3 sanningar

.. När jag longerar så är jag nästan aldrig nervös, som igår när Calle drog på och slog bakut eller när han gjorde sina enorma luftsprång så kände jag mig aldrig orolig eller nervös, Drullan lärde mig mycket om vi säger så.
 
..Efter ett lite hårdare pass så masserar jag alltid in Calle med liniment, det brukar ta runt 30-40min innan jag känner mig klar! 
 
..Det bästa pälsglans jag har haft är också det billigaste, det kostar 59kr per flaska! 
 
 

..

 
Så här ser min planering ut för Calle den här veckan, jag ska börja med att vara på ridbanan minst 2 dagar i veckan, sen så måste han såklart få komma ut också så det blir minst två uteritter i veckan också! Jag har varit lite lat på den senaste tiden när det gäller att rida på banan men det ska ändras på nu, han behöver ridas igenom!
 
 
 

Dagens planer

Idag tänkte jag rida Calle rätt så tidigt, runt kl 10 redan, då har jag det gjort för dagen, när jag ändå är i stallet kommer jag också att mocka och skura ur hans vattenhinkar så att det är gjort sen. 
 
Idag tänker jag fortsätta arbeta med galoppen, han fick ur sig lite energi och blev svettig (det händer inte ofta kan jag säga!) så förmodligen kommer jag kunna få en bättre kontakt med honom idag! Jag funderar på att lägga fram lite bommar men jag har inte riktigt bestämt mig än.
 
Annars då, hundarna är hemma så när jag kommer hem från stallet blir det bara att gå ut på en promenad med dom, sen blir det förmodligen att jag går en till promenad senare på eftermiddagen! 
 
 
Beroende på hur lång tid ridningen tar så kanske jag tar och putsar hans träns efteråt, jag putsade nämligen sadel och sadelgjord igår men orkade inte ta tränset också.
 
 
 

Och så är jag tillbaka..

Tjo! Sorry för den dåliga uppdateringen men har inte orkat blogga, har bara velat fokusera på min Callefjant och skolan.
 
Jag har lite dåligt samvete för jag har bara ridit Calle två gånger den här veckan vilket visade sig idag när jag och Jessica red honom. Han slog bakut en gång med Jessica i galoppen när han försökte rusa hem och Jessica hindrade honom, med mig så vart det mer små luftsprång och en hov som åkte ut då och då i galoppen. Senare när vi bestämde oss för att longera honom så tog han i som f*n och slog bakut.
 
Om jag ska säga något positivt så fick vi nästan helt klockrena galoppfattningar *stolt* och han skötte sig rätt så bra sedan när vi longerade honom också. När vi kom in i stallet igen så masserade jag in honom med liniment, det tog väl ungefär en 30-40min men det var väldigt mysigt för han stod hela tiden och halvsov. 
 
 
 

Calle

Jag skulle vilja rida igenom Calle idag, arbeta mycket i galoppen men jag tror att det blir att jag longerar honom istället, då kan han även få bocka av sig lite vilket jag tror att han behöver! 
 
Om jag beslutar mig för att longera så kanske jag kommer passa på att putsa hans sadel och sadelgjord och kanske hans träns, det beror på hur lång tid sadeln tar! 
 
En *host* fin bild på Calle och Jessica får pryda det här inlägget.
 
 

Fem onödiga fakta

1: När jag ska gå någonstans så halvspringer jag nästan alltid, om jag försöker tvinga mig själv att gå i en normal takt så håller det kanske i några sekunder sen så springer jag iväg igen.. 
 
2: En häst som jag har blivit väldigt fäst vid är Flashback som finns på praktiken, han är inte alls min typ av häst men jag har ridit honom så ofta nu så han har tagit en liten plats i mitt hjärta! 
 
3: När jag skulle hämta Calle igår så stod han och betade vid Drus grav, tydligen gör det fortfarande jäkligt ont att tänka på henne för det kändes som att få en spark i magen när jag tänkte på att hon låg där djupt nere i jorden.
 
4: Jag älskar min praktikplats, jag red ju där när jag var yngre så jag känner mig redan rätt så hemma där nu, även fast det tog ett litet tag att vänja sig vid att bara gå rakt in i deras hus och sätta sig på någon stol vid matbordet, jag har lite svårt att ta för mig. 
 
5: När jag är i deras hus på praktiken så känner jag mig nästan som när jag var 11 igen när jag ser mina gamla teckningar som hänger i deras kök. 
 
 
 
 

Börjes

Idag efter skolan så åkte jag och mamma till Börjes för att köpa nya ridskor, mina förra är riktigt slitna och det finns en vass kant som gör att jag får skavsår. Vi hittade ett par skor som jag älskar, så löjligt sköna OCH dessutom snygga, det enda som är lite synd är att dom inte har stålhätta. Utöver det så köpte vi även en påse med spån för att ha i transporten istället för halm, hästgodis passade jag på att köpa och en reflexjacka och sen nya benreflexer till Calle! 
 
När jag kom hem så red jag ut en runda på Calle, han skötte sig bra större delen av rundan men det var vid ett tillfälle jag var nära att tugga grus.. Vi kan säga att Calle tyckte att det var lite för kul att galoppa och sedan påminde han mig om hur livrädd han är för kossor.. Suck jaja, jag satt kvar i alla fall! ;) 
 
 
Jag märkte att han hade väldigt mycket överskottsenergi så imorgon ska jag nog ta och longera honom!
 
 
 
 
 

Tisdagens ridpass

Jag kan börja med att säga att det gick rätt så bra, Calle hade fått vila dagen innan så han var rätt så pigg (som vanligt, hah..) men han ville samarbeta med mig, iaf så länge det inte vart alltför jobbigt..
 
För det första så var vi bara tre stycken i gruppen i tisdags, vi brukar i vanliga fall vara runt sex stycken, så ridhuset kändes inte lika trångt om vi säger så, det var dessutom bara jag som red storhäst. Övningarna vi fick göra var lösgörande tex sidvärtes rörelser, iaf, tillbaka till övningarna! Vid A skulle vi lägga en 8 diameters volt i skritt och sedan fram i trav igen, vid E så var det samma sak igen, skritt och sedan en liten volt och sedan trav igen. Lite innan C skulle vi vända upp och göra sidvärtesrörelser/skänkelvikning till B och mellan B och F ökad trav!
 
Calle var pigg och på och vart lite för taggad emellanåt men lyssnade fortfarande okej! Sidvärtesrörelserna gick helt okej, men det som verkligen var svårt var de små volterna, han ville gärna glida undan med baken och tyckte jag var skitjobbig när jag krävde att hela hans kropp skulle följa med.. Hah.. 
 
Vi galopperade lite innan det på en av de stora volterna, galoppfattningarna var helt okej för att vara hans men snygga vart dom inte, vi har så mycket jobb kvar i galoppen. Väl i galopp så var han väldigt stark och drog på som bara den och gjorde små, små löjliga språng, men han rullade iaf på och slappnade av i nacken och kom in bra med baken! 
 
 
 

Vildsvin och gårdagens ridpass

Innan jag berättar lite om gårdagens ridpass så tänker jag berätta om en lite obehaglig sak som hände tidigare idag.
 
Jag var på väg hem från stallet, för att komma hem så kan jag antingen gå på en lite öppnare väg eller så kan jag gå igenom skogen, om jag går igenom skogen så tar det cirka 5min och om jag går den andra vägen så tar det cirka 15 - 20 min så det blir nästan alltid att jag går genom skogen.. Iaf, jag hade hundarna med mig och hade precis börjat komma in i skogen när jag hörde hur några kvistar bröts av och ett annat ljud som lät lite som en älg så jag stannade för att lyssna, jag är nämligen inte orolig för älgar eller för rådjur, men jag stannade iaf och kallade till mig hundarna och ropade då onödigt högt bara för att vara säker på att djuret eller djuren hörde mig och då hörde jag fler kvistar som bröts nästan alldeles intill mig och sedan så hörde jag ljudet av grymtningar och insåg då att det var vildsvin som var nära.. Lite panik då kanske? Man hörde att det var flera och då blev det bara " Äh, vet du vad? Jag tror att vi går den andra vägen istället." Skyndade snabbt iväg och ringde sedan mina föräldrar och bad om att bli hämtad, jag hade ingen reflexväst så ville inte gå den andra vägen där jag vet att det kommer bilar lite då och då.
 
Jag kanske är lite fjantig men jag är livrädd för vildsvin, jag mötte sex stycken en gång när jag var ute och red på Calle, det var fem mindre och sen en enorm sugga som sprang ut på vägen kanske 50meter ifrån oss, jag vet inte hur länge jag och Calle bara stod och stirrade. 
 
Vet ni vad? nu blev det här ett lite för lång inlägg så jag tror att jag berättar om gårdagens ridpass imorgon istället!
 
 

Egentid med min häst

Idag red jag som planerat långa skogsrundan och det gick så himla bra! Det var så underbart mysigt, Calle som lugnt trampade på med öronen spetsade, då och då vinklade han bak ett öra för att lyssna på mitt babblande, det var dessutom helt vindstilla och solen lyste upp den annars så mörka delen av skogen. 
 
Det var så länge sen jag bara red runt i "min" skog, jag hade nästan glömt bort hur underbart det är att rida i skogen, jag hade nästan glömt bort tystnaden som då och då klövs av något djur, eller ljudet av hovslag som dämpas av den mjuka mossan. Jag är så glad över att jag red ut själv, det hade säkert varit mysigt med sällskap men jag behövde vara ensam idag, jag fick tid att tänka och bara mysa med min fina häst. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gårdagen

Det blev att jag red en lite längre runda på min Callefjant, jag red mellanrundan, så jag svängde in på en stig och red igenom skogen till Kalles väg och fortsatte sedan på den vägen! Idag planerar jag att rida långa skogsrundan, det är nästan samma runda bara det att jag först rider nästan hela lilla skogsrundan och sedan svänger in på samma stig, världens mysigaste runda!
 
Det var så mysigt igår, det var så extremt länge sedan jag red just den rundan, det var min favoritrunda att rida med Drullan, vi brukade nästan alltid ta en lång galopp sen så fort vi kommit ut på Kalles väg. Det var över ett år sedan jag red på den stigen så det kändes så underbart att rida där igen!
 
 
 

Calipso

 
 
 
 
 
 

Lite planer för dagen

Idag ska jag rida lilla skogsrundan tänkte jag, den tar cirka 30min att rida, så det är rätt så lagom för Callefjant, imorgon kommer jag rida längre! 
 
Jag ska även fixa de sista detaljerna på den nya designen, det är inte supermycket kvar så det lär inte ta så lång tid!
 
 
 
 
 

Klumpig häst..

Jag red ut på Calle idag, ville känna hur han var i traven (han kändes som vanligt) men iaf, när vi var nästan hemma, jag var i mitten av byn så tog han ett konstigt steg och lyckades trampa av sig skon, eller tja nästan, på ena sidan hade alla sömmar lossnat och tåkappan hamnade under hoven så att han inte kunde sätta ner den så det var bara att snabbt hoppa av och lugna ner honom.
 
Han höll sig rätt så lugn men vart lite stressad när han inte kunde sätta ner hoven så efter lite tvekan så lyckades jag dra tillbaka skon så att tåkappan låg där den skulle. Sen när vi kom till stallet så fick jag hjälp utav mamma och Linda, stallägaren, att dra bort skon. 
 
Nu hoppas jag verkligen att hovis kan komma och sätta på skon snart igen!
 
 

Skerry och Flashback ridna men tyvärr ingen Calle

Idag på praktiken så red jag Skerry och Flashback, två härliga och snälla herrar. Flash har jag ridit tidigare som sagt och jag är lite svag för honom, även fast han inte riktigt är min typ av häst, han är dock en underbar häst att bara rida ut på och ha roligt med. Skerry är verkligen inte min typ av häst, hah.. Han är väldigt grov och inte tillräckligt känslig för min smak, däremot är han som Flash, en väldigt mysig och trevlig häst att rida ut på, att han tyckte det var jätteroligt att galoppa var inte helt fel heller..
 
Jag tänkte ha hunnit med att rida Calle när jag kom hem, ville känna lite på honom i traven men tyvärr så kunde inte min bror hämta mig förens kl 6 så när jag kom hem så fanns det ingen tid, det var för mörkt. Det känns lite irriterande, imorgon hinner jag inte heller rida honom, det är ridning på ridskolan (Han kommer som planerat tyvärr få stanna hemma) så jag hinner bara mocka och fixa innan jag måste iväg. 
 
 
 

Gårdagen

Jag hade med kameran igår och fotade Calle en stund i hagen och sedan fotade jag honom och Jessica när vi gick/red skogsrundan så här kommer lite bilder!
 
 
 
 
 
 

Calle

Idag red Jessica Calle lite på ridbanan sen så red/gick vi lilla skogsrundan som tar ungefär 30min att gå. Det blev en väldigt kort stund på ridbanan, Calle rörde sig konstigt i traven, han var inte halt eller närheten till det men det var något som inte kändes rätt. Jag ville känna lite på honom så jag hoppade upp (med gympadojor och vanliga jeansleggings då jag inte planerat att rida något) och han kändes inte halt heller utan han rörde sig bara på ett annat sätt, och det kändes inte helt bra. 
 
I skritten var han dock som vanligt och var pigg och på hela rundan och jag bad Jessica trava lite på grusvägen och då rörde han sig iaf bättre men fortfarande inte riktigt som vanligt.
 
Nu ska han få ta detlugnt i några dagar och jag kommer skippa att ta med honom på träningen på tisdag, vill ta det säkra före det osäkra! 
 
 
 

Och så ska man komma på en rubrik..

Nu var det ett tag sen jag bloggade insåg jag, oups.. Nej men jag har faktiskt inte orkat eller haft tid för den delen, när jag kommer hem från skolan så är det Calle som gäller (och självklart lite skolarbete) och nu när det börjar mörkna så tidigt så blir det att man går till stallet rätt så direkt efter att man kommit hem för att hinna rida med solljus!
 
Idag var det praktik, jag har ridit två hästar, underbara Flashback som jag berättat om tidigare och en annan häst som heter Bönan som jag faktiskt aldrig har ridit förut!
 
Ridpasset på Flashback var intressant då han var riktigt pigg och på (och han är inte en liten häst så han kan bli rätt så stark) och vid ett tillfälle fattade han galopp och hoppade över en stock och fortsatte sedan att galoppera en bit på den smala stigen, och det var inte jag riktigt beredd på, hah.. Det var dock inga problem att sitta kvar, han är så bred över ryggen och har ett så lätt steg att sitta ner i så man bara satt där, och jag red i princip barbacka. 
 
När jag kom hem så var det bara att gå till stallet och ta in Calle, gick sedan en timmes promenad med honom. 
 
Fina och busiga Flash!
 
Och sen mitt fina halvblod!
 
 
 
 
 

RSS 2.0