Calle den här veckan

Både idag och imorgon så har Jessica Calle, det känns rätt så skönt kan jag ärligt säga! När jag var yngre så skulle jag aldrig ha velat ha en medryttare, nu kan man faktiskt nästan säga att Jessica typ var det även när jag hade Dru då hon kunde smsa eller ringa och fråga om hon kunde ta ut Dru på en tur, jag sa aldrig nej för att jag tyckte att det var bra att Dru fick komma ut och arbeta. 
 
Numera så vet jag att jag inte hinner rida Calle själv alla dagar i veckan, om jag hade haft Dru kvar så hade det varit samma sak, vi har ingen belysning vid ridbanan och visserligen så kan jag sätta upp några pannlampor på pallar i olika hörn på ridbanan om jag ska longera men det håller inte i längden, inte med tanke på att jag inte vill longera honom allt för ofta. 
 
Dock så är det bara Jessica som jag skulle tänka mig att ha som medryttare på Calle, hon har varit med mig och Dru så länge så jag litar på henne till 100%!
 
 
 
 
 

Något som irriterar mig

Det är att det nästan bara finns aachennosgrimmor och inte engelska nosgrimmor, jag avskyr den där snokremmen och vill inte använda den på Calle! Nu har ju jag plockat bort den som fanns på hans träns men jag tycker att den där lilla flärpen som blir kvar är så ful, jag förstår inte varför man ens har snokremmen. 
 
Jag funderar på att spara till det här tränset från http://www.psofsweden.se/ Det har visserligen en snokrem men hela den delen går att ta bort, det är ett dyrt träns så även när jag fått ihop pengarna för det så är det inte säkert att jag kommer köpa det, kommer tänka igenom det ordentligt först! Jag tror dock att det kan vara ett bra träns för min fina Callefjant med tanke på hur nackstycket är utformat! 
 
 
 

Trött

Har knappt kunnat sova något under natten, har vaknat hela tiden och sedan haft svårt att somna om. Nu har jag varit uppe sen kl 04:35 vid 05:15 gick jag till stallet och gav Calle sin frukost, gick sedan en lite längre promenad med hundarna.
 
Idag är det skola som vanligt, lite mindre roligt kanske men för en gångs skull är jag väldigt glad över att jag bara har en lektion idag hoppas att den är inställd  jag skulle nog inte orka fler.
 
Igår hade Jessica Calle, dvs hon red, mockade och tog in honom. Jag hade ju praktik igår så en helt hästfri dag blev det inte men det kändes så väldigt skönt att slippa tänka på Calle när jag kom hem, istället kunde jag gå en långpromenad med hundarna och sedan bara koppla av när jag kom hem! 
 
 
 
 

Underbar dag

Idag kände jag mig så lycklig, i morse så red jag ut barbacka på Calle, solen sken och det kändes mer som en vårdag än en höst/vinterdag. Det har börjat bli lite kyligare i luften nu, det är fortfarande runt 5-7+ men kylan börjar komma krypandes, det var helt perfekt att sitta på en varm hästrygg och bara njuta. Jag red helt kravlöst, med långa tyglar, Calle fick bestämma takten, då och då så skrittade han på som bara den, för att sedan nästan krypa fram, då och då stannade han och bara tittade runt innan han lugnt gick vidare.
 
Om man ska dra ner lite på lyckan så kan jag berätta att jag börjar få rätt så ont i halsen irriterande nog, om det blir som det brukar så kommer jag knappt kunna prata eller andas om några dagar, suck. 
 
 

Stolt

Igår longerade jag Calle och det gick så bra! Han skötte sig exemplariskt, han var lite ofokuserad och spänd emellanåt men sen så har han inte fått arbeta på hela veckan så det var mest på grund av överskottsenergi. I början kom det några rejäla luft och bocksprång och han hoppade bokstavligt runt som en galning innan han lugnade ner sig och var kontaktbar igen, han behövde få ur sig dom där sprången för sen så sprang han lugnt runt och var fokuserad på mig.
 
När jag började bli klar så testade jag att fästa longerlinan genom bettet sen till gjorden, alltså så att det blev som en inspänning och han gick så bra! Jag har testat det där tidigare men då gick det knappt men nu så gick han lugnt runt mig och verkade inte se något obehagligt med det, stolt! 
 
Jag slutade bara efter några minuter då jag tyckte att det räckte, han hade skött sig super under hela tiden i princip så jag ville sluta när det gick som bäst. Efter en massa mys och beröm så gick vi till stallet och så bytte jag ut tränset mot en grimma och fäste ett fleecetäcke vid gjorden och gick sedan ut på en timmes promenad som avskrittning!
 
 
 
 
 

Gårdagens Calle

Igår så red jag ett ordentligare pass på Calle. Det gick helt okej, det enda är att han har börjat slå bakut i galoppen lite i ena varvet så fort det blir jobbigt, han bättrade på sig dock och skötte sig senare! 
 
Jag är lite orolig för att han har ont någonstans, nu tror jag inte att det är så utan jag tror mer att han har upptäckt sina nya muskler och lägg på lite överskottsenergi på det så blir det nog lite små språng då och då, om han hade haft ont i ryggen hade jag märkt av det när jag masserar honom! 
 
 
Jessica la fram lite bommar och så här såg han ut så fort han fick syn på dom, behöver jag säga att han älskar att hoppa?
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0