Nevve löshopning 30/08-14

Nevve fick även han bli löshoppad igår! Även för honom så blev det att starta med cavaletti i trav, vilket var första hidret då han bara ville galoppera! Han går inte av sig själv utan man får jaga på honom lite, så han kom tokigt nästan varje gång på cavalettin eftersom det blev galopp till trav på e sekund liksom, haha! Men när han travade in en gång så nöjde jag mig!

Höjde då upp två kryss så han kunde komma i galopp. Han hoppar som vanligt super! Nevve får inte hoppa högt då han har en gammal skada som vi är väldigt rädda om, såklart får den inte komma fram igen!
Men jag ville så gärna att han skulle hoppa genom ryggen, säger sig själv att en häst på 1.70 inte lyfter så högt på benen när det är ett kryss på 50 cm, haha!

Höjde då upp den ena krysset till ca 1 m. Inte det heller så högt på kryss. Så Nevve kom på det, och bokstavligt talat flög över det...! Ni kan ju fatta min reaktion då! Hahaha! Dock så blev jag lite nervös då och sänkte ner det igen, haha! Han tyckte det var så roligt verkligen! 
Han fick hoppa det några gånger på 70 cm o sedan la jag ner allt på marken så han fick galoppera och trava av sig. 

Tog sedan in honom och duschade honom eftersom han såg ut som en ända stor lerklump och sedan fick han stå och beta lite innan han fick gå ut till Unni igen!

 
 
 
 
 

Tips för bätttre svans!

Något som jag gör en gång i veckan med Unnis svans är något som några av mina vänner reagerat lite konstigt på, och det hade jag också om jag inte hade provat och fått resultat!
Unni får nämligen ca varannan vecka i en hårinpackning i sin svans. Detta för att få en mjukare och lenare svans vilket tillslut leder till en svans som växer mer och blir tjockare!

Unni viftar ju med svansen på sommaren, som vilken annan häst som helst, och om du någonsin funderat på varför din hästs svans blir lite tunnare till hösten är det för att dom förlorar en hel del hårstrån av det!
Unni som redan har ganska tunn svans tyvärr så blev jag lite orolig och ville självklart göra något åt saken! 

Pälsglans och andra sådanna sprayer har jag fakitskt väldigt mycket emot! Många tror att om man sprayar in det så får man samma effekt, en mjuk och len svans, och jo visst får du det! I väldigt många dagar också! Men det som händer om man använder det långvarigt är att hårstråna blir tjockare och hårdare, alltså stela. Men tänk efter? Vad händer om hästen viftar runt på hårda och tjocka hårstrån? Jo, dom går av! Dom blir inte lika böj bara med pälsglans!
Visst, om jag ska fota Unni eller om hon ska vara extra fin, då får hon pälsglans på sig, enstaka gånger gör såklart ingenting, men man ska absolut inte ha på det för ofta!

Såhär gör jag:

Jag åker till Ö&B, köper med mig några hårinpackningar utav billigt märke (19.90 kr), för det vi är ute efter är inte direkt att ge volym, vi är ute efter att det ska bli lent och mjukt, alltså funkar vilken hårinpackning som helst bra!

När det väl kommer till att tvätta så duschar jag först svansen med ljummet vatten, tar vanligt häst shampoo för att först göra svansen ren, spolar ur allt lödder och shampoo rester ordentligt!

Nu kommer det till själva inpackningen! Jag använder ca halva burken för en tvätt, alltså röcker en burk för två tvättar. Börjar vid svansroten och masserar in det för att stimulera hårsäckarna, och sedan är det viktigaste i resten utav svansen, för det är där det trasslar ihop sig!

Applicera inpackningen i längorna i svansen och jag brukar sedan ta svansen mellan mina händer och gnugga in det lite. Sedan så får Unni ha det i svansen ca 10-20 min. Medans så går jag och fixar och donar lite sysslor i stallet. 

Svansrotenn sköljer jag ur otroligt nogrann med ljummet vatten, svansroten ska du gärna tvätta några extra gånger innan du är klar! Masserar den över vatten ca 4 gånger innan jag är klar! 
Längorna brukar jag tvätta ur med kallt vatten, det ger samma effekt som på vårat hår helt enkelt.

När svansen är klar så brukar jag gå ut och beta med Unni eller bara låta henne stå en stund, när svansen inte längre är blöt utan fuktig så brukar jag ta vanlig matolja eller annan olja att lägga i svansen, dock inte för mycket. OBS, lägg aldrig oljan i svansroten! Ligger solen på eller annat så blir det som när vi solar med olja, huden kokar. 

 Har gjort detta på Unni i ca 4 månader nu minst, och ni ser ju hur lite svans hon har längst ner, och sedan vid svansroten har det kommit så mycket nytt och friskt hår! Ska sedan när flugorna försvinner klippa av svansen någon decimeter så allt det dåliga försvinner!

Vid några frågor, lämna en kommentar!
 
 
 
 
 
 

Unni löshoppning30/08-14

Igår så hade jag lite bråttom i stallet. Vaknade inte fören vid 11 då vi var i full gång på natten och inte kom hem fören 3, så när jag vaknade så åkte jag direkt till stallet och fick skynda mig då jag hade två hästar och sedan skulle åka till E vid 5 och innan det hem o fixa mig. 

Unni var iallafall super duktig, vi började med att lägga ner alla 5 bommar på marken så det blev en cavaletti där hon fick trava fram sig och till sist även galoppera fram lite. Höjde sedan upp till två kryss på ca 50 cm, så det blev bom, hinder, bom, hinder, bom. Hon hoppade riktigt bra redan från början i båda varven. Planen var att hon skulle hoppa upp sig lite. Hon har blivit lite fegare nu senaste tiden, och det är mitt fel! Ända sen den obehagliga olyckan vi var med om så vågar jag knappt hoppa över 90 cm. Och när Unni vägrar på 1 m så vet jag att det inte är hon som är felet, det är såklart jag som är så osäker att jag bara vill gråta! Får alltid flashback när jag kommer mot hindret.

Men tillslut så höjde jag upp ena hindret till 1.50, dock fortfarande kryss men ställde ihop det lite så det ser högre ut för henne. Och eftersom Unni inte hoppar över 1.10 vanlig löshoppning så brukar hon faktiskt vägra själv när det blir över det, därför blev det kryss som är lite mer inbjudande.
Unni tyckte dock att när det var ett kryss så var det inga problem, och jag skämtar inte om hon hoppade typ 1.40... Blev helt stum själv då jag aldrig sett henne hoppa så högt!

Hon fick ta det 2 gånger i båda varven och sedan så fick det räcka. La då ner till två 50 kryss igen så hon fick hoppa dom, sedan bommar som hon fick trava över. 

Men som ni antagligen förstår så blev jag väldigt stolt över henne! Trots att det är naturligt för en häst att kunna hoppa den höjden när den är 1.63 i manken men ändå, hon har ju inte gjort det på de 4 åren jag haft henne iallafall!


Hade ingen kamera med mej den dagen... ATTANS! Så bjuder på en bild från förra löshoppningen!
 
 
 

Hemma, hemma

Varenda helg kommer jag tjata om hur skönt det är att vara hemme igen, bara så att ni vet.. Hah, nej det är så skönt att vara hemma, att kunna gå till stallet när helst jag vill och pussa Calle, saknar min mupp så otroligt mycket under veckorna.
 
Idag planerar jag att rida långa skogsrundan, tänkte pyssla om muppen lite extra, linda benen, kanske fläta manen osv, bara för att få lite extra tid i stallet, ska även träna på att hoppa upp utan pall.. På skolan får man tydligen inte använda pall såvida man inte är 40+, vilket jag uppenbarligen inte är. Jag kunde hoppa upp utan pall på Dru men tveksamt om jag kan göra det på Calle, men det är bara att testa!
 
 
 
 
 

Unni på stubbåkern 
 

Amanda och Calle, sista inlägget

Vid det här laget var Calle väldigt trött, inte fysiskt utan psykiskt, han tog galoppfattningen superbra men galopperade i ett lugnt tempo, nästan långsamt, en extremt nöjd häst som kom in i stallet senare.
 
 
 

Calle och Amanda, näst sista inlägget

 
 
 
 

Nevve i ridhuset!

 
 
 

Calle och Amanda

 
 

Hästledighet!

Både idag och imorgon så är jag hästfri! Unni gick idag med min medryttare och blev förhoppningsvis riden, Unni ska imorgon få sin vilodag då hon nästan gått varje dag denna veckan om jag inte tänker fel, vilket är super!!

Jag valde bort dom här dagarna för att jag går till 5 i skolan, och att ta min till Enköping tar 50 min, sedan får jag vänta ännu längre på nästa buss, jag är inte i stallet fören 7/halv 8, med andra ord så är jag jätte trött, hungrig och hinner inte rida eller något ändå. Därför så får Unni vila en utav dom här dagarna då jag inte kan ta mig dit så får E sköta henne. Men självklart får hon även låna Unni om hon skulle vilja rida ut eller släppa henne i ridhuset eller så. 

Men faktiskt så är det ganska skönt att vara hästfri! Idag har jag bara lämnat in mina ridstövlar som gått sönder och sedan bara varit hemma och tagit det lugnt, såå skönt att bara komma hem ibland!

 
 
 
 

Kennelträff bildbomb 3

 
 
 

Lite gamla men härliga bilder!

Min förra dator gick sönder men fick över bilder osv på en extern hårdisk, har aldrig fattat mig på hur man gör med den fören igår kväll, hittade en hel del bilder från förr och dom här är några bland dom, blev så glad! Denna dagen var så otroligt mysig! 
jag var till och med brunett på dom här bilderna! Haha!

 


 

Amanda och Calle, del..

Väl inne i skogen var det supermysigt, inga mygg, flygor eller liknande, det blåste visserligen men det gjorde inte så mycket. 
 
Den här rundan har jag som sagt aldrig ridit på Calle tidigare, jag har ridit den en gång på Dru, och det var en resa kan jag säga.. Hon avskydde vatten, vilket gjorde att vi klarade av rundan väldigt snabbt, kan säga att det nästan gav mig men för livet, haha! 
 
 
 

Mina favoriter! 
 
 
 
 
 

Unni 27/08-14 

Idag så fick sig Unni ett rejält pass på stubbåkern, vi trimmade lite kondition och både jag och Unni var helt slut då vi var klara!

Vi startade med att skritta några varv på stubben, sedan travade vi två varv åt båda hållen sen paus. Efter det vidare i galopp ett varv i båda varven, paus, sedan travade vi två varv i båda hållen sedan skrittade vi ut, hoppade av när det var ca 1 km kvar hem då jag tänkte att Unni antagligen var lika trött som mig så vi promenerade sida vid sida hem i solnedgången!

Jag har faktiskt inte mycket att säga om passet förutom att hon är fantastisk! Lite ploj och stoj i hennes svåra varv (Höger) men annars är jag så otroligt nöjd! 

 

Första bilderna med min systemkamera

Jag har snart haft min kamera i fyra år, jag fick den i julklapp, eller ja halva, andra delen betalade jag själv! Kan säga att min kamera förmodligen är det bästa köp, och present (Läs! Förutom Drullan och Calle) jag fått, alla underbara bilder jag har på Drullan, de är ovärdeliga, jag har så många fina stunder fångade på bilder. 
 
 
 

Calle och Amanda 3

 

Matcha outfits!

Det bästa som finns måste väl trots allt vara att matcha hästens outfit? Jag tycker ärligt talat att det är något utav det roligaste man gör i stallet!
Man ser både bra ut, och jag tror verkligen att om man har stått och kämpat för att få ihop en fin outfit, så har man större förutsättningar för att ridpasset ska gå bra för man blir så otoligt taggad! Eller är det bara jag som tänker så?

Många tycker att sådant är överskattat, men jag tycker det är mer än nödvändigt! 
För helt ärligt när ni tänker efter, hur kul är det att bara dra på ett par damasker/benskydd, schabrak och tråkiga ridkläder? Det ser ju tråkigt ut! och om något ser tråkigt ut så blir man väl inte super taggad på att göra saker och ting perfekt? Samma sak som att gå på stan med tråkiga kläder, inte får man samma attityd som om man går i riktigt snygga kläder?

Tänk då istället nu på att ha en riktigt snygg matchande outfit då du verkligen känner dig fin och nöjd! 
inte tusan ger du dej då med att trava runt lite i cirklar? Nej såklart att man vill visa upp sig mer? Ännu en gång, jämför med att gå på stan med en riktigt snygg outfit på dig själv, då får du en mycket mer positiv attityd!

 
 
 

Äppelträdet, Amanda och Calle 2

Stoppet vid det här äppelträdet var den enda fikapausen vi faktiskt bestämde, det tog dock en evighet att få Calle att förstå att alla halvruttna äpplen som låg på marken faktiskt kom från trädet ovanför, och att det fanns underbart goda och färska äpplen växandes på det också. 
 
Lyckan när hästen äntligen får tag i ett äpple.
 
 

Flätade eller knoppade?

När man ska ta fin bilder med hästarna så brukar jag mest grubbla över om jag ska göra en vanlig flätad man eller en knoppad man? Jag är verkligen ur usel på att göra knoppar, står i minst 20 min för att få till dom där s*tans bollarna... Därimot så är jag rent utsagt grym på flätor, inbakade, utåtbakade, har inga problem alls, vare sig det är i svansen, manen, i mitt egna går osv.

Så när jag fotade Unni och Nevve tillsammans för några dagar sedan så fick dom båda en varsin inbakad fläta med knopp i pannluggen. Att fläta två manar tar mig ca 10 min och det blir stilrent, man framhäver halsen och ger den ett extra lyft!

 

Här är dock en dålig vinkel på min fläta! Hahaha! Nevve stod i andra sidan av stallet och väntade medan jag fixade Unnis fläta, men tog då en bild på långt håll. 

Ett tips när ni gör en sådan här fläta är att se till att eran häst har en jämn man, inte tjockare och tunnare osv.Nevve har en väldigt jämn man, den är även väldigt tunn och lite längre. Detta gör även att flätan sitter ordentligt och inte ramlar ur! 
Unnis man är därimot tjock halva manen och sedan tunnare (Hon har även kortare man), vilket gör att när hon böjer huvudet ner och upp osv så ramlar delar av flätan ut tillslut.

Vad brukar ni göra? Knoppar eller fläta?

 

Hovslagar tid!

Unni har äntligen haft sin efterlängtade hovslagartid idag. Unnis hovar växer som ogräs, på 6 veckor så har hoven hunnit växa över skon vilket leder till att hon ofta får lösa skor sista veckan innan skoning. Men dock har jag bara hört gott om Unnis otroliga fina hovkvalitét! Och det lever jag gott på!

Jag har en super bra hovslagare för övrigt som jag är super nöjd med! Redan efter första skoningen av henne för ca 1 år sedan så kände jag en helt annan power i Unnis steg, man i princip flög och svävade på en gång, Unni som redan haft mycket tryck i traven fick plötsligt ännu mer att hålla iordning på!


Jag tycker att det är viktigt att man är nöjd med sin hovslagare! Jag har ju faktiskt haft andra innan som jag varit mindre nöjda med! En utav dom hade jag innan jag flyttade till Vårfru och i samma stund som jag kom dit så böt jag ju till ny hovslagare, och först då såg jag hur dåligt hon var skodd! Nu har hon en helt annan form på hovarna och till och med jag som inte är så insatt i sådant kan se en ordentlig skillnad! Men det är så det ska vara enligt mig också! Man ska se och framför allt känna skillnaden!

Att vara allergisk mot sin bästa vän...

 
Något som ni antagligen inte vet om är att jag är allergisk mot hästar och andra pälsdjur, men främst hästar. Och jag kan berätta att det är ett rent h*lv*te... Jag är i princip beroende av mina mediciner, måste ALLTID ha med mig dom i väskan då jag när som helst kan få ett allergi anfall och då behöver jag tablett för att det inte ska börja klia i mina ögon och att jag ska nysa alldeles för mycket, men mest av allt behöver jag då mina astma mediciner, för det kan bli så allvarligt att jag inte kan få tillräckligt med luft...

Men den frågan som jag får allt för ofta och som jag hatar att höra är självfallet varför jag utsätter mig för detta och ens har häst. Men för mig är det självklart! Hästarna hjälper mig att må bra psykiskt! Jag mår bra av allt från att stå och mocka till att rida långt ut i skogen där det bara finns mig och hästen.
För helt ärligt talat, fråga en hästmänniska om dom kan klara att vara utan hästar helt plötsligt, svaret är till den största delen nej.

Något jag inte heller klarar mig utan är alla måsten som faktiskt är när man har en egen häst, man MÅSTE till stallet varje dag för Unni mockar inte åt sig själv, hon matar inte sig själv eller motionerar sig själv.
Att känna att man måste kan vara riktigt jobbigt ibland när man är allmänt trött, om man är sjuk osv, men att helt plötsligt bli av med dom gör ju att man blir helt tokig, eller är det bara jag som känner så?

Men att man mår bra psykiskt är ju inte allt, man mår ju så bra fysiskt också! Är man bara allmänt lat någon dag och helst inte vill röra sig från soffan så vet man att man är tvungen att ta sig iväg för att sköta om hästarna och då blir man ju direkt så himla pigg och glad!

Att ha häst har gjort mig till den glada och lyckliga människan jag är idag, att inte ha Unni att hålla reda på så vet jag ärligt talat inte vad jag skulle göra om dagarna, kan inte tänka mig ett liv utan hästar.
Jag utsätter mig hellre för allergi varje dag tills jag inte kan längre än att sluta med hästar, hur dumt det än låter!

 

Calle och Amanda, bildinlägg 1

I söndags var Amanda här och hälsade på, vi tog ut Calle i skogen, på en runda som han aldrig gått tidigare.
Amanda är Calles förra ägare/ryttare, hon är därför en person jag litar på. Amanda kommer försöka motionera Calle åt mig en gång i veckan den här hösten, allt beror på hur hon har det med tid.
 
Rundan vi (jag) valde går precis intill sjön, till Calles stora fasa. Under hela rundan så gick Calle på i 120, med spetsade öron och ögon som lyste av skräckblandad förtjusning, han hade inte blivit riden på en vecka, vilket gjorde att det kröp i huden på honom. Under rundans gång så testade Calle Amandas tålamod genom att hela tiden köra ner huvudet i gräset, typ varannan meter..
 
Så här såg det ungefär  ut.
 
 
 

Såhär lägger vi upp våran bloggning!

 
Bilden ovan har jag tagit på vårat arkiv, som ni ser är det en klocka på nästan alla inlägg vilket betyder att vi har tidsinställt våra inlägg för den kommande veckan. Och det är även så som våran uppdatering oftast sker! Vi sitter inte vid datorn flera gånger om dagen för att hålla bloggen uppdaterad utan vi fixar oftast väldigt mycket inlägg över en helg och tidsinstället, vi försöker göra så ni får upp ca 4-6 inlägg om dagen med både lite text men det som vi är bäst på hittills måste ju vara bilderna! Nästan fräscha nya bilder i varje inlägg!

Men eftersom vi lägger upp våran uppdatering på det här sättet så uppskattar vi så otroligt mycket om ni bara kunde bomba in lite förslag om vad ni vill läsa om? Eller kanske vill ni se något från våra stall? Någon speciell outfit? Fota hästarna på något speciellt sätt? 
Endast ni sätter gränserna för vad vi kan hitta på! Så snälla, lämna gärna en kommentar om vad just du vill läsa om!

 
 
               Stora kramar från oss!                     
 
 

Drusilla Fair

Har många bilder på Dru att visa, bilder som jag tog för 2, 3 år sedan.
 
Visst var hon vacker.. 
 
 
 
 

Gårdagens ridpass

Igår gick jag upp kl 05:20 och direkt till stallet för att rida ett lättare pass på Calle.
 
Fokus låg på att få honom fram för skänkeln. Underlaget på paddocken var lite tungt då det hade regnat ordentligt innan men trots det så travade han på med energi, och i övergångarna till skritt så begravde han inte sina hovar i marken utan fortsatte skritta på i en bra takt!
 
Kan inte skriva så mycket mer egentligen om vad exakt jag gjorde, mycket övergångar, halter, fram och bakdelsvändningar, slalom mellan koner, serpentinbågar och galoppfattningar. Rätt så basic alltså. 
 
Den gångart han behöver stärkas mest i är galoppen, just nu så orkar han knappt hålla galoppen i ett varv, våran ridbana är dessutom så liten så det är svårt att få tryck i galoppen, för efter tre galoppsprång är han i nästa hörn, typ. Jag älskar stubbåkrarna som finns kvar, bästa stället att träna honom, där kan vi bara ösa på och när han kommit fram ordentligt är det bara att rulla på i en rund och stor galopp. 
 
Känslan i passet var bra, han var framme och alert, kändes relativt mjuk i sidorna, även i hans svåra varv, det var bara i början som han var lite tjafsig och försökte gå emot skänkeln men det gav snart med sig. I slutändan är jag nöjd med honom, och med mig själv!
 
Har ingen bild på Calle, så Drullan (och jag) får stå för bilden.
 
 

Never the Less 
 
 

Unni + Nevve 25/08-14


Unni: Idag så bestämde jag mig för att Unni fick motionera sig själv från marken, hon har två lösa bakskor så det blev helt enkelt lättast så då jag blir så nojig att rida med lösa skor.
Hon och Nevve fick vara i paddocken lösa själva och ha lite hjärngympa. Unni har jag tränat mycket så hon byter varv på kommando, hoppar hinder längst långsidan om jag sätter upp osv. 
Hon fick leka av sig lite med Nevve, och även visa honom hur vi brukar arbeta, sedan blev det lite enskilt med henne medan Nevve fick gå runt som han ville, äta lite osv. Ännu bättre övning för Unni då allt fokus skulle ligga på mig, vilket det även gjorde, hela tiden!
Jag gjorde några lätta övningar som, gå efter mig, stanna, stå kvar tills jag hämtar henne och ger henne kommando att följa efter mig, använda ljudkommando för att hon ska backa både med och utan mig och även början till en bakdelsvändning på kommando som jag aldrig gjort med henne tidigare men hon kunde lugnt och fint göra ett halvt varv när vi var klara.
Så jag kände mig väldigt snabbt nöjd och släppte ut henne i hagen och tog mig an Nevve.


 
 
Nevve: Hela grejen med att Nevve fick vara med Unni idag var främst att E inte hann rida så tänkte att han säkerligen ville få vara med och leka lite. Och sedan så såg jag det som ett super bra tillf'älle för Nevve som då kunde få se och härma Unni och på så sätt lära sig hur vi arbetar.
Nevve är otroligt snabblärd och tycker allt är väldigt kul, så han lärde sig till och med kommandot till att byta varv på fyrkantspåret, mycket med Unnis hjälp såklart som visade honom, men blev positivt överraskad att han var så uppmärksam på vad jag gjorde med kroppsspråket!
Unni fick lämna paddocken när jag var klar med henne och tänkte jobba lite med Nevve gällade att bara gå med mig dit jag vill. 
Men positivt överraskad igen då jag fick in både stanna, stå och vänta på samma ställe tills jag hämtade honom och backa med ljud kommando. Super duktig verkligen! Och visst så fick jag vara dubbelt så tydlig än vad jag är med Unni och verkligen visa honom, men det är en fantastisk start, inte ens Unni var så med på noterna direkt! 


 

Kennelläger bildbomb 2

 
Första  fyra bilderna, Gun, bild 5, 6 och 7, Yaga, bild  8, 9 och 10, Singla.
 
 
 
 

Nevve 24/08-14 

Igår så red jag även Nevve åt E. Och det är något som jag tycker är så otroligt kul! Han är en riktig gentleman rakt igenom!
Vi red iallafall på banan, och jag rider alltid fram hästarna i en djup och låg form, men Nevve har enligt mig alltid varit väldigt svår att få i en låg form, jag har en teori med E om varför det är så och vi jobbar på det så att han kan komma ner i en låg, lång form så han kan sträcka ut sig ändå från mulen till svansen!

Vi började i skritt, och där kändes det ganska bra faktiskt trots att han inte blivit så varm och igång riden ännu, travade honom sedan på långa tyglar utan att ge honom något som helst stöd, och när jag kände att han började söka sig nedåt så mötte jag väldigt försiktigt upp honom med handen då jag ville ha kontakt med bettet. Han gav mig en väldigt osäker respons till en början och höjde huvudet men efter några försök så tog han emot det och verkade trivas där.

Nästa steg var att jag ville att han skulle böja in nosen lite, så jag fick fram honom i ett ordentligt tempo med bra bakben, och vips så flög jag 1 decimeter upp i luften och han gick i precis den formen som jag kämpade efter att han skulle gå i! Vilken känsla!

I galoppen så vet jag att E har arbetat väldigt mycket och att hon har lätt att arbeta honom i och det kändes! Gud så fin han var i galoppen, sökte sig nedåt hela tiden med en riktigt fin bärkraft! Så jag gav mig rätt snabbt där och fortsatte några varv med traven, där jag faktiskt har väldigt enkelt att jobba hästarna i, tycker det är en väldigt bekväm gångart.

Nevve är jag super nöjd med! Han kunde inte ha gjort bättre ifrån sig! 

 

Min ängel

Bläddrade igenom lite äldre bilder och hittade dessa på Drullan, min älskade vän. Det känns sjukt att det bara var drygt ett år sedan hon lämnade mig, väntar mig fortfarande ibland att se en vit liten häst, med en rosa mule och stora mörka ögon väntandes på mig i hagen.
 
Något som känns jobbigt är hur snabbt tiden verkar gå, som sagt, det var bara något år sedan hon försvann men det känns samtidigt som om det bara var något månad sedan och lika mycket känns det som att det var tio år sedan.
 
Den här hästen, skulle kunna skriva tusentals berättelser, visa tusentals bilder och videoklip, men jag skulle fortfarande aldrig kunna beskriva henne på ett sätt som skulle göra henne rättvisa. Hon var fantastisk, den mest intelligenta och underbara häst jag någonsin fått äran att träffa, jag kommer aldrig att få träffa en häst som henne igen. 
 
 
Det är säkert min studsboll till ponny som viskar bus i Calles öron, bara för att hon själv inte är där och kan busa med mig längre betyder det inte at någon annan inte kan göra det åt henne. 
 
Min ängel, hon har satt sina spår, hon kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.
 
 
 

Unni Räita

 
 
 

Stallet

Nu har jag gjort mitt sista besök i stallet för dagen, skulle ta och släppa ut Calle men det slutade med att jag valde att han får stanna inne under natten, han hade inte ätit upp sitt hö än. Innan jag lämnade stallet gick jag en 20min promenad med Calle i mörkret, så att han fick sträcka på benen ordentligt. 
 
Imorgon kommer jag gå upp runt 5 för att hinna rida eller longera honom, sen bär det av till skolan igen. Yey. 
 
Måste också säga att min häst verkligen är stencool när det väl gäller, vi gick förbi en tomt, kolsvart var det där och utspringandes och vilt skällandes kommer en hund, vad gör Calle? Jo han vinklar in ett öra.. Haha..
 
 
 

Inspiration!

 


Detta ger mig en sådan otrolig inspiration! Snälla, ta även du en titt!

 

Unni 24-08-14

Idag så red jag Unni i ridhuset, hade gjort iordning i paddocken med galopp bommar osv, men drygt 15 min innan jag skulle ut så började det spöregna... Men då beslöt vi oss istället för att vara inne i ridhuset.
Unni har ju inte gått så hårt så idag drog jag på en graman och red henne för det mesta i skritt, ville mest känna på hur hon var i böjning och ställning, och faktiskt så kändes det riktigt lovande eftersom vi inte direkt ridit så krävande mot henne senaste tiden!

Travade henne även lite på volter och gjorde sedan en övning som är på en utav de stora volterna, men man gör en åtta fram och tillbaka hela tiden då det bara går ut på att hästen ska ställa och böja så mycket som det går, en mycket nyttig övning som jag brukar göra mycket då Unni ska sättas igång eftersom det är till stor hjälp för att få henne mjuk och fin!

Galopperade henne några varv på både volten och långsidan, och hon blev helt tokig, blev som en dragkamp helt enkelt. Men beslutade mig för att sluta med det och inte ta andra varvet ens, som trots allt är hennes enkla varv. Ska jag behöva bråka med henne så är det inte värt det, då väntar jag hellre tills jag har fått igång henne ordentligt i traven och kan trava bort en hel del energi innan jag sätter igång med galoppen!

Förutom att det blev lite knasigt i galoppen så är jag relativt nöjd med passet, fick igenom henne lite till än senaste passet och det var inte alls så krävande för henne. Hon blev knappt svettig så det blev ett helt lagom pass för den konditionen hon är i just nu!


 
 

Kennelläger, bildbomb 1

Jag kommer faktiskt inte ihåg om jag har visat dessa bilder eller inte, men de är från kennellägret! 
 
Här kommer lite blandade bilder, hunden på tre första och sedan femte bilden är Spike, en av våra hundar. Valpen heter Vilja har jag för mig och den andra vuxna hunden har jag för mig är Yaga!
 
 

Hundar

Bilder från en eller två veckor tillbaka när mamma hade sitt träningsgäng ute, vattenträning!
 
Först ut kommer två bilder på Mocca 
 
Sen en hund som jag är osäker på, men det kan vara Malva
 
Sen till sist vår egna hund, Alliz
 
 
 
 
 

Unnis nya täcken!

Unni har fått två nya täcken, ett innetäcke från Bucas med 400g stoppning, letade efter det tjockaste möjliga då Unni är otroligt fryssen av sig och man kan hitta henne stå och skaka både i hagen och i boxen. Så i år så är vi otroligt förbereda! 
Detta täcke har även någon typ utav fleece fodring med andra material som gör att om Unni är blöt eller precis blivit riden så är det perfekt att sätta på då fodret drar åt sig fukt men blir inte blött, alltså håller hon sig alltid varm och jag behöver aldrig oroa mig över att hon ska frysa eller bli fuktig!

 

Det andra täcket som införskaffades var ett nytt regntäcke! Unnis förra är nämligen sönder och därför var hon i behov av nytt nu när det snart kommer bli kyligare ute om dagarna, och framförallt mer regn och fukt! Jag letade efter ett ofodrat regntäcke men istället så hittade jag ett tunnt täcke fast med ett tunt lager av bomull under, och eftersom att Unni trots allt är väldigt fryssen så passar det perfekt tills det blir riktigt kallt!
Detta täcket är även med hals så är otroligt nöjd! Jag tänkte faktiskt försöka raka henne i bra tid i år så det blir super med halstäcke!

 
 

Nevve 23/08-14 Löshoppning

 
 
 
 
 
 

Unni 23/08-14 - Löshoppning!
 
 
 

Förra veckans pass

Vad ska man säga, fick ingen bra känsla alls det passet, jag kände mig helt off, kom aldrig till ridning, var efter i handen och var obalanserad. Calle är verkligen en helt fantastisk häst, som jag har sagt tidigare, trots att jag red som en potta skit så försöker han i alla fall, han vill så gärna vara till lags och göra rätt för sig.
 
 Finns inte så mycket mer att säga, det var ett skitpass, punkt. Fantastisk häst som försöker trots att matte hela tiden klantade till det! 
 
 
och så en kort, kort film. Fladdrande skänklar, allmänt off ryttare och lättridningen.. Min ridlärare hade gråtit, haha.. Hon har tjatat så extremt på mig att lugna ner mig i lättridningen, rid lätt lååångsamt, och jag hade faktiskt bättrat på mig ordentligt men det märktes inte av alls förra veckan.. hehe, jaja det är bara att ta nya tag, vi har alla våra dagar, Calle har sina dagar också kan jag lova.. 
 
 

Dagens planer

Så skönt att vara hemma, hah känns inte så lockande att åka tillbaka till skolan på måndag, men men.
 
Idag så kommer en av mina bästa vänner Elin hit, hon ska få testa att rida Calle för första gången men sen så vet jag inte vad vi kommer hitta på, ut och fotografera kanske? Kameran hänger med till stallet i alla fall! 
 
Bara så att ni vet, på helgerna kommer jag vara helt slut och därför vara väldigt tråkig, jag kommer för det mesta vara hemma och sova känns det som, haha.. Det är bara den här helgen jag kommer vara social, imorgon kommer nämligen Amanda, som är Calles förra ryttare, på besök! 
 
Bjuder på en bild på Drullan, min älskade flicka <3 Visste ni att samma dag som vi tog bort henne så kom Elin senare på kvällen och muntrade upp mig, glass hade hon med sig också, finns det någon bättre vän? Skulle inte tro det. 
 
 

Lunchfodringar + två hästar...

Denna helgen har jag lunchfodringar och två hästar, alltså både Unni och Nevve! Jag har även kameran med så tänkte ta en hel dag i stallet då jag både ska rida och fota dom båda!
Unni har även fått två nya täcken idag så dom ska provas idag, hoppas verkligen att de kommer passa bra! Vet inte riktigt vad jag ska hitta på för ridpass till hästarna, men hoppas på att kunna rida ut en dag och den andra kanske göra lite bomövningar och små hinder som dom båda älskar! 

Ska försöka ta så mycket bilder som möjligt som sagt, även försöka få en hel del gjort under helgen! Vill allt från att städa skåpet, putsa all utrustning till att lägga inpackning i Unnis svans!
 

 
 Söker rosa schabrak!

Jag vill verkligen köpa ett fint, stilrent, rosa schabrak, vart kan jag hitta det?! Och när jag säger rosa så menar jag inte skrik rosa, inte baby rosa, utan någonting där mitt emellan. Om ni ser något begagnat eller något i någon butik, snälla länka det i komentarsfältet här nedan!


Ett schabrak med en annan färg och rosa kanter och dekoration funkar också alldeles utmärkt! Vill dock bara att det ska vara tydligt att det är rosa. Unni är ju trots allt en flicka och måste få se ut som en prinsessa ibland, haha! Fast egentligen så är det för att jag är lite utav ett matchnings freak, älskar att matcha lindor med schabrak, även mig själv. Men just nu äger jag ett par rosa lindor men ingenting att ha det till, så snälla, ser ni något så tipsa mig!
Viktigt är dock att det ska vara storlek FULL och även dressyr schabrak, är inte intresserad av varken hopp eller allround schabrak!


 
 

The Meaning of Equestrian!

  

Rubrik, rubrik, rubrik

Har slutat skolan för dagen nu och om någon timme hämtar mamma mig och då är det äntligen dags att åka hem, har saknat min säng, haha. Nej men allvarligt talat så ska det ska bli så skönt att få komma hem och träffa familjen igen, och självklart få se min älskade häst, han och mamma är dem jag saknar mest, hah..
 
När jag väl är hemma igen så har jag lite halvnya bilder från förra helgen när jag red Calle på stubbåkern, dock varnar jag er redan nu för min stolsits, hade Linneas stigläder som är för korta. Har även lite hundbilder att visa också!
 
Den här helgen ska jag se till att skriva lite tidsinställda inlägg till nästa vecka så att Michelle inte behöver stå helt för inläggen en vecka till! Ni får förresten gärna kommentera vad ni vill läsa om!
 
Bjuder på två bilder på Spike som jag tog förra eller förr förra året!
 
 
 
 
 
 

Bilder från förr! 

Jag älskar höst och vinter!

Är det bara jag som längtar tills löven börjar falla, andas den kalla luften och se hur snön börjar sväva ner från himlen? Jag fullkomligt älskar de kalla årstiderna! (Dock så gnäller jag om värme på vintern ändå eftersom jag lätt fryser) Och nu är det ju snart dags! Jag ser redan hur träden börjar skifta svagt mot orange, hur vindarna börjar bli lite kyliga.

Det som jag nog gillar mest är att få sätta på sig lite snygga jackor, västar o mössor! Men även att rida på de frysta grusvägarna då man hör hur hästarnas hovar klonkar mot marken, eller att trava och galoppera på ängar fyllda med snö som yr efter en! Åhh kan knappt bärga mig fören dessa årstider kommer!
Och inte nog med det så finns inga äckliga och irreterande flugor att störa sig på då, vare sig för oss eller hästarna! 

Ett äkta parUnni och Nevve har heeelt klart blivit kära! Hahaha! Detta är en bild som jag tog för några dagar sedan, jag har aldrig sett dom gå så nära varandra, dom till och med delar samma grästuss ;)
Kan lägga till att Unni fullkomligt hatade Nevve när vi släppte ihop dom. Hon började försöka få kontakt med de andra hästarna i andra hagarna som hon för övrigt aldrig brytt sig om! Planen varju att ta dom på sommarbete hemma hos mig tillsammans, vilket vi chansade och gjorde. Efter en månad kom dom hem och kunde iallafall gå relativt nära varandra, men nu så går dom i princip alltid med varandra när jag kommer och ska hämta en av dom! Och när Unni går från stallplanen och Nevve ser henne från hagen så gnäggar han efter henne trots att det finns hästar runt omkring honom! Hahaha dom är så söta att det är galet!!

 
 

Värt att tänka på!!

Är det endast jag som tycker att man ser både på videosar och i verkliga livet alldeles för mycket sådant? Att slå en hund eller en katt är det hemskaste som finns, men en häst som är stor och stark är det helt okej att använda som en boxningssäck? Jag vill uppmana alla till att öppna ögonen, ser ni någon som behandlar sin häst illa, säg ifrån!


 
 

Fail bilder Nevve! 
Här bjuder jag på en bildserie då Nevve fick ett litet katapullt ryck, hahaha! Jag ser Nevve som en äldre lugn farbror som inte har några hyss för sig, men sedan så blir jag alltid lika chockad då hans busiga sida kommer fram, han är en sådan fantastisk häst!
Under denna sträckan där han busade som om han var ung igen så var det mest tragiska att jag inte kunde fånga en enda bild där han såg bra ut, jag fick alla bilder orättvisa mot honom! Hahaha!


 

Skolstart....

Jahaja... Idag var det skolstart igen. Jag tycker dock att det är ganska skönt, ska bli bra att få tillbaka alla rutiner igen. Dock så önskar jag att jag kunde få ut lika många timmar i stallet som jag alltid brukar ha nu för tiden... Jag tror ärligt att varje dg jag varit i stallet denna sommar så har jag varit där ca 6 timmar, om inte ännu mer. Att nu gå tillbaka till ca 3 timmar som max igen kommer ju aldrig att gå! Hahaha!

Dock är nog det jobbigaste utav allt att jag går i Uppsala och därför pendlar väldigt mycket, och inte nog med det så är hela oktober fullspäckat med min instensiv kurs för körkortet... Kommer då ha väldigt lite tid för att vara med Unni skulle jag tro... Men det är det värt! En månad och sedan eget körkort vilket innebär att jag kan ta igen alla timmar med Unni som jag missat under tiden medan jag var upptagen med lektionerna.

Bjuder er på en ca 2 år gammal bild på mig, Unni och Hebbe som är min systers unghäst.


Är ni taggade för skolstart? Eller tycker ni som mej att det både är på gott och ont?
 

Sanningens ord ;)Någon mer än jag som känner såhär när man är i stallet med sin underbara häst? Hahaha!
 
 
 

Rasken

Här om dagen tog jag faktiskt in Rasken och pysslade om honom lite, ryktade och flätade man, svans och pannlugg, försökte sedan fotografera honom vilket var lättare sagt än gjort. Ponnyn är ju för smart, han insåg efter typ tio sekunder att gnäggandet kom från mig (elle tja, min mobil) och då vände han sig demonstrativt bort och började leta efter grästuvor. 
 
 
 
 

Tidsinställda några dagar framöver....

Uppdateringen från min del kommer ligga lite lågt de kommande dagarna, jag ska nämligen inte vara hemma och därför så har jag fixat lite tidsinställda som ni kan ta del utav istället.
Men för att ge tillbaka lite till er eftersom det antagligen blir lite halvtråkiga inlägg så ska jag se till att ni kommer få en hel drös med bildbomber på Unni och Nevve i helgen, jag har lunchfodringar då så då blir det full fart på bloggandet från min sida!

Tyvärr hann jag inte fråga er innan om vad ni skulle velat att jag skrev tidsinställda om, men prova gärna slänga in en kommentar om något som ni skulle tycka vore intressant att få läsa om så kanske jag kan slänga upp ett sådant inlägg på något sätt!


 
 

..

Den här veckan, eller ja fram till på fredag, kommer jag ha väldigt svårt för att uppdatera bloggen, jag har nämligen ingen dator eller wifi här på skolan än.
 
Just nu sitter jag ute med Alliz och njuter av den underbara morgonen.
 

Unni 18-08-14

Idag så red jag och Unni i ridhuset pågrund utav att det ena minuten blev hällregn och nästa strålande sol, så för att inte behöva bli blöta så höll vi oss där. 
Red henne på hackamoret idag igen, vilket jag tycker hon går riktigt bra på! Vi gjorde egentligen inte alls mycket, ville bara motionsrida henne lite, och oj oj oj vad pigg hon var, när hon hade fått galoppera lite så blev hon helt tokig när jag väl ville bryta av, började studsa på stället osv, hahaha! Unni hade inga planer på att lyssna på mina hjälper då jag ville ha henne lugn och sansad och göra lite små övningar i skritt, galopp skulle det vara! 

Jag är faktiskt väldigt missnöjd över passet idag, fick inte ut något som helst utav det pågrund utav hennes otroliga heta temprament, men vi hade väldigt roligt eftersom hon fick göra utlopp för sin energi i hopp om att det kommer bli ett betydligt lugnare pass imorgon! Hahaha!

Avslutningsvis så skrittade jag och Unni ut en sväng på ca 15 min för att varva ner, då kan jag säga att Unni var helt slut istället, hon blev en väldigt lugn, nöjd och glad tjej! 


Bjuder på en tråkig mobilbild så ni får se hur otroligt söt Unni var idag! Vi var svarta och rosa idag, jag hade rosa ridbyxor och svart tröja, synd att ingen var där och kunde ta en bild på oss, hahaha!

Calle

 
 
 
 
 

Viktigast med bra stämning!

För mig är det otroligt viktigt att det är bra och trevlig stämning i stallet, jag tycker att har man häst så har man det för att man älskar dom, och då har man inte många ursäkter till att inte ha ett leénde på läpparna. Ett trevligt bemötande är enligt mig allt som behövs, sedan så borde man ha fullt upp med sin egna häst, sitta och ta det lugnt och små prata med sina vänner. Men det jag tycker är så otroligt viktigt är att man ska ha kul, skratta! För vilka mer än människorna känner av din glädje? Jo, hästarna och de andra djuren såklart!  Det är även varför jag rent utsagt hatar dålig stämning, för att min häst känner av och reagerar också på det, hur kul tror ni det är att ha och göra med någon som inte är på bra humör? Och inte kan bestämma att dom inte vill umgås med dej om du har sådant bemötande, vi sätter på dom en grimma och tar med dom dit vi vill.

Jag har varit i många olika stall, och desto sämre stämning det är i stallet, desto sämre presterar även jag. Rider sämre, slarvar osv, för det är inte kul då, man vill bara bli klar och åka hem så man slipper. Känner någon utav er igen er i det jag pratar om? Ett stall jag stod i förut så var det en väldigt extrem behandling utav hästarna och bemötandet mot människorna var inte heller så trevligt, sista månaden jag var där så hände det ofta att jag grät när jag cyklade hem, jag var så olycklig över att ha min häst i något som blev ett fängelse för oss båda!

Nu står jag hur som helst i ett stall som jag älskar! Jag är så glad över att jag och Unni hittade till Vårfru som stallet heter! Ett stall med enligt mig perfekta hästar och människor, jag är alltid glad och kan alltid prata och skoja med någon, även om det skiljer många år på många utav oss så är alla väldigt öppna och glada. Och inte nog med att jag trivs helt fantastiskt, Unni gör också det och är hela hon en lugnare häst än vad hon varit i något annat stall tidigare, gladare för den delen också!

 

Unni Bildbomb!

 

10 saker ni inte visste....

 1. Unni har tidigare fått föl innan hon kom till mig.

 2. Unni är inkörd utav förra ägarna men jag har aldrig kört henne.

 3. Vi tränar mycket övningar då hon är lös, går alltid lös vart jag än går, löshoppar utan infångning, håller på att lära sig buga osv.

 4. Förut så shoppade jag mer saker till Unni än mig själv, nu har det som tur är ändrats så nu shoppar jag minst lika mycket till mig själv om inte mera.

 5. Unni ÄLSKAR jordgubbar och kanelbullar. (Hon får otroligt små mängder ibland)

 6. Unni går inte alls lika bra ihop med valacker som med ston. Med ston så vill hon gärna gå och umgås med hela tiden, valacker håller hon sig helst på avstånd från och är på sin egna kant.

 7. Jag har aldrig träffat en så orädd häst som Unni, vad som helst kan hända och oftast så blir jag mer rädd än Unni själv.

 8. Jag har haft Unni i 4 år nu, oj vad tiden har gått snabbt!!

 9. Unni är min absoluta bästa vän, och ingen kan mäta sig med henne! Hon finns alltid där när jag behöver henne, och jag likaså!

 10. Jag och Unni har aldrig varit i ett så fantastiskt stall som där vi står nu, vitrivs som fiskar i vatten!

   

  //Michelle

Packar

Om ungefär en timme drar jag till Jälla, kommer hem först på fredag, så sjukt nervös hah.. 
 
Än så länge känner jag mig rätt så lugn, det är inte det att jag ska vara hemifrån som jag mig orolig utan det är det faktum att jag kommer dela rum med en totalt främmande person. Att jag, som har social fobi, bestämde mig för att lämna säkerheten i enköping och flytta till uppala, där jag inte känner någon, känns fortfarande lite overkligt. Jag är inställd på att den första veckan kommer kännas som rena rama helvetet men efter första veckan kommer det förhoppningsvis gå bättre. 
 
Det känns så skönt att jag kommer ha Alliz med mig, allt känns bättre när jag vet att det bara är att gå ut en promenad med henne när jag känner mig lite stressad.
 
 
 
 
 

Så tacksam!

 
Jag måste verkligen säga att jag antagligen är tacksammast i världen för att få umgås med dom här två varje dag! Unni är det bästa som hänt mig och kan inte tacka henne nog för den förändring hon gjorde i mitt liv! Den bästa hästen i hela världen!
Nevve är ju inte min, men vissa dagar så får jag ta hand om honom och busa eller rida honom, och han är en så fantastisk snäll häst! En riktig gentleman som faktiskt satt sig fast i mitt hjärta på något sätt, han är en riktig guldklimp!

Nevve bildbomb!
//Michelle
 

Gårdagen

Igår fick som sagt Linnea testa att rida med bett på Calle, och det gick verkligen superbra, hon är en jättemysig tjej, ödmjuk och orädd i ridningen, hon är bara 11-12 år har jag för mig och hon är redan så otroligt duktig! 
 
Calle är en rätt så bekväm häst, han är samarbetsvillig men blir gärna nästan lite nonchalant om han känner att ryttaren är lite osäker, han går in i sin egna lilla värld där han skrittar i en maklig takt och snubblar över sina egna fötter. Sen är han en mästare på att gå emot skänkeln, ju mer man försöker få honom framåt desto långsammare går det, haha.. Dock var det väldigt länge sedan han försökt göra så mot mig, men om han har en ryttare på ryggen som inte riktigt känner honom så är det hans favorit teknik för att undvika arbetet! 
 
På grund av hur han brukar kunna vara så låg fokus igår låg bara på att Linnea skulle få fram honom ordentligt, kunna korta steget och länga det igen, övergångar, halter osv. När det kom till galoppen så gick det inte alls i början, han bara fortsatte att trava på, så jag hämtade min hjälm och hoppade upp på honom en snabbis och tog några galopper, det brukar gå lite lättare när han galopperat igen sig lite. Det första han gjorde i galoppen var några halvdana språng som typ var som små luftsprång med en liten touch av bocksprång, fjant. När Linnea väl hoppade igen så skötte han sig exemplariskt, det svåra för henne var väl att få honom att hålla galoppen men i slutet fick hon till en bra fattning och en bra galopp! 
 
Linnea som skrittar fram Calle för hand
 
 
 
 

Update

Nu ska det gå att kommentera igen! 
 
 

..

Såg att det inte går att kommentera, jag kommer försöka fixa det tills ikväll!
 
 

Färdiga bilden

Bilden på Dru som jag börjad epå igår vart, tro det eller ej, faktiskt färdig igår också! 
 
Det var verkligen länge sedan jag satt och tecknade med blyerts, kändes ovant om vi säger så, haha.. Att rita en vit häst, med vit pannlugg och med rosa mule + massa prickar, det är inte det lättaste alternativet heller för den delen.. 
 
 

Unnis svansväxt!

Jag har ju haft i hårinpackning i Unnis svans ungefär varannan vecka nu och herregud vilken skillnad! Blev riktigt glad då jag igår verkligen såg hur fin den börjar bli och att det som börjar växa uppifrån nu är så fint och tjockt!

 
Som ni ser själva på bilden så är den tjock ner till haserna och sedan så blir det tunnt. Unni har fått så varje sommar, fast värre, då den tunnas ut en del när hon piskar runt efter flugor, vilket är helt normalt.

Till hösten så funderar jag faktiskt på att klippa av allt slitet och göra inpacknig en gång i veckan, för det har börjat växa som ogräs med hårinpackningarna i! Det växer säkert ut dubbelt så snabbt än vad det gör om jag inte skulle ha dom. Hur som helst är jag super nöjd med resultatet hittills!

Vill ni veta mer om vilken hårinpackning jag använder på henne, lämna en kommentar!


Nytt Hackamore!Jag har bytt bort mitt gamla hackamore mot ett nytt, detta tycker jag inte är så fint egentligen, fel färg osv, men den har en kedja som gör att det blir lite skarpare. 
Jag har ridit både Unni och Nevve med förra hackamoret och dom lägger sig ganska tungt i det båda två enligt mig, och när dom inte gjorde det så blev dom nästan oroliga och lite valpiga i sättet.
Detta bettet var en vild chansning eftersom jag ändå inte gillade känslan på det förra som ni säkert förstår! Men oj vilken överraskning! Jag behövde knappt ta i varken Unni eller Nevve när jag provade det. Och vi var på "terrängbanan" i sommarhagen där dom båda tycker det är hur roligt som helst och gärna drar iväg lite, och visst, jag kände av det, men kunde ha dom kontrollerade på ett helt annat sätt! Dom båda dreglade även som tokar och verkade trivas hur bra som helst med det!
Detta är ett helt solklart favoritbett nu! Jag har så otroligt mjuka och försiktiga händer så det passar även mig super, detta kommer användas flitigt!

//Michelle
 

Promenad sen stallet

 Mina kära hundar börjar tycka det är dags att gå ut nu så det blir ett kort inlägg.
 
Idag ska Calle ridas på gräsbanan, inte av mig utan av Linnea, idag ska hon få pröva på att använda bett på honom för första gången, hon har bara fått rida i repgrimma på honom tidigare, så det ska intressant. Dagens pass tänker jag själv bara använda för att se hur hon rider, vilket typ av hand hon har osv, om allt går bra och hon känner sig säker får hon testa någon galopp också!
 
 
Ska släpa med kameran idag också tänkte jag, kanske ta lite porträttbilder på Calle och, beroende på hur mycket klockan är när jag är klar med honom, kanske fråga Linda om jag får ta in Rasken och ta lite bilder på honom också! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nytt i stallgarderoben!

Köpte förra veckan ett nytt schabrak till Unni, jag är otroligt nöjd med det, passformen är perfekt och det ligger stilla under hela passet! Men inte nog med det så är det väldigt fint också, eller vad säger ni? //Michelle
 

Presentation Michelle, Unni o Nevve!

Johanna och jag har kommit överens om ett samarbete, vilket jag tycker ska bli otroligt roligt! Och för att ni ska få veta vem som nu mer finns på bloggen ni förhoppningsvis kommer fortsätta följa så ska jag nu ta och presentera mig själv!
Mitt namn är Michelle, jag är född 1996 och bor i Enköping som ligger ca 40 min från Uppsala där jag går sista året på gymnasium inriktning turism. Jag är för det mesta i Uppsala ändå, där finns trots allt alla mina vänner, min pojkvän osv. Men eftersom min häst finns i Enköping så åker jag ändå hem nästan dagligen då inte min medryttare har hand om henne.
Jag har ett stort foto intresse, jag fotar nästan dagligen i stallet och är faktiskt riktigt duktig bakom kameran! Betydligt mycket bättre bakom än framför iallafall, hahaha! Men så fräscha och fina bilder kan jag lova er att det kommer komma ofta! Jag är en riktig fena på att fixa bildbomber.
För övrigt så är mitt största missbruk iallafall tid... Och det är endast i stallet, jag har inte någon respekt för tiden alls och har under hela sommaren varit i stallet över 6 timmar varje dag, jag kan inte alls förstå hur jag ska kunna vända tillbaka nu då jag kan ha max 3 timmar i stallet när skolan sätter igång, jag antar att många av er andra hästmänniskor också känner igen er i det?

 
Unni Räita är mitt halvblodssto som även hon är född 96. Världens snällaste och finaste häst, dock väldigt speciell. Hon är från marken en pärla! Jag har henne alltid lös, hon går med mig överallt och har alltid störst fokus efter mig för att inte hamna för långtbak, framför mig finns inte ens en tanke på att hon skulle gå, det har hon aldrig fått och kommer aldrig få, helt enkelt en vanlig säkerhets åtgärd som jag inte tänker ändra på.
I ridning är Unni lite svårare, jag har aldrig suttit på en så svår häst faktiskt, hon är väldigt het och pigg, väldigt smart, men även lite lat på att gå korrekt, hon använder sin inteligens till att finta bort mina hjälper ibland och gör så det ser bra ut men egentligen så är det inte så bra som man tror då hon inte bär upp sig då utan gärna bara ökar för det är ju mycket roligare än att arbeta ordentligt så det blir jobbigt! 
Så att rida Unni krävs en hel del energi och även att man är lite snabbtänkt så man genast kan få med sig henne på ett eller annat sätt, finns liksom inte något rätt sätt att få med sig henne varje gång eftersom hon listar ut nya vägar! Hahaha!
Vi tränar mest dressyr, hoppar ibland för Unni tycker det är otroligt roligt! Målet är att ta sig ut på några små tävlingar någon gång framöver!
Never the less är en helt fantastisk vallack född även han 96. Har aldrig träffat en sådan bussig och snäll häst som bjuder så mycket på sig själv, och framför allt älskar att göra rätt för sig!
Nevve är inte min häst utan min kompis är medryttare på honom men rider och tar hand om honom varje dag, så vissa dagar då hon inte har möjlighet att ta hand om honom så gör jag det. Nevve har jar alltid tyckt om väldigt mycket, trots att jag inte sett honom så mycket innan jag fick prova rida honom!
Vad jag vet så har han innan varit hopphäst, hoppat banor på säkert 1.20 och varit riktigt duktig! Men har en gammal ledskada och hoppas därför inte mer än några små hopp i veckan. 
Nevve är framför allt väldigt välriden och utbildad sedan innan vilket känns, han vet exakt vad man menar och gör gärna allt bättre än vad man förvänat sig!
Men som sagt, Nevve är inte min men kommer högst troligt ofta nämnas här då han ligger mig varmt om hjärtat och jag hjälper ibland till med honom.

 


 

WIP

En bild på Dru som jag håller på med just nu, det var så länge sedan jag satte mig och tecknade, och speciellt Dru är ett jobbigt motiv för mig då jag fortfarande saknar henne så fruktansvärt mycket, brukar alltid klanta till bilderna på henne. 
 
Anledningen till att jag ritade just henne var för att jag har en tecknad bild på Calle, som jag visserligen gjorde för bra tag sedan, uppe på väggen, kände att jag vill ha en bild på Dru också. 
 
bilden på Calle
 
//Johanna
 
 
 

Kane

För ett tag sedan så följde jag med mamma på kullträff med våran yngsta hund Kane, fick då för första gången träffa Kanes pappa Fire. Hans mamma, Speys har jag träffat tidigare.
 
Fire, så extremt maffig hund alltså! Väldigt stor och kompakt, kraftfull, vacker var han också! Det ska bli kul att se vilken av föräldrarna Kane kommer likna mest, hoppas lite på att han kommer bli av den grövre modellen, som pappa Fire! 
 
Fire, Kane och Speys
 
Kane
 
Fire
 
Speys
Speys och Fire
 
 
 
 
 
 

Calle och pyssel med Rasken

Igår gick jag till stallet kl 15 för att möta Linda och Linnea, vi hade precis fått in hästarna i stallet när åskan drog  över. Visst inga problem tänkte vi, det är bara att vänta ut det, vi ryktar klart hästarna medans vi väntar. När jag var klar med Calle så regnade det och åskan mullrade fortfarande, så efter att ha släppt in honom i boxen med hö och kraftfoder gick jag in till lilla Raskens box och pysslade om honom en stund, knoppade hans man, drog ur knopparna och gjorde en inbakad manfläta, gick till svansen och flätade den också.
 
När åskan äntligen dragit förbi var klockan typ 5 så jag och Linnea sadlade hästarna och gick till ridbanan. Red bara ett kort pass på Calle, testade lite fram och bakdelsvändningar, mycket halter, övergångar osv. Känslan var helt okej, har inte ridit ordentligt på banan på över en månad så vi båda var nog lite off! 
 
 
Det är lustigt hur olika reagerar på åskan, hästarna brydde sig inte, Linda är livrädd, jag själv är inte rädd men jag har stor respekt för åskan och undviker att vara ute då om jag kan, Linnea som är yngst av oss, typ 11-12 tyckte förmodligen att vi var skitfjantiga för när vi frågade henne om hon kunde tänka sig att rida ut när det mullrade som det gjorde svarade hon ja.. Dock så var jag själv likadan när jag var yngre så förhoppningsvis så kommer respekten för naturens krafter med åren.
 
 
.
 

Alliz

 
 
 

Ett tag sen

Nu var det verkligen länge sedan jag skrev något här, har bara tagit det lugnt och njutit av sommaren. 
 
På söndag gäller det, då ska jag åka till skolan och få nycklarna till mitt rum, så sjukt nervös. Det som känns jobbigast är nog att vara utan Calle, kommer bara få se honom på helgerna, vilket känns konstigt, har dessutom fortfarande inte löst problemet med medryttare ännu, har ingen som kan motionera honom åt mig. 
 
Helst hade jag velat ha en medryttare som jag känner, alltså en person som jag är vän eller åtminstone bekant med, han är så speciell denna hästen så det är så lätt att något blir fel, tyvärr. Helst av allt hade jag velat ta med honom till skolan, men måste först se att allt går bra för mig först, att jag trivs, om allt går som planerat så kommer vi kanske ta med honom till våren. 
 
Det löser sig.
 
 

RSS 2.0