 

Lycklig

Var så trött idag så tänkte först skippa ridningen idag men det runt halv nio så beslutade jag mig iaf för att gå till stallet och ta ut honom en runda. Eftersom att det var så pass sent så var det väldigt svalt, nästan kallt och det var så underbart. Att rida ut i solnedgången i den kyliga luften är det bästa som finns och med tanke på hur glad och pigg Calle var så tror jag att han höll med mig.
 
Medans jag red så fick jag den där underbara känslan i magen när allt känns rätt och jag var så lycklig, sist jag kände så var förra året när jag red ut barbacka en sommarkväll på Dru, det är en känsla jag hoppas att jag får känna ofta nu! <3
 
 
Hah, förresten idag så här lät jag i hagen när jag letade efter hästarna (dom går i en enorm skogshage)
 
Gick mot det ställe där hästarna nästan alltid står på kvällarna, ser en grävling cirka 7-10 meter ifrån mig, vänder snabbt och går iväg
"Dom står inte där idag, dom står inte där idag"
 
Jag är faktiskt inte rädd för vilda djur men blev så förvånad över att se grävlingen så automatiskt så blev det bara "äh, vet du vad, jag går och kollar någon annanstans istället." Om den hade lagt märke till mig tror jag faktiskt att den hade sprungit iväg, tvivlar på att den skulle ha attackerat om jag ska vara ärlig! ;) 
 
Som tur var stod också hästarna i den andra delen av hagen, så grävlingen sparade mig faktiskt lite tid! 
 
 
 

Nästa inköp

Det kanske inte är det roligaste man kan köpa men nästa inköp blir dessa benskydd som finns hos Hööks! av vad jag har hört så ska det vara väldigt bra benskydd! Det kommer vara benskydd som jag kommer ha i skogen sen!
 
 
 
 

Calle

Min snygging<3 Älskar den där vattenfärgs effekten, det är en liten rolig sysselsättning när man inte har något att göra, det är så lätt!
 
 
 
 

Äldre bilder

 
 
 

Dagens planer

Hm, lite svårt att säga vad jag ska göra, har inte bestämt mig riktigt än. Jaja, Calle ska som sagt ridas och det blir fortfarande om ladorna, även fast jag hade kunnat ta om bastubacken redan idag så vill jag inte riskera något, det är lika bra att ta det lite extra försiktigt! 
 
Om jag kommer ihåg (orkar, hah) så tar jag hem tränset idag och putsar det, han har fått ha repgrimma nu när jag ridit ut så har därför inte använt tränset, och om jag inte använder det så kanske det är lika bra att passa på att ta hem och putsa det innan jag börjar vilja använda det igen!
 
 
 
 

Dagens Calle

Man kan nog säga att jag hade rätt så mycket tur med vädret idag, hela dagen har det varit mulet och blåst väldigt mycket men när jag gick till stallet så lyste solen och visserligen så blåste det fortfarande rätt så mycket men det var en mjuk vind istället. Under tiden jag red så var vädret perfekt, solen värmde men blåsten tog bort alla bromsar och småkryp!
 
Idag var han riktigt pigg när vi väl kom ut, det märks att det har varit svalare idag för han var riktigt pigg och ville iväg i trav flera gånger, vilket till hans stora besvikning inte fick.
 
Det är lustigt att se hur Calle blir när vi kommer in i stallet (där det varken är bromsar eller särskilt mycket flugor) Han somnar nästan, han står mitt i gången med hängande läpp och hela han slappnar av, sötnöt<3 Det är hemskt mycket bromsar, det var säkert runt tio stycken under hans mage när jag hämtade honom, han bara stod och kickade stackarn. Tog på flugspray, gjorde rent sår och smörjde in insidan av hans lår med en salva som luktar kära, det brukar hjälpa en stund iaf!
 
 
 
 
 
 

Fixat!

Puh, det tog en liten stund men nu är problemet löst, nu går det att kommentera igen! Nu är jag helt klart med designen också, det är lite saker jag inte är helt nöjd med men men, jag är dock rätt nöjd med slutresultatet, så jag kommer förmodligen inte byta design på ett tag nu!
 
 

Av någon anledning..

Så går det inte att kommentera, känner igen det där sen tidigare så ska försöka fixa till problemet så fort som möjligt!
 
 

Stallet nästa!

Ska snart bege mig till stallet, tänkte bara att jag skulle skriva ett kort inlägg här först! Red om ladorna igår utan problem så det blir samma runda idag och sen igen imorgon sen kommer jag utöka till bastubacken!
 
 
 
 
 
 

Nästan klar!

Puh, nu är jag nog nästan klar med den nya designen, ska ändra på lite saker och fixa bildlänkarna som inte funkar, sen är jag nog klar!
 
 

WIP

Jag lägger den där förra bilden på hyllan igen, känner inte alls för att fortsätta på den! Nu har jag börjat om på en helt ny bild och hittills är jag rätt så nöjd, det är lite detaljer som måste ändras men annars tycker jag att skissen är helt okej!
 
 

En bild på Spike

 
Ja, tyvärr fortfarande oredigerade bilder.. Något som jag alltid brukar tänka på när jag går igenom alla bilder på Alliz och Spike är hur olika dom är! Spike är, som jag nämnt många gånger, en väldigt valpig hund som på bild oftast ser galen eller smått förvirrad ut, han är full av energi och är alltid på väg någonstans.. Alliz däremot är lugn, även fast hon också har sina stunder då hon får labbryck, och ser antingen extremt söt eller väldigt värdig ut på sina bilder!
 
 
 

Dagens planer

Eftersom att det verkar bli så fint väder så blir det nog att gå ner till sjön med hundarna, jag badade igår och det var faktiskt rätt så varmt i vattnet så jag tror nog att det är varmt idag också! Kommer ta med mig kameran till sjön idag, jag ångrade igår att jag inte tog med den, hade kunnat få riktigt fina bilder.. Jaja, jag gör inte samma misstag igen så idag får kameran hänga med!
 
Jag red ut i cirka 10min som planerat igår och hans ben var varken svullna eller varma så idag utökar jag rundan till om ladorna, det är en lite längre runda som jag gått med honom utan problem så det lär inte vara någon fara!Om jag har rätt så kommer jag rida den rundan tre dagar innan jag utökar rundan igen till om bastubacken!
 
 
 
 
 

Smakprov

Jag fotade Alliz och Spike idag, bilderna är helt oredigerade så därför kanske inte dom bästa men tror att jag kanske kan få Photoshop fixat idag (som sagt) så snart kommer jag inte bjuda på oredigerade bilder längre! Förhoppningsvis..
 
 
 
 
 

Duktig hund

Var nyss i "stan" (kan inte direkt kalla det för stad) Medans mamma handlade mat så satt jag utanför affären med Spike, han behöver lite miljöträning så därför erbjöd jag mig att följa med för att sitta med honom. Vi satt där i 55min och visst kom det lite pip då och då men annars tyckte jag att han var väldigt duktig!
 
Om han ska bli en duktig jakthund måste han lära sig att lugna ner sig och vara tyst! Man får dock tänka på att han bara är 2år och det är inte direkt en vuxen hund jag ser i hans ögon!
 
 
 

Dagens planer

Idag så planerar jag att rida ut på Calle, fortfarande måste jag vara försiktig så kommer bara rida i 15min tänkte jag, om han inte visar något efter det kommer jag rida en lite längre runda imorgon!  Tror även att jag tar med mig kameran till stallet idag! 
 
Något som jag vill få klart idag är den här bilden, den har jag hållt på med skitlänge, har bara orkat rita korta stunder sen tröttnade jag! Den här bilden är jag inte jättenöjd med, gjorde lite tabbar i början så det är också förmodligen därför jag inte har känt för att fortsätta rita på den! Jag tror att om det blir så att jag inte fortsätter på den kommer jag nog börja på en ny bild istället!
 
 

 
 

Lite ändringar

Jag har pratat med Lollo och det blir nu att Connect blir min egen blogg!
 
Ska försöka göra en ny design så fort som möjligt, jag har en ide i huvudet som jag tror kan bli snygg! Ska även försöka skriav om lite andra saker också, som tex mina hundar, visa bilder oftare, snart har jag Photoshop igen så då blir det helt klart nya bilder oftare!
 
Har börjat rita lite igen, inte så mycket men har iaf kommit igång lite igen så då och då kommer jag lägga upp lite ritade bilder också!
 
Den senaste bilden jag gjort som blev klar, och det var länge sen jag ritade den.
 
 
 

Resten av dagen

 Vet inte riktigt vad jag ska göra, eftersom att jag bor långt ute på landet så finns det inte super mycket att göra. Ska snart träna på maskinen tänkte jag, sen kanske gå en promenad med hundarna, tänkte iaf fota Alliz idag, hon kan vara still och hon ser lite värdig ut.. Spike ser bara.. Ut som en förvirrad hund, nej han är söt men han är 2år men det känns som att han fortfarande är en liten valp inombords.
 
Tänkte att jag ska gå en promenad med Calle runt 6 eller 7, får se! Som sagt så ska han ut iaf!
 
Så här (fast lite högre) lyfte han sina bakben i början, inte särskilt ovanligt men det ser så roligt ut! Han vande sig dock fort så han tyckte inte att det var särskilt obehagligt, bara lite ovant tror jag!
 
 

3 veckor och 3 veckor och en dag

Idag är det 3 veckor sen vi hämtade hem Calle och idag är det även 3 veckor och en dag sen vi lät Drusilla somna  in. Veckan innan vi skulle ta bort Dru så visste jag inte om jag skulle längta till söndagen eller fasa inför söndagen, längtan efter att få hem min fina Calle och fasa inför det tuffa beslutet att låta Dru somna in. 
 
Nu känns det bättre igen, jag trivs hur bra som helst med Calle och han gör mig väldigt lycklig men samtidigt saknar jag Dru, men jag är samtidigt glad över att jag inte drog ut på tiden utan lät henne somna in när hon fortfarande hade den där underbara gnistan i ögonen, när hon fortfarande kunde galoppera runt i hagen, när hon fortfarande gnäggade när jag skulle hämta henne. 
 
Jag är glad för att vi hämtade Calle dagen efter, att ha hämtat honom tidigare hade inte känts bra, den sista veckan ville jag bara fokusera på Dru, inget annat! 
 
När vi tog hem Calle så var jag livrädd för att han inte skulle funka ihop med dom andra hästarna, liksom tänk om jag hade varit tvungen att lämna tillbaka honom på grund av att han inte funkade ihop med resten av flocken! Som tur var så gick allt jättebra och han fann sin plats snabbt, nu är han bossen i hagen och det passar honom alldeles utmärkt!
 
 
Drullan var en häst på miljonen, jag kommer förmodligen aldrig under mitt liv hitta en häst som var lika speciell, lika full av livsglädje eller lika snäll som hon var, som sagt, hon var en på miljonen, nu hoppas jag att hon galopperar runt på de evigt gröna ängarna och jävlas med alla som kommer i hennes väg! 
 
 
Det enda jag vet just nu är att jag kommer få minst lika fina minnen med Calle som jag fick med Dru, och en dag kommer jag förmodligen älska honom lika mycket som jag älskade henne!
 
 
 
 
 
 

Calle

Har bestämt mig för att det får bli en promenad idag, nu tänker jag gå om ladorna (fortsättning på rundan som jag gick igår) Den rundan tar ungefär 20min att gå så det är en bra runda att börja med, om han fortfarande inte är svullen eller varm efter rundan så kommer jag gå om bastubacken nästa promenad. Jag planerar att rida imorgon men då blir det samma runda som jag gick igår, den som tog ungefär 15min!
 
Jag kanske inte behöver vara så försiktig som jag är men det sista jag vill är att Calle ska bli halt, hovslagaren sa två veckor med bara skritt, att rida är okej så länge jag är uppmärksam på om han blir varm eller svullen på benen!
 
 
 
 
 

Morgondagen

Antingen så går jag en lite längre runda imorgon eller så rider jag samma som jag gick idag! Jag behöver ju inte bestämma mig idag men jag vet att jag ska göra något med C, han behöver komma ut och göra saker, annars kommer hans headshaking tillbaka rätt så snabbt!
 
 
 

Dagens Calle

Tog först in Calle i stallet och gick igenom honom, hgan var varken varm eller svullen någonstans! Ryktade honom lite snabbt innan jag tog på grimman och tog ut honom på en 15min lång promenad, hela tiden rörde han sig rent och efteråt var han fortfarande varken varm eller svullen! 
 
Han är inte van vid benskydd så tänkte att det kunde vara ett bra tillfälle att vänja honom vid dom! Han lyfte benen onödigt högt i början (har film som jag kanske lägger upp sen) men vande sig snabbt!
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite bilder på Alliz

 
 
 
 

Dagens planer

Jag vet faktiskt inte alls vad jag ska göra idag, det känns konstigt, annars brukar jag  kunna ha någon aning. Om vädret är okej så kanske man går ner till sjön men hundarna och badar, annars? Jo, annars sitter man väl vid datorn eller går en långpromenad med hundarna!
 
Med Calle vet jag bara att jag ska gå en promenad, tror att jag kommer börja att gå en 15min lång runda, lite för att se hur mycket han klarar av nu i början, måste ju börja någonstans och jag vill inte gå för långt första rundan, vill INTE att hans ben ska bli svullna! 
 
Nu kommer jag vara väldigt försiktig med honom under flera veckor, vill verkligen inte att han ska må dåligt på något sätt!
 
Alliz får stå för bilden idag! Lite tråkigt kanske att bara se Calle i varenda inlägg.
 
 
 

Visste ni att..

.. Från början kallade jag alltid Dru för Drullan, sen blev det Drull och till sist Dru, kanske blev latare över åren?
 
.. Något som jag brukar kalla Calipso då och då är "Calle Balle Klantskalle" Det var faktiskt inte jag som kom på det utan det var Viveca (förra ägaren) som sa det en gång när vi höll på att göra ordning hästarna, varför kommer jag dock inte ihåg.
 
..Vi brukar skämta lite om att Dru lever vidare i Calle, speciellt när han testar för han testar precis som Dru gjorde, när jag rider brukar jag då och då sucka och säga "Ååh, det är ju som att rida Dru igen" och det är inte alltid något positivt..
 
.. Jag har två hundar? Det lär ni veta, annars blir jag lite förvånad.. Hundarna heter iaf Alliz och Spike är två jakt labradorer.
 
 
 

Ingen ridning

Calle ska bara skrittas i två veckor, i början kanske 10 min. Anledningen är hans bockhov, våran hovslagare har hållt på att fixa med hans hovar idag och tagit ner honom, för att senan ska vänja sig vid det så blir det skritt i två veckor, om något ben blir lite svullet får jag dra ner på promenaden men om det inte är några problem så kommer jag successivt utöka rundan!
 
Jag litar på min hovslagare, han är väldigt duktig och han vet vad han gör, så det är bara att gilla läget!
 
Förresten, den här grimman och borsten fick jag idag av min moster, som en lite försenad födelsedags present! Calle kommer bli supersnygg i grimman, den är ju lite tuff så den passar honom!
 
 
 
 

Nya benskydd!

Kan ni gissa vad jag klickade hem förra veckan? Tja det behöver ni inte för jag kommer berätta det iaf! Dessa benskydd (som jag visat tidigare, hah) från Catago har jag suktat efter så otroligt länge så är så lycklig över att dom äntligen är i min ägo! Har dock inte hunnit inviga dom än, bara testat dom för att vara säker på att jag hade beställt rätt storlek!
 
Det enda som är lite synd är att dom är vita, hade helst velat ha svarta (som är mer praktiskt) men det fanns bara vita kvar, jaja, dom är snygga iaf och jag har hört att det ska vara väldigt lätt att göra rent även dom vita!
 
Söta Calle i bakgrunden också!
 
 

Dagens planer

Mina kusiner är här så ska väl försöka vara social. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med Calle, har inte bestämt mig än. Hovis kommer idag så han får äntligen skor, han har varit så ömfotad så har inte kunnat eller velat rida ut alltför mycket, i och med att han får skor så ändras det! Jag funderar på att rida skogsrundan och arbeta lite med galoppen, eller så rider jag ett ordentligt pass på paddocken, eller så blir det helt enkelt en mysrynda om Fjälby, jaja, behöver inte bestämma mig nu! 
 
Ska försöka komma ihåg att ladda kameran också, även fast vi inte brukar fira midsommar så värst mycket så brukar det alltid finnas något trevligt att fota som kan ge mysiga bilder! 
 
 
 

Nästan samma syn..

Bara det att jag sitter högre upp i luften och att hästen är brun. Samma träns också, hah det roar mig fortfarande att min Drus träns passade på Calle som är betydligt större än vad hon var, och hon hade INTE ett stort huvud, herregud nej, hon skulle egentligen ha behövt storlek ponny i träns..
 
Det blir alltid på kvällarna som jag börjar tänka på henne, mitt vackra fullblod, jag saknar henne så oerhört mycket men jag vet, och det har jag sagt många gånger, att jag gjorde rätt beslut i att ta bort henne, och jag är "glad" över att jag valde att vara med när hon fick sprutan. Det är lustigt, eller ja konstigt, mamma sa till mig att jag inte behövde vara med om jag inte ville, hon märkte hur panikslagen jag var, och jag funderade på att låta bli . Dagen efter när jag vaknade så visste jag helt plötsligt att jag ville vara med, och det var en vecka innan vi skulle ta bort henne. När vi tog bort henne så stod jag vid hennes sida (eller framför henne rättare sagt) och det var först när hon var borta jag bröt ihop.. 
 
Att ta beslutet att låta min bästa vän somna in var svårt men i slutändan var det bäst för alla parter. Nu vet jag att hon inte kommer lida längre och det är huvudsaken.
 
Älskade häst<3
 
 
 
 
 
 

Calle idag

Red ett kortare pass på paddocken idag. Han var verkligen ur fin, underbara Calle! Det var tyvärr väldigt varmt så det blev ett pass på ungefär 15-20min sen tog jag in honom i stallet, tog av honom sadel och träns, satte på repgrimma och skrittade ut en runda som avskrittning, jätteduktig även där var han! 
 
Det blev lite galoppfattningar men framför allt arbetade jag honom i traven där han var jättefin! Det finns inte så mycket att skriva om dagens ridpass, red mycket på volten och försökte flytta hans bak vilket gick ovanligt bra faktiskt! Det sista jag kan skriva är att jag testade att hoppa honom för första gången idag, även det gick bra och det märktes att han tyckte det var roligt!
 
Förresten, svullnaden på hans ganache har gått ner lite nu, puh, det känns skönt.. Hoppas att den försvinner helt snart! 
 
 
 

Dagens planer för Calle

Ett pass på paddocken planerar jag idag, ska fortsätta arbeta med galoppen. Han har testat mig mycket genom att inte fatta galopp, det är nästan som en propp, när man lyckats fatta galopp en gång går det lättare och lättare sen, han blir väldigt taggad. Just nu känner jag att han inte riktigt orkar bära sig själv i kort galopp, det blir liksom för att han ska orka bära upp sig själv måste det gå fort och samtidigt väldigt samlad.
 
När det gäller hans muskler så har jag en fin grund att arbeta med men han behöver tränas upp lite, så fort han får skor blir det ut i skogen och klättra!
 
En bild jag fotade igår medans Jessica red. Buhu usch, saknar att ha photoshop, det gör nästan ont att lägga upp oredigerade bilder, som den här tex som är för mörk framförallt.
 
 

Så här kan det se ut när..

.. Man ska försöka fota Calle, om man ska fota honom handlar det verkligen om ett ögonblick för i nästa så har han gått fram några steg eller dykt ner mot havet av gräs..
 
 
 
 
 
 
 

Calle vid fotografering

Något som jag ska träna mycket med Calle är att han ska stå stilla när jag fotograferar. Drullan var underbar att fotografera, jag kunde bara parkera henne någonstans så stod hon där tills jag ropade på henne (oftast, det berodde lite på vilket humör hon var på, hah sto ni vet) Dessutom brukade hon spänna upp sig lite och se löjligt snygg ut, den förmågan har inte Calle än, viserligen är han snygg men han har svårt att stå still och är mest intresserad av gräset..  
 
Att ställa upp honom på ett snyggt sätt är heller inte det lättaste, jag menar det här är två av de bästa bilderna jag fick igår och han står inte super snyggt direkt.. Jaja, det gick att få Dru till att ställa upp sig, då lär det gå med Calle, han får bli van med kameran helt enkelt!
 
Usch, Calle har förresten fått en uppsvullnad på ena ganachen (som ni kan se på framförallt på den nedre bilden) men skulle tro att det är ifrån alla jäkla bromsar, i och med att vi bor nära sjön och att hästar går i en skogshage så är det hemskt mycket bromsar, han hade en liknande uppsvullnad på magen innan som jag är säker kom från bromsar. Aja kommer hålla koll på honom men  det finns inte så mycket mer att göra!
 
 

Resten av dagen

Har tagit det lugnt idag, var igång rätt så mycket igår! Ska gå en långpromenad med Spike om kanske 30min tänkte jag, det börjar bli lite svalare i luften nu så det borde nog gå bra! Sen, vet inte vilken tid än, ska jag och Jessica rida Calle, jag vet dock inte hur mycket jag kommer rida idag, kanske bara skrittar fram och låter Jessica ta över sen! 
 
I vilket fall, kameran hänger med så förhoppningsvis så kommer jag ha lite nya bilder att bjuda på sen!
Jessica och min lilla prins<3
 
 
 

Visste ni att..

.. Jag har social fobi? Det är förmodligen det som sätter stopp mest för mig, jag kämpar dock med det och har blivit bättre över åren, tycker fortfarande att det är jobbigt att gå tex förbi människor i en korridor men nu kan jag göra det, det kunde jag inte förut. Jag mår nästan illa när jag står i en folksamling, det spelar ingen roll om jag känner männskorna lite, jag vill bara springa iväg och gömma mig. Jag får lätt huvudvärk, det behöver inte vara så pratigt eller så mycket människor utan det räcker med att det är 4-5 människor runt mig för att jag ska börja stressa upp mig och den stressen omvandlas senare till huvudvärk. 
 
Jag säger ofta att jag föredrar att vara runt mina djur och det är sant, när jag är med mina djur så slappnar jag av, jag brukar märka efter skolan att jag är väldigt spänd och har dragit upp axlarna men spänningarna släpper så fort jag är nära Alliz, Spike, Calipso eller mina katter.
 
 
Just det här ämnet är känsligt för mig så därför blir texten inte särskilt välformulerad, det är svårt att beskriva med ord hur det känns att vara livrädd för tanken på att behöva vara runt andra människor eller säga något högt.   Att heller inte riktigt veta hur man ska bete sig runt andra människor är jobbigt och ger mycket stress och spänningar.
 
 

Dagens planer

Tror att jag ändrar mina planer med Calle idag, istället för att gå en promenad tror jag att jag ska ta och rida igenom honom istället, tar promenaden någon annan dag istället! Funderar på att ta med kameran till stallet och fota honom lite, känner att jag har varit lite lat när det gäller fotografering den sista tiden, det måste ändras!
 
Mamma jobbar men eftersom att jag och Simon är hemma så får hundarna stanna hemma, vilket betyder att jag kommer minst gå en långpromenad, dom brukar behöva komma ut på en ordentlig promenad om dagen och eftersom att jag älskar att vara ute och gå så klagar jag inte! 
 
Har lite bilder på Alliz som jag fotade för några dagar sen som jag ska lägga upp också, vet inte om det blir idag dock, har inte photoshop för tillfället så måste redigera i Gimp vilket jag inte alls är van vid, jaja vi får se helt enkelt!
 
 
 

Fan, så sitter man och gråter igen..

Var inne på Facebook och såg då det inlägg jag skrev när vi hade tagit bort Dru, självklart ska tårarna börja rinna bara för det och självklart ska det kännas vidrigt. Okej, ja jag saknar henne och ja ni vet det men det gör så jäkla ont, nej det gör inte ont hela tiden men som nu,  känns det som att mitt hjärta håller på att brista. Att skriva hjälper mig alltid, istället för att bryta ihop och nästan få panik kan jag istället utrycka mig i ord.
 
Om jag hade kunnat få tillbaka Dru för en timme hade jag bara hållit om henne, och vägrat släppa taget förens timmen var över. Jag saknar henne och det är fullt förståeligt, vi tog bort henne för bara 2veckor sen och det är nu det verkligen börjar sjunka in, det har jag sagt jag vet men det känns så konstigt. Fjälby rundan har alltid varit min favorit och det var nästan alltid den jag red med Dru, idag när jag red ut fick jag massor av minnesbilder av Drullan, när hon hade överskottsenergi så jag valde att låta henne sträcka ut i full galopp, en sommarkväll när jag red ut barbacka, en regning dag när hon var rädd för allt och ingenting, en promenad i en snöstorm.. Jag hatar att få dessa minnesbilder i sådana ögonblick, jag vill fokusera på hästen inte på gamla minnen, särskilt inte när det gäller mitt vackra fullblod, min bästa vän, som jag förlorat..
 
Nu när jag tänker på Fjälby rundan så dyker fler minnen upp i mitt huvud, någon dag ska jag skriva ner allt men jag känner att det inte är något jag känner för nu.
 
 
 
 

Min Calipso och min älskade Drusilla<3

Jag har haft Calle i ungefär två veckor nu och för varje dag som går känner jag bara mer och mer för honom, det är nästan sjukt hur mycket han redan betyder för mig, jag saknar min Drusilla men allt sker av en anledning, om jag inte var tvungen att ta det tunga beslutet att låta Dru somna in skulle jag aldrig letat efter en ny häst och därför skulle jag då aldrig ha lärt känna och sedan fastnat för Calle. Calle, har jag märkt, är samtidigt som han är väldigt olik Dru, väldigt lik henne. Dru var betydligt mer nervig, det kan man lugnt säga, om det blåste så var det nästan som att flyga runt själv eftersom hon var så uppe bland molnen, Calle däremot kanske kan spänna sig lite men det är typ det, han är väldigt avslappnad men samtidigt pigg och framåt. En likhet som inte har något mer personligheten att göra är traven, Calle har en större variant av Drusillas trav, det är nästan skrattretande. 
 
I ridningen var Drullan väldigt pigg och framåt men hon var lite mer åt "Spring eller spring snabbare" hållet, Calle är pigg och glad men inte på det där springiga sättet, han är samarbetsvillig (vilket Dru kunde vara om hon kände för det, sto liksom) och försöker vara till lags och om jag ber honom att varva ner så gör han det. Dru hade precis som Calle har en väldigt känslig mun.
 
Personlighets mässigt var Dru en mer reserverad häst som visade direkt om hon inte gillade någon eller om hon tyckte om någon, ett exempel var en gång när hon hade kolik. Det var en kvinna i byn som hade gått förbi (hästvan) och sett att Dru inte mådde bra. När jag kom till stallet så såg jag till min stora förvåning hur Dru, som var extremt stressad, högg och högg mot kvinnan och det har aldrig hon gjort tidigare,  direkt när jag tog grimskaftet slappnade hon av och slutade. Senare fick jag höra att kvinnan hade hanterat henne fel. Efter det, när jag red förbi just den kvinnan kände jag hur Dru spände upp sig lite, det gjorde hon inte mot någon annan. Iaf, Drullan var faktiskt en väldigt mysig och tillgiven häst mot dom hon kände och tyckte om. Calle han är bara så mysig, redan från det första minner jag har av honom (och det var tro det eller ej, faktiskt närmre 4-5 år sen) var att han var en väldigt kelig och mysig häst som inte hade något imot att stå och mysa en stund.
 
Just nu kan jag inte skriva så mycket om Calles personlighet, det jag kan säga är att han är lugn med lite nerv, att han är en kelig och mysig häst och att han gillar att arbeta och vill vara till lags, mer kan jag inte skriva än för jag har faktiskt bara haft honom i två veckor, Dru kan jag skriva flera sidor om hur hon var men det är såklart bara för att jag hade henne under flera år.
 
Calle är lugn och mysig, han är en väldigt ärlig häst och jag älskar honom redan. Den första veckan kom "älskling" lite tvunget men i någon gång i mitten av veckan så ändrades det. Jag gick till hagen för att sätta på honom en flughuva och när jag såg honom vid grinden, med huvudet begravt i Doris svans för att komma undan flugorna så kom "åh min lilla älskling" otvunget fram. 
 
Jag måste erkänna att jag saknar Drullan fjanterier lite, för det mesta fick jag mig bara ett gott skratt, och jag saknar hennes glada gnäggningar om mornarna när jag kom till stallet, jag saknar henne, allt som hon var. Om jag skulle beskriva Dru med några ord så skulle det vara Smart, Vacker, Glad och den bästa vän som någonsin existerat på denna jord! 
Jag vet inte om jag säga att jag har gått vidare men det börjar komma naturligt att skriva att hon "var" istället för "är" Jag hade svårt i början att skriva att hon var en fin häst. Om jag ska vara ärlig så gråter jag över henne rätt så ofta nu, det börjar väl sjunka in antar jag, att hon är borta.
 
Något jag kan säga är att jag har haft enormt mycket tur som hittar Dru och sedan Calle, båda hästarna är speciella och underbara på sitt eget vis. Jag älskar Dru och jag är glad över de 4år jag fick tillsammans med henne men jag kan inte bara stå och trampa i det förgångna utan jag måste gå vidare, jag tänker låta det ta sin tid och jag tänker tillåta mig själv att gråta men jag ska samtidigt vara glad över att ha Calle och uppskatta de minnen jag kommer skapa med honom!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

Finns inte så mycket jag kommer göra idag, planerar att rida ut idag igen, Det blir om Fjälby isåfall. Idag kanske jag tar någon galopp, ville inte göra det igår för jag visste inte riktigt hur C skulle bete sig!
 
Imorgon planerar jag att gå en promenad med C så kanske tar hem hans träns och putsar det, det var ett tag sen så det behövs, viserligen är det inte äckligt och det finns inget som kan skava men det ser smutsigt ut och det känns bättre att putsa det nu när det fortfarande är relativt enkelt att putsa! Kanske tar hem sadelgjorden också.. Hm vi får se!
 
Ska träna på maskinen idag tänkte jag, det var ett tag sen nu (eller ja en vecka ungefär) Har haft jäkligt ont precis under ena nyckelbenet så fort jag har tränat (eller ridit ordentligt) så har tagit det lite lugnt en vecka och bara gått långpromenader istället! 
 
Lilla Dru <3 
 
 

Calle idag

Tänkte ha ridit ut igår men han tyvärr inte, mamma och pappa hade 50 års fest så det blev för sent! 
 
Som sagt han jag inte rida ut igår men idag så red jag för första gången om Fjälby, mamma och hundarna följde med som sällskap. Calle skötte sig perfekt! Det märktes att han tyckte att det var mysigt, han var pigg och framåt! Det finns inte så mycket att säga, han skötte sig väldigt bra och lyssnade på mig, det enda han tyckte var obehagligt var en blodtörstig tax och en bil som körde för fort och lite för nära, men förutom det? Inget!
 
Planerar att rida ut imorgon också om vädret är okej, tror att det blir samma runda! Om jag väljer att inte rida ut så blir det nog ett pass på paddocken, fokus på galoppen!
 
 
 

Sorry!

Ledsen för min dåliga uppdatering men min dator har inte funkat, Joel fixade en ny (eller ja, mamma och pappas gamla) dator igår! Här kommer lite random saker!
 
Det är inte mycket som har hänt, i onsdags var det skolavslutning så nu är det äntligen sommarlov! Irriterande nog så var vädret uruselt igår och idag är det fortfarande mulet och risk för regn, usch.. Jaja, I onsdags gick jag för första gången om Fjälby med Calle, han skötte sig helt perfekt, lite tittig men gick i ett lugnt tempo, om vädret blir bättre mot kvällen kanske jag rider ut en runda om Fjälby! 
 
Något annat.. Hm, en sak jag kan säga är att det börjar kännas värre när jag tänker på min Dru, saknar henne så oerhört mycket, just nu sitter jag med gråten i halsen. Det känns fortfarande rätt och på sitt sätt bra men självklart saknar jag henne, och man kan nog säga att det börjar sjunka in nu, att hon verkligen är borta. Har tagit fram hennes tagel ett par gånger nu och det gör ont för det doftar fortfarande av henne. Igår kände jag mig ledsen och stod en stund och bara myste med Calle, han är en tröst nu, min fina kille <3 
 
Har fått hem 5 sadlar (4 dressyr och 1 hopp) från mammas jobb, vi ska ta ut en sadelutprovare och se om någon av sadlarna kan passa min prins, hoppas verkligen det för jag saknar att rida i dressyrsadel!
 
Här kommer lite gamla bilder som jag inte visar här än! Det kanske är någon som jag visat innan, det är lite svårt att komma ihåg med tanke på att det var rätt så länge sen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Man vet att man är en djurvän när man..

.. Känner sig tvungen att vända och gå tillbaka för att flytta undan sniglar från vägen.
 
Hah, igår gick jag en 30min promenad med Calle. Det spöregnade någon timme innan så jag var osäker på om jag skulle gå något med honom men det klarnade upp och det blev att jag gick en runda! Det är så roligt att se hur olika Dru och Calle är. Min Drusilla var som en bomb att gå med, helt plötsligt kunde hon explodera, hon var inte rädd egentligen utan det var nästan som att hon gjorde det bara för sakens skull.. Calle, visst han kan bli lite nervös ibland men han skuttar inte omkring utan lyssnar bara på mig när jag ber honom att slappna av.  
 
Rundan jag gick är en lite längre version av min avskrittningsrunda, istället för att gå rakt ner förbi mitt hus så går jag en omväg förbi bastubacken och sen förbi mitt hus, så småning om kommer jag utöka rundan lite till, då går jag ner till backarna istället, den rundan kanske tar 40-45min att gå.
 
Gårdagens promenad gick jättebra, Calle var lugn och vi lunkade på i en maklig takt. Det är roligt för man märker hur mysigt han tycker att det är att vara ute och gå, jag planerar att gå en promenad idag också, antingen blir det samma runda som igår eller så blir det skogsrundan, det beror på om det har regnat eller inte, om det har regnat tänker jag inte gå i skogen, det kommer upp så jäkla mycket mygg då!
 
 
 

Så fort jag får råd..

.. Så kommer jag helt klart köpa dessa grejer!
Benskydd från catago! Det var faktiskt något jag planerade att köpa till Dru förr, hon var inte klumpig men använder skydd mest utifall att!
Grimman har jag suktat efter länge och den var också något jag  planerade att köpa till Dru innan hon blev dålig, nu har jag iaf bestämt mig för att den ska bli min en dag!
Sist på listan är en martingal, inte för att det behövs så mycket utan mest för att det är snyggt, hah.. (och gissa vad, martingalen var också något jag fundare på att köpa till Dru)
 
 
Hah, utrustningsinlägg, det var länge sen, på den senaste tiden har det mest varit deprimerande och tråkiga inlägg, iof är inte det här inlägget särskilt roligt det heller, men men om ni inte gillar det så är det fortfarande ni som slösar bort er tid på ett meningslöst inlägg! De ni!
 
 
PS: Ni hittar sakerna här och här
 

Dagen

Kan säga att det har varit en vilodag idag. Det har varit så jäkla varmt så var bara ute en gång mitt på dagen med hundarna, gick en 15min promenad men hela tiden kände man hur solen brände, usch visst vi vill ha värme men det här är löjligt varmt!
 
Calipso fick också en vilodag idag, hade egentligen tänkt rida men det var som sagt så oerhört varmt så han fick vila idag istället, liksom även nu på kvällen är det extremt varmt, det blir att jag rider imorgon istället! Tog iaf in honom en stund, kollade igenom honom, letade efter fästingar (plockade en också, usch) smörjde in sår och tog på flugspray! Eftersom att det är så underbart svalt i stallet så fick han vara inne en stund extra medans jag fixade i sadelkammaren med hans träns och plockade med lite grejer, med tanke på att han verkade vara påväg att somna så tror jag inte att han hade något imot det!
 
Imorgon står det som sagt ridning på schemat, tänkte kanske plocka fram något hinder och testa att hoppa honom, blir första gången jag gör det isåfall!
 

Dagens Calle

Idag red jag och Jessica Calle, jag red först ett lättare pass på ridbanan och sen böt jag och Jessica av och vi gav oss ut i skogen. Anledningen till att Jessica blev den som red ut är för att hon helt enkelt är en duktigare ryttare än vad jag är och hon har mer erfarenhet så medans hon red så gav hon mig tips och gjorde mig mer uppmärksam för vissa signaler.
 
På ridbanan var Calle ofokuserad och inte riktigt samarbetsvillig men stundvis så kändes han riktigt fin, så det var inte bara ris utan det fanns en liten ros gömd också! Ute så skötte han sog bra vad jag kunde se, Jessica verkade hålla med mig, det enda var att han var lite spänd och nervös men det är förståeligt med tanke på att det är första gången han är i skogen här hemma!
 
 
PS: Nej bettet är inte för stort, det är bara en ögonblicksbild!

Dagens (gårdagens) Calle

Dagens, eller ja egentligen är det gårdagens, promenad med calle gick helt ok! Han var relativt lugn och skötte sig i stort sett hela rundan, det var bara vid några fladdrande plastband och några soptunnor efter det han var lite jobbig. Först tvärstannade han och jag lät honom stå och titta en liten stund men ville sedan gå vidare och man kan väl säga att han inte helt var med på noterna men med lite vänlig övertalning fick jag förbi honom och efter det var han hur cool som helst! Till och med när jag skulle vända i slutet av byn gick han lugnt, kanske lite, lite snabbare, men lugnt och banden och soptunnorna var inte läskiga längre!
 
Hur som helst, med tanke på att det var första gången han var i byn så tycker jag faktiskt att han skötte sig riktigt bra min lilla pojke, trots lite rädsla för fladdrande plastband och soptunnor (glömde att nämna den gamla transporten som kom lite senare också) Han lyssnade faktiskt, det är huvudsaken!
 
Det kan nog bli så att jag går samma runda idag också, bara så att han vänjer sig, dock blir det förmodligen som avskrittning isåfall och då kommer han vara lite tröttare än han var igår, dvs han kanske inte kommer orka bry sig lika mycket!
 
 
 
 

Att gå vidare

Något som man helt klart kan säga är lättare sagt än gjort är att gå vidare. För mig vet jag att det kommer bli extremt svårt att gå vidare från Dru, mitt hjärta är fortfarande inställt på henne, och det är inte så konstigt med tanke på att det bara var några dagar sen vi tog bort henne. Jag har faktiskt inte gråtit allt för mycket över henne, samma dag vi tog bort henne så var jag väldigt lugn men när jag tog fram hennes tagel och kände hennes doft då började tårarna rinna och jag blev nästan hysterisk, jag har inte tagit fram hennes tagel efter det för jag vet att jag inte är redo för det än, men jag är dock hela tiden smärtsamt medveten om den lilla lådan där jag har taglet.
 
Här om dagen när jag letade efter hästarna så ropade jag på Calle (som faktiskt kom sen) och var hela tiden inställd på honom och jag hade en bild av honom i huvudet men så kom det plötsligt ut "Dru?" och jag blev så förvånad och sen sjönk jag bara ihop och grät. Det kändes så hemskt för i samma ögonblick som jag ropade efter Dru så kom det upp massa minnen, som tex när jag ropade på Dru en kväll och hon kom i full galopp med sina mysiga, hummande hälsningar, jag såg henne framför mig där hon galopperade med den vita svansen stolt lyft och hur hon bröt av till sin luftiga trav när hon var några meter ifrån mig.
 
På ytan har jag varit väldigt lugn och det är först när jag skriver jag känner hur sorgen verkligen griper tag i mig, för det är först då som jag tillåter mig själv att tänka på henne och klä mina känslor i ord, jag vet att jag håller mycket inom mig när det gäller henne men det hjälper faktiskt inte att gråta, jag vill inte gråta, det gjorde jag så det räckte över hennes döda kropp.
 
Jag sa att det skulle dröja lång tid innan jag sulle kunna gå vidare och det är sant, men en del av mig har redan gått vidare, den delen av mig gick vidare i samma ögonblick jag satt upp på Calle första gången, alltså innan hon var borta. Calle har hjälpt mig att fortsätta som vanligt, jag kan inte låsa in mig på mitt rum utan måste gå till stallet och ta hand om min nya häst, han behöver mig precis som Dru gjorde. Calle är en häst som jag gillar extremt mycket men jag kan ärligt säga att jag inte älskar honom lika mycket som jag älskade Dru, är det så konstigt? Jag hade Dru i fyra år och hon tog mig igenom så mycket och trots att jag inte älskar Calle lika mycket som Dru just nu betyder det inte att jag aldrig kommer göra det, herregud jag älskar redan hästen och jag vet att han är rätt häst för mig!
 
En sak som är extremt svårt för mig när det gäller att gå vidare är att jag nästan får dåligt samvete, det känns som att jag sviker henne när jag försöker gå vidare, men jag vet att det inte är fel! Hur hade det kunnat vara fel att gå vidare? Hade hon verkligen brytt sig om jag gjorde det, nej det hade hon inte. Det dåliga samvetet kan även komma när jag testar hennes grejer på Cale, herregud hon skulle aldrig ha brytt sig, en häst kan inte tänka på det sättet men vi människor verkar gilla att plåga oss själva med sorgliga tankar, att det var hennes grejer borde inte spela någon roll, hon kunde inte tänka att det var hennes det är bara vi som gör det.
 
En glad häst som för tillfället bara såg moroten, någon minut efter kommer hon ha glömt bort den och vara mer intresserad av gräset vid vägkanten.
 
Jag är så extremt glad över att jag fick ha Dru under fyra år, och trots att det kanske kommer göra ont, det kommer det kanske alltid att göra, så skulle jag aldrig ha velat byta ut henne mot något i hela den här världen! Jag kan inte säga när jag kommer över henne helt och hållet, jag kan fortfarande gråta över min hund som vi tog bort för två år sen och jag vet att det kommer ta längre tid med Dru. Jag har svårt att le när jag tänker på henne för när jag låter mig själv känna, det är då sorgen kommer fram.
 
När man tillåter sig själv att älska ett djur så vet man även att det kommer en dag då du måste ta beslutet att låta djuret somna in, det hör till och det är inget man kan slippa ifrån. Jag vet att det är många människor som aldrig skaffar djur igen efter att de har låtit sin vän somna in, det kan jag förstå, för lite så kände jag när jag tog bort Dru, man vill inte känna en sådan smärta igen, men man kan samtidigt inte låta rädslan styra, det bästa sättet att gå vidare är just att skaffa ett nytt djur, som jag skaffade Calle.
 
 
Förlåt för ett lite luddigt inlägg men det jag skriver läser jag inte igenom, just nu skriver jag bara av mig! Kanske kommer bjuda på ett välskrivet inlägg en dag, men det dröjer nog!
 
 

Snabb uppdatering!

Idag tog min bror studenten så därför har jag inte uppdaterat! Om ungefär 40min kommer gäster så då kanske jag stannar i en halvtimme men sen vill jag gå till Calle! Linda skulle ha ridbanan idag så jag kommer förmodligen bara gå en promenad med honom, funderar på att gå igenom byn, lite för att vänja honom.
 
Igår var han så duktig så jag tror inte att det blir några problem!

Dagens ridpass

Till skillnad från igår så var dagen ridpass underbart! Redan när jag gick till stallet var jag helt och hållet inställd på att han skulle jobba och att han skulle vara fokuserad! I början var han lite tjafsig men när han insåg att jag inte tänkte låta honom komma undan gav han med sig. Precis som jag sagt att jag skulle så jobbade jag mycket på volter och serpentinbågar och det var framförallt serpentinbågarna han tyckte var jobbiga eftersom att han då även måste jobba i sitt svåra varv.
 
Jag började såklart i skritt och red i framför allt hans svåra varv, i början gjorde jag volter vid varenda hörn och en volt på långsidorna, fokus var att han inte skulle glida in med baken vilket var lättare sagt än gjort. Efter en stund började jag rida på serpentinbågar men fokus var fortfarande på att få med hans lilla bak. I traven var han i början antingen för på eller för seg men då gick jag in på en stor volt en stund och hade fortfarande fokus på att få med baken men också på att få honom framför skänkeln och det dröjde inte länge innan han började tycka att det var skitkul och började lyssna på mina hjälper, först då kunde jag börja med öppna och slutna.
 
Trots att det framför allt var skritt och trav idag så blev det även några galoppfattningar, även dom kändes betydligt bättre idag och jag fick några riktigt fina fattningar och i galoppen kunde jag även reglera farten bättre än vad jag har kunnat göra innan!
 
Skrittade av honom för hand sen, gick till stallet med honom, tog av sadeln och hämtade hans fleecetäcke och gick ut en 20min lång runda (som planerat) Tro det eller ej men det var faktiskt riktigt kyligt idag därför fick han ha på sitt täcke!
 
Nöjd häst
 
Det jag ville uppnå idag var att han skulle lyssna på mig, det är det enda jag vill, igår lyssnade han knappt alls men idag nådde jag verkligen fram till honom och kunde till slut forma honom som jag ville.
 
 

Lite bilder på Dru

Dagen innan vi tog bort Dru så var jag och Jessica ute och fotade Dru . Finaste lilla araben skötte sig exemplariskt och vi fick några riktigt fina bilder. Här kommer lite bilder på Jessica, jag och finaste Drusilla!
 

Gårdagen

Red ett lättare pass på paddocken igår! Tyckte att han skötte sig helt okej med tanke på att han kom dagen innan, han var lite spänd och ofokuserad och han testade mig även väldigt mycket men till slut så gick han på helt okej och i ett bra tempo så är nöjd iaf! Han tyckte dock att människorna som gick på vägen 20-30 meter bort var jätte läskiga men han gjorde inget utan bara stod och stirrade på dom ett tag, knas häst.
 
Jag hade lagt upp lite bommar innan just för att få honom att fokusera på något och jag säga att det hjälpte, han fick lite mer koll på sina ben efter en stund och slappnade av mer i nacken. Det sista jag gjorde var några galoppfattningar där han var väldigt tjafsig och lyssnade inte på mig alls i början men fick även några okej galoppfattningar i slutet!
 
Idag planerar jag att ta bort bommarna och jobba honom mycket på volten och på serpentinbågar, sen efteråt funderar jag på att gå en 20min lång runda som avskrittning, vi får se hur det blir!
 
 

Gårdagen

Förutom att hämta Calle så gjorde vi lite andra saker. När vi såg att allt var lugnt med hästarna åkte mamma hem och jag Jessica gick upp till stallet och började städa. Jag började med att mocka ut allt ur Drus box medans Jessica började rengöra krubban och väggen den hängde på. Jag fick tömma ungefär 4-5 kärror innan jag var klar, det sista jag gjorde innan jag bytte jobb med Jessica var att sopa boxen. Jag började skura rent resten av väggarna och golvet medans Jessica gick och mockade åt Lindas hästar.
 
Jag vet inte hur länge vi höll på i stallet och skura och mockade men efter stund så orkade inte mina händer längre så då blev det att vi började städa i sadelkammaren, kan säga att det blev riktigt fint! Hah, något som är lustigt är att jag inte alls tänkte vara så grundlig, bara mocka men det blev till en riktig storstädning!
 
När vi var klara tog vi in Calle en liten snabbis och klippte hovskägg och kollade hovar + sprayade på lite flugspray! Jag tog in honom igen på kvällen och sprayade honom igen (sprayade bara på baken innan för att se om han var känslig) och myste en liten stund! Testade även Drus täcken och till min stora förvåning passade två av täckena riktigt bra och de andra två passade helt okej! Det hade jag aldrig trott men jag säger inte imot direkt!
 

Inköp

Det finns vissa saker, som tyvärr inte är särskilt roliga, men som behövs köpas till Calle.
 
För tillfället har jag ingen sadelgjord och inget bett så det är prio 1 på inköpslistan.
Nummer 2 listan är ett nackstycke för det på Drullans gamla träns gillar jag inte.
3a på listan är flughuvor och det behöver jag nog inte ens förklara.
4 på listan är nya tyglar, Drullans är extremt slitna och jag har faktiskt tänkt länge att jag ska köpa nya tyglar så det är dags nu! Sen är det lite småsaker, tex krokar man kan hänga på boxdörren.
 
Det är inte särskilt roliga saker men det behövs och förhoppningsvis kan mamma köpa dessa saker idag!
 
Allt finns att köpa på Hööks
 

Det är bara att ta nya tag!

Igår tog vi som sagt bort min älskade Drusilla och idag tog vi hem Calle. Kl halv 10 imorse åkte vi till stallet, kopplade på transporten  och åkte till Calle, kl 10 var vi där.
 
Om jag ska vara ärlig kände jag mig nästan osäker på om jag ville ha en häst igen, smärtan jag kände och känner när jag tänker på Dru är hemsk och tomrummet är enormt, det känns som att hela mitt hjärta är tömt. Så kände jag framförallt igår kväll och jag kände fortfarande lite så idag när vi var påväg för att hämta Calle. När vi kom fram gick vi till lösdriften, där det finns ett skjul som dom har all utrustning i och där dom även kan binda upp hästar , och jag såg Calle stå på gången så kände jag hur alla tvivel flög sin kos, jag älskar redan den hästen.
 
Efter det gick allt väldigt smidigt, vi pratade med Viveca en stund och sedan hjälpte hon till att lasa Calle, han tvekade en gång men gick sedan lugnt in i transporten. Vi pratade en liten stund till innan vi åkte. Under den cirka 20 - 30minuter långa resan var Calle helt lugn, vi märkte inte av honom alls! Väl hemma blev det såklart jag som lastade ur honom och han backade lugnt och väl ute så höll han sig lika lugn och varken gnäggade eller hetsade upp sig, jag kommer ihåg när vi tog hem Dru, hon kastade sig nästan ut ur transporten och var nervös och det var hon i kanske runt 2 veckor. 
 
Ihopsläppet av hästarna gick betydligt bättre än vad jag trodde, lite pip och något ben som åkte ut från Calles del men inget dramatiskt. Hästarna travade runt ett tag och Dagge, Dumper och Dori var väldigt nyfikna på nykomlingen. Dori var särskilt nyfiken eftersom att hon var brunstig, hon var hela tiden på Calle och han tyckte bara att hon var skitäcklig.
 

Tillfällig design

Tröttnade på det juliga temat så fixade en ny design lite snabbt! Är inte nöjd med denna men fixade den på ungefär 20min och som sagt är den bara tillfällig!
 
 
 

En del av mig är borta

I det ögonblick som Dru slog i marken, död, i samma ögonblick dog en stor del av mig som aldrig kommer komma tillbaka. Dru var min andra hälft, hon var mitt allt och jag trodde aldrig att jag kunde känna så mycket kärlek som jag gjorde för henne. Dru har var hos mig i fyra långa år och under dom åren bygde vi upp en relation som var obrytbar, ja vi blev sura på varandra och ja hon drev mig till vansinne 50% av tiden jag spenderade med henne precis som jag säkert gjorde henne frustrerad ofta, men det var inget fel på kemin mellan oss.
 
Något jag alltid har sagt att jag aldrig skulle kunna göra var att lämna Dru i hennes sista stund, det var hon och jag och så har det alltid varit och så skulle det även vara i slutet. Mamma fick hålla i Dru men jag stod vid henne sida, allt gick väldigt fort, hon betade ivrigt och vet gav henne sprutan och hon ryckte till en gång och föl sedan raklång på sidan, sen var det över. Jag vet inte hur länge jag låg med armarna om henne och bara långsamt strök henne över halsen med näsan borrad in i hennes päls. Jag kysste hennes mule och käke och kramade om henne hårt och borrade åter in nästan i hennes fortfarande varma päls. Något som var så extremt svårt för mig var att lämna henne, trots att hon redan var borta, jag ville bara lägga mig intill henne och försvinna med henne.
 
Dru var min dröm, min första häst, min andra hälft och min bästa vän, det känns som att mitt hjärta kommer brista och tårarna rinner ner för mina kinder och en del av mig skriker "Jag vill ha henne tillbaka!" men den andra delen är, inte glad men lättad över att det är över nu, hon kommer aldrig få lida igen och nu galopperar hon i full galopp över de evigt gröna ängarna tillsammans med Paramount, hon känner ingen smärta och hon är fri.
 
Jag bad mamma ta av henne grimman, fråga mig inte varför men det kunde jag inte förmå mig själv att göra, för jag ville att hon skulle vara helt fri, grimman är bara skit så det är inget att spara så det var inte därför jag ville ta av den utan det var som sagt, för att jag ville att hon skulle vara helt fri.
 
 
Inlägget är lite luddigt men kl är snart halv två på natten och jag börjar bli riktigt trött men jag kände ändå att jag behövde få skriva av mig. Förmodligen kommer jag skriva fler liknande inlägg just för att få skriva av mig och jag är ledsen om ni inte gillar det men isåfall är det bara att bläddra vidare.
 

RSS 2.0