Gårdagen

Sitter för tillfället och väntar på att kunna gå till bussen, som går om en timme, så tänkte skriva lite om gårdagens ridpass på ridskolan! 
 
Katastrof, hah nejdå men lite galen var han iaf! I galoppen så bara han gasade på, jag kunde inte få honom att lugna ner sig utan han bara taggade hela tiden. Gårdagens övning var 'dressyrhoppning' alltså typ upphöjda bommar och travbommar! I Calles värd är hinder det roligaste som finns, och om det finns ett hinder uppställt måste det betyda att han ska gasa på och bara försöka dra iväg.. Eller? 
 
På bilden nedan ser ni hur bommarna var upplagda, svarta är vanliga bommar och röda är upphöjda hinder. Man skulle trava över (hah) travbommarna och sedan galoppera över upphöjda, själv valde jag dock att bara trava då jag kände att han annars bara skulle dra iväg och jag själv inte skulle hinna komma till ridning! Bommarna tyckte Calle att man kunde skita i men hindrena tog han glada små skutt över. När han blev för springig (i stort sett hela tiden) så la jag en volt framför bommarna, varenda gång jag gjorde det så sköt han ut baken och tryckte ut ytterbogen och försökte komma fram till bommarna iaf. 
 
I slutet så fick vi några fina travsprång och fick en trevlig, lite snabb, men trevlig trav, både han och jag skärpte till oss rejält och då fick jag tillslut en trevlig känsla.
 
Lastningen gick iaf super, han krånglade en gång och när jag bara fortsatte vara på honom så gick han in utan problem!
 
 
 
 
 

Glad

Från och med idag ska jag testa att ha med Calle på tisdagsträningarna igen, han har varit så lättlastad nu ett tag, så känner nu att jag är redo igen att ha med honom! Dessutom, om han skulle börja apa sig så vet jag hur jag ska göra!
 
Har på tisdagarna ridit någon av ridskolehästarna, som är både lättare och mer välutbildare på många sätt, än min lilla fjant och det har nog varit bra för mig att rida riktiga läromästare, men det är inte alls lika roligt att rida dem som det är att rida min egna häst!
 
Det första jag får göra när jag kommer hem är att springa till stallet och ta in och göra i ordning Calle, har ungefär 50min på mig, och om jag känner min pålle rätt så har han rullat sig så det blir lite ont om tid nästan, men men! Ska hinna med att mocka innan också tänkte jag, så att jag slipper göra det när jag kommer hem, ungefär kl 21..
 
Sitter i skolan för tillfället så i brist på bilder så bjuder jag på två av mina favoritlåtar för tillfället! 
 
 

Tappsko

Barnslig och fjant, två ord som passar in på Calipso, han är tretton snart och beter sig som en bebis, där av barnslig. Han är en häst som knappt vinklar öronen när en lastbil dundrar förbi,  men när vi ska gå förbi en vattenpöl så får han nästan spel och kastar sig nästan ner i diket.. En helt vanlig fjant alltså.
 
I torsdags när jag hade med mig honom till praktiken så var han både en fjant och barnslig. Vi red en stund i ridhuset, han tyckte livet var super och travade på i ett friskt tempo, men när vi stannade för att prata lite med dem andra i ridhuset så var han den enda hästen som inte kunde stå helt still. Han stod stilla med benen och huvudet var sänkt men av ren tristess så började han fiffla med mulen (ska filma någon gång, det ser inte klokt ut.. hah.) och så fort jag tog tyglarna så slutade han och började glatt arbeta.
 
Vi red ut en stund och då lyckades han dra av sig en sko då han kastade fram benen hela tiden och skrittade typ i 120 och lyckades fastna lite i ett hål, och då klev han helt enkelt ur skon.. suck..
 
Som avslutning så red jag en stund själv i ridhuset, tog bara några galopper, och så fort jag försökte samla ihop honom så började han göra galoppombyten och hoppade runt som en liten galning..  Kan säga att jag det var länge sen jag skrattade så mycket! ;)
 
 
 
 

Fundering

Tyvärr så går Calle för tillfället ensam i hagen, han står precis intill de andra hästarna men han står fortfarande själv och nu undrar jag om någon vet om ett bra sätt att aktivera hästen i hagen? Anledningen till att Calle står ensam är för att han är elak mot de andra hästarna i stallet, under höst och vinterhalvåret när det inte funnits så mycket att äta i hagarna så har han kunnat jaga runt hästarna i princip hela dagarna, inte låtit dem rulla sig eller bara stå stilla och vila.
 
Calles egna hage är rätt så stor, det finns lite grenar och har nu kommit upp lite gräs han kan äta på men jag känner att han skulle behöva något mer, han har också hö att äta under hela dagen. Finns det någon leksak man kan köpa eller göra? Jag funderar på att testa att kasta in någon boll för att se hur han reagerar, eller lägga in fler grenar.
 
Anledningen till att jag vill att han ska ha någon typ av aktivering är att han, om han inte får utlopp för all sin energi, gärna får headshaking liknande tix med huvudet + att han gnider mulen mot allt han kommer åt. Vill också ha något i boxen att hänga upp, kanske bara testar att hänga upp en borste för att se om han är intresserad.
 
Förhoppningsvis så blir det bättre när våren kommit igång ordentligt och gräset är längre, i sommar kommer hästarna gå tillsammans igen i stora sommarhagen, där går det bra att ha dem tillsammans.

 
 
 

Calle den här veckan

Måndag: Vila
Tisdag: Lättare pass på paddocken sen kanske rida ut
Onsdag: Vila
Torsdag:Ha med honom till praktiken,rida ett hårdare pass i ridhuset där.
Fredag: Vila eller rida ut
Lördag: Rida ut eller lättare pass på paddocken
Söndag: Rida ut eller lättare pass på paddocken
 
Nu till helgen skulle Amanda kanske komma ut och hälsa på så vet inte än vad vi ska hitta på med Calle då!
 

Skogspromenad, vildsvin och broddarna av

 På eftermiddagen fick jag ett sms av Linda som frågade om jag ville hänga med på en promenad med hästarna runt lilla skogsrundan, självklart säger jag bara!
 
Linda gick med Dagge och jag gick såklart med Calle, båda hästarna skötte sig någorlunda bra, Calle var lite muppig och glömde gärna bort vart han hade benen =  jag blev trampad på tårna och Dagge var lite spänd. 
 
Något som är rätt så drygt här är att det kryllar av vildsvin, skogen och trädgårdar blir helt upplöjda, det är dock inte så jättevanligt att vi stöter på dem. Jag har kommit nära vildsvin två gånger tidigare, idag vart den tredje gången. Vi såg dock inte vildsvinen idag utan hörde dem bara.. Jaja lika obehagligt det.
 
Till sist, nu på kvällen fick jag hjälp av mamma och pappa att skruva ur Calles broddar, har inte kunnat göra det själv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mys

Det blev ingen ridning idag, tricktränade istället med Calle, superduktig var han! Var i hagen i ungefär 40min och tränade och busade med honom, det var så mysigt, han var riktigt lekfull idag! 
 
Beroende på när jag kommer hem imorgon så ska jag iaf fösöka hinna rida ut eller gå en promenad med min fjanthäst, det var ett tag sen nu han fick komma ut på en ordentlig runda!
 
Bjuder på lite bilder på finaste hästen från igår!
 
 
 
 
 

Longering

Den här veckan har Calle haft det väldigt lugnt, har nästan inte hunnit göra något med honom tyvärr, har kommit hem medans det fortfarande är ljust men på grund av lerig häst så hann jag iaf inte rida, det har alltså i princip bara blivit mys för Calle den här veckan, jag envisas ju med att rykta honom varje kväll.. 
 
Både igår och idag har jag iaf longerat, igår för at få bort eventuell överskottsenergi (behövdes) och idag för att det blåste så himla mycket och jag hade ont i huvudet, alltså kände jag inte för att rida när jag ändå visste att jag bara skulle tappa humöret om jag försökte.
 
Imorgon planerar jag att rida en superkort stund på ridbanan sen bege mig ut och galoppera lite, på egen risk.. Dock beror det lite på vädret, om det blåser lika mycket hittar jag på något annat, dock inte longering en dag till! 
 
 
 
 
 

En favoritbild

.. På min saknade prinsessa<3 Älskar hennes milda, nyfikna blick..
 
 
Mycket kunde man säga om Dru, hon var nervig, men samtidigt säker,
vacker (var alltid så stolt över att hon var min),
smart (hon överlistade mig många gånger),
vänlig (hon visste alltid när man behövde tröst),
bitchig (tja, hon var ett sto..)
och hon var den absolut roligaste häst jag någonsin ridit, snabb som vinden, glad och ung i själen ända in i slutet.
 
 

Longering

Longerade Calle en stund idag, han skötte sig över förväntan! Han har ju vilat (Varit sjuk som sagt) en vecka nu och jag har sett att han har börjat samla på sig energi, så väntade mig därför en rodeoshow idag, men han skötte sig i princip helt perfekt, det var lite i början att han försökte vända in och inte ville gå ut på spåret!
 
Gick som avskrittning en 20min promenad, sedan masserade jag honom med liniment ryktade honom lite extra och borstade igenom hans man och svans! 
 
En lite lerigare Calle nu på eftermiddagen..
 
En liten video på Calle och några av hästarna på praktiken, filmad vid samma tillfälle som bilderna längre ner! 

RSS 2.0