2014..

Snart är  2014 slut.. 
 
Om man ska sammanfatta år 2014 med ett ord så skulle jag personligen säga "bra". Det här året har jag växt så otroligt mycket som människa, jag har tagit chanser som jag aldrig skulle vågat ta för ett år sedan och för varenda dag som går så känner jag mig mer säker på vilken typ av person jag vill vara. 
 
 
Jag ser fram emot 2015, då jag hoppas att jag kommer igång med att rida Calle för tränare igen, och kanske testar att starta någon tävling.
 
Gott nytt år allihopa! 
 

Dagge och Calle

Idag fick jag två hästar ridna, Calle såklart, men även Dagge! Dagge är som sagt stallägarens (Linda) häst.
 
På Calle red jag ut en runda på knappt en mil, mycket trav och något enstaka galoppsprång. Fokus med Calle var att han skulle gå framåt, utan att bli springig, samt att aktivera bakbenen riktigt. Fick en helt underbar känsla efter en stund och är väldigt nöjd! 
 
Med Dagge vart det lilla skogsrundan, med Linda som följde med från marken. Det var ett tag sen Dagge reds,  vilket märktes tydligt, men han skötte sig och höll sig i skinnet! Fokus med Dagge var att han skulle vara rak i kroppen och inte luta sig mot kanten av diket eller mot Linda, samt vara uppmärksam på mig. Efter en stund så släppte det och han gick bra, är alltså väldigt nöjd med honom!
 
Vi har har sån himla tur med vädret den senaste tiden, och idag var inget undantag, strålande sol och vindstilla, och en knapp minusgrad, alltså perfekt ridväder. Var i stallet från 08:20 till 10:00, var hemma en stund och gick till stallet igen kl 11:40 och var i stallet till kl 16. Underbar dag kan man nog lätt säga! 
 
Gamla bilder på Dagge och Calle
 
 
 
 
 
 
 
 

Härliga vinter

Kan med glädje säga att nu har vintern äntligen kommit hit! Det är inget imponerande snötäcke som ligger över landskapet, men det ligger snö på marken och det är minus grader, det duger gott till att börja med! 
 
De senaste dagarna har det som sagt varit rätt så kallt, och kan säga att jag inte riktigt har vant mig vid kylan än.. eller rättare sagt mina händer och fötter har inte vant sig, så det känns som att jag går runt på isbitar, mysigt. Förutom att mina händer och fötter förvandlas till isbitar så har jag verkligen inget alls emot vintern, jag blir piggare, Calle blir piggare och landskapet blir ljusare. Perfekt.
 
 
Dagens planer för Calle är antingen vila eller eventuellt långritt, det är jakt på gång så måste höra mig för lite vart jägarna kommer hålla till! 
 
 
 

Min mupp, och min ängel..

 
 

WIP

För första gången på länge så kände jag mig inspirerad till att rita, så efter en stund fundering så beslutade jag mig för att rita en bild på Dru och Calle. Gick igenom en massa bilder för att hitta två som passar rätt så bra ihop. Att välja en bild på Calle var lätt, men med Dru var det svårare då jag alltid dröjer mig kvar så länge vid varenda bild, och självklart så börjar tårarna forsa efter en stund. 
 
 Började med Calle, för jag vet att när jag börjar på Dru så kommer jag börja gråta igen, hehe, och då blir det omöjligt att komma in i ett flyt.
 
 
 

Utan liv...

Senaste tiden har allting gjort samma sak varje dag, skolan, stallet, hem och plugga. Jag har haft super mycket att göra! Därför så har jag inte haft tiden för bloggen. Men nu är det lov och nu kan jag ju passa på att komma tillbaka med bra och läsvärda inlägg!
 
Unni har varit igång nu ett tag, hon är hur fin som helst och vill göra allt med lätthet! Hela veckan har det varit fokus på lösgjordhet för att hjälpa henne komma igång på bästa sätt. Jag har ridit mycket och sedan även tömkört henne. Igår på självaste julafton så fick Unni sin första vila på ca en vecka. Vi skrittade ut ca 25 min barbacka i grimma och bara njöt av julaftonsmorgonen!
Unni går med Jennelie nu några dagar, men nästa vecka ska jag planera in att fråga I om hon kanske skulle vilja komma och hoppa Unni lite.
 
 
Unni är hur som helst jätte fin och fräsch, hoppas det håller i sig och att vi kan få igång henne ordentligt snart!
Eventuellt blir det rakning snart men vill undvika så länge det går.
 
 
 

Kontraster

 
 
 

Kvalitetstid med mina två favoriter

 
 
 
 
 

Hiss

 Som jag sagt så många gånger, så är Calle en väldigt speciell häst, och aktivitet är extremt viktigt för honom, han behöver ha något att pilla med 24/7. 
 
För kanske 4-5 veckor sedan köpte jag en Himalaya saltsten till Calle, tanken var att han förhoppningsvis skulle tycka att den var godare än den vanliga saltstenen som han hade i boxen (som han aldrig rörde) och i och med att den hänger i rep kanske skulle kunna agera som en leksak för honom. 
 
Calle älskar den där saltstenen, inte bara att äta på utan han står även och buffar på den. Jag märkte att efter  han hade fått in saltstenen i boxen så började hans tix dämpas, och han kändes mer tillfreds. Igår så slog stallägaren ned en stolpe i hagen och hjälpte mig hänga upp en saltsten där också. 
 
 
Jag har redan sett Calle stått och leka med saltstenen, ett annat tecken på det är repet, som redan börjar bli skitigt..  Det är så härligt att se honom så lugn, inga ryckningar i huvudet eller oroliga ögon. 
 
 
 
 

Tiden i gäststallet

Under de två veckor jag hade Calle i skolans gäststall passade jag självklart på att utnyttja ridhuset, och konstaterade då en sak, jag behöver verkligen rida för tränare regelbundet igen! Ringrostig, det ordet beskriver både mig själv och Calle väldigt bra. Emellanåt kändes det bra, för att sedan kännas förjäkligt en sekund senare, för att jag gjorde något misstag. 
 
Den sista veckan red jag faktiskt två pass för tränare, vi hade ridning på schemat och bad då om att få rida Calle! Det var så himla roligt att rida för tränare igen, på min egna häst, och jag gick därifrån inspirerad och glad! 
 
 
 
 
 
 

Lugn

Nu har jag inget som hänger efter mig i skolan längre, gjorde ett omprov igår som jag blev godkänd på och annars så har jag inga rester. Trots att jag inte har haft så mycket hängandes över mig så har jag känt mig väldigt stressad och orolig, men nu när det där provet äntligen är avklarat så kan jag pusta ut.  
 
En annan positiv sak är att om 3 dagar är det fredag, vilket betyder lov! Under lovet så har jag inget speciellt inplanterat, bara att mysa med min underbara häst och vara hemma, för det finns inget så skönt som att vara hemma. 
 
Min snygging, saknar hans fina sommarpäls..
 
Min uppdatering kommer bli bättre igen under lovet!
 
 

Planen för Calle den här veckan

Det har verkligen varit skönt att ha Calle här den här veckan, har haft möjlighet att motionera honom ordentligt vilket känns skönt, har även kunnat hålla lite extra koll på honom efter den där mystiska hältan. Jag har som sagt tagit det väldigt lugnt med honom men har nu trappat upp lite försiktigt vilket hittills har gått bra.
 
Calle den här veckan:
Måndag: Red ett ordentligare pass i ridhuset 
Tisdag: Vila, gick en promenad 
Onsdag: Ordentligt pass i ridhuset
Torsdag: Eventuellt lättare pass i ridhuset eller longering
Fredag: Vila, hemfärd! 
Lördag: Långritt, skritt
Söndag: Långritt med galoppinslag
 
 
 
 
 

Stalltjänsten

Nu är stalltjänsten äntligen slut!
 
Är faktiskt lite ledsen, det har varit så mysigt och trevligt att vara i stallet så mycket, det som dock känns skönt är att orken till skolan kommer tillbaka, har varit så himla trött så har inte orkat med skolarbetet riktigt! 
 
Har som sagt hört att stalltjänsten skulle vara så himla jobbig, men jag upplevde inte alls att det var så, det var ju väldigt mycket nytt att ta in så det är klart att det var lite jobbigt och att man blev trött.
 
I och med att stalltjänsten är slut så skulle egentligen Calle åkt hem idag, men han får stanna den här veckan också, så åker vi båda hem på fredag. Calle har faktiskt trivts rätt så bra här i skolans gäststall, han äter och dricker med god aptit och verkar varra rätt så nöjd med livet, kan ju säga att han har fått ordentligt med uppmärksamhet och träning under tiden här, det kommer dock bli skönt att få hem honom igen dit jag vet att han trivs bäst!
 
Fina hästen får ordentligt med beröm
 
 
 

Stalltjänst dag 4

Imorse gick jag upp lite extra tidigt för att hinna longera Calle lite ordentligare, mockade och la ut hö i hagen så det var gjort och gick sedan in i ridhuset och longerade. Ingen hälta idag heller, han var dock helt galen och bockade, gjorde luftsprång och kosparkar men efter en stund så lugnade han ner sig och travade på i en, kanske en aningen för snabb, avslappnad trav, han sökte sig nedåt och gick i en trevlig form, trots att han inte hade några inspänningar alls, han är på G igen! 
 
Stalltjänsten nu då, jag känner att rutinerna redan sitter rätt så bra och allt går verkligen snabbt och smidigt nu, kul! Det finns inget bättre än att vara i stallet, jag älskar verkligen det här, det påminer mig om praktiken och alla gånger jag var på mammas jobb (naturbruksgymnasium) och fick vara med Jenny som jobbade där med hästarna, underbara minnen! 
 
 
 

Stalltjänst dag 3

Jag förstår inte varför så många klagar på stalltjänsten, att det är skitjobbigt osv, själv tycker jag att det är supermysigt! Stalltjänsten börjar 06:55 och vi är i stallet till kl 08:00, på den tiden hinner vi lägga ut hö i hagarna, täcka hästarna, ta av benlidnor, och mocka 1-2 boxar, samt fixa med vattenkoppar/hinkar och krubbor. 
 
På eftermiddagen är vi där från kl 14:30 till kl 16:00 ungefär, och det vi gör då är att lägga ut em-hö i boxarna, ta in hästarna, visitera våra sköthästar, väga hö, linda bakben på några av hästarna (har en häst var som vi gör det på) sopar, osv. Det är en massa småsaker som man fixar med också, listan går att göras lång! 
 
 
Calle verkar trivas fortfarande, han äter med god aptit och är glad och pigg, dock halt igår när jag longerade, kan dock ha att göra med den enorma och vassa sten jag tog ur hans sko som förmodligen hade legat och tryckt mot strålen hela dagen, precis innan, för imorse när jag longerade honom så rörde han sig helt rent och sprang på i ett friskt tempo.
 
Kommer fortsätta ta det försiktigt, kommer kanske rida imorgon ett kort pass för att se hur han känns, täntke även longera honom en liten stund på morgonen för att se hur han rör sig då!
 
 

Svårt att gå...

Igår hade jag mitt första riktiga pass med Unni, vi joggade bara egentligen, både trav och galopp, men denna gången så satt jag inte bara där och åkte som det varit nu ett tag då hon varit under igångsättning, nu red jag ordentligt!
Unni var super fin och ville verkligen göra rätt, dock gick det väldigt fort i galoppen, vilket helt klart var medvetet från Unnis sia medan jag satt och kämpade som en vante på hennes rygg för att samla henne.
 
Både jag och unni var riktigt svettiga igår och idag så kan jag knappt gå... Mina ben gör sååå ont av träningsvärk!
Unni har säkert också en del träningsvärk, J som är hennes medryttare har hand om Unni idag så förhoppningsvis så blir det något lagom hårt pass idag så hon verkligen hålls igång, dock har jag inte bett henne om något speciellt så hon kan ju som vanligt göra exakt vad hon vill med Unni, vilket även fungerar väldigt bra för oss! 
 
Jag ligger just nu i sängen och bara är... Trött som få efter dålig sömn inatt, ont i kroppen och sedan så vet jag inte varför men jag känner mig extra känslig i min astma idag, kan säkert vara även det för jag red så hårt igår och inte har ridit så hårt på länge, jag är ju nämligen allergisk så det tar ut sig väldigt lätt på min astma. Men har mediciner så jag ska fortsätta ta det lugnt och bara vila resten av den här tisdagen, sedan reste av veckan blir det stall varje dag förutom på lördag då jag ska gå och fylla på min fransförlängning! Börjar bli akut! ;)
 
 
 

RSS 2.0