Min prins

 
 

Bonzo

Som omväxling så bjuder på lite bilder på Bonzo, som tillhör min vän Denice!
 
 

Dagen

Idag har jag bara tagit det lugnt, efter att ha släppt ut hästarna i morse så har jag bara tagit det lugnt, suttit lite med skoluppgifter, läst en bok osv. På eftermiddagen hjälpte jag Linda när hon skulle rida Dagge (agerade "fegissnöre") Allt gick bra och vi var alla nöjda när vi gick tillbaka till stallet.
 
Även Calle fick vila idag, vi hade en riktig mys-dag, duschade och schamponerade honom och gick sedan till gräsmattan vid ridbanan och lät honom beta där i nära en timme.
 
Två bilder från gårdagen
 
 

världens vackraste

 
Nu börjar verkligen Calles eldröda päls skymta fram under hans mörka vinterpäls, underbart! Han ser dock störtlöjlig ut, typ som att han har en mörk dräkt med en massa hål på sig..
 

Björkdungen

Idag gjorde jag något som jag velat göra under de sex år jag haft häst, nämligen fotograferat i den vackra lilla björkdungen som finns utanför byn.
 
Jag har ridit, gått och åkt förbi denna platsen hur många gånger som helst, och har då alltid tänkt att jag "någon" dag ska ta och fotografera hästen där. Tyvärr så hann jag aldrig göra det med Dru, jag skulle ha gjort det dagen innan hon fick somna in, men ett hus i byn brann olyckligtvis ned samma dag, så brandkåren var där och blockerade därmed den enda lämpliga vägen dit.
 
Nu har jag äntligen tagit mina efterlängtade bilder, ljuset var underbart och jag är så nöjd! Ska ta och fotografera där igen när löven har kommit ut lite mer (och Calle har tappat sin vinterpäls) Det kommer nog bli fler magiska bilder i björkdungen! 
 
Lite bitterljuvt känns det faktiskt, jag kommer ihåg besvikelsen när jag insåg att jag inte skulle få några bilder med Dru bland björkarna så himla tydligt.. 
 
 

Veckans upplägg för Calle

Måndag: Gick upp tidigt för att longera honom ett lättare pass.
 
Tisdag: Vila
 
Onsdag: Antingen så kommer han få stå eller så gör medryttaren något med honom.(hon har alltid honom på onsdagar men har lite mycket i skolan just nu) 
 
Torsdag: Vila:
 
Fredag: Tömkörnings pass eller uteritt
 
Lördag: Uteritt
 
Söndag: Uteritt
 
Så ungefär ser Calles vecka ut , jag kommer vara kvar på skolan hela veckan så kommer först hem på fredag, vilket gör att han kanske kommer få lite fler vilodagar än vad jag hade velat, men han kommer iaf motioneras minst fyra dagar den här veckan, så det är inte så tokigt iaf. 
 
Det är så roligt att arbeta med Calle, för han vill verkligen, han behöver få använda sitt huvud, det är det som gör att han mår bra och håller sig lugn. 
 
 
 
 
 

Härlig uteritt

Idag tog jag ut Calle på en längre tur på nästan 3 timmar i det fantastiska vädret! Calle har som sagt väldigt mycket tix just nu (tror att det har att göra med att han fäller) så lugn kan man nog inte säga att han var, men han var iaf glad och framåt.
 
Hela rundan flöt på, mycket bus i galopperna men på ett väldigt lugnt och lätthanterat sätt, vid ett tillfälle (i skritt av alla gångarter!) klantade jag mig dock, vilket resulterade i att Calle blev förbannad och drog iväg i en rejäl bockrepa (vilket han hade all rätt till!) och att jag var bra nära att få käka grus.. Han är värd guld min häst, han förlät mig snabbt och var fortsatt glad och positiv resten av rundan, man gör misstag ibland, men jag är otroligt glad över att min häst är så noga med att säga till när jag har gjort fel! 
 
Väl hemma igen fick han massor av morötter och då det var så himla varmt och han var svettig så fick han sig även en dusch, vilket självklart resulterade i en rullning så fort han kom ut i hagen..
 

Efter dagens uteritt (som varade i nästan 3timmar) fick sig Calle en dusch, han höll sig dock inte ren någon längre stund..

Ett filmklipp publicerat av Johanna (@drusillafair) Apr 11, 2015 kl. 8:22 PDT

 
 
 

Calle den här veckan


Så här har Calles vecka sett ut, och så här ser planera för resten av veckan ut! Nu har Calle kommit igång ordentligt, han är så mycket gladare och tillfreds nu när han motioneras 4-5dagar i veckan och verkligen får jobba igenom sig ordentligt.
 
Calle har tyvärr väldigt mycket tix just nu, vilket är vanligt för honom när våren och alla små kryp kryper fram, men han känns glad och han äter med god aptit så det är huvudsaken. I och med att hans tix gör att han får okontrollerade ryck i hela kroppen (framförallt huvudet) så har jag valt att bara rida med bettlösa alternativ den senaste tiden då jag inte vill att han ska få onödiga ryck i munnen. 
 
Måndag: Var funkis på en hundträning/tävling så Calle fick vila.
 
Tisdag: Red ut en lite längre runda, Calle var väldigt het och studsig så han fick springa av sig ordentligt i galopp och vi avslutade sedan med en avslappnad trav på en gräsvägarna.
 
Onsdag: Är osäker på om han gjorde något i onsdags, medryttaren har honom då men hon har haft mycket i skolan den senaste tiden så det är osäkert om hon hann ut.
 
Torsdag: Vila
 
Fredag: Planerar att longera honom när jag kommer hem,kanske kommer använda mig ut av bommar. Eventuellt kommer jag att testa att tömköra honomen stund på slutet.
 
Lördag: En längre uteritt med inslag av galopp och trav, planen är att låta honom sträcka ut ordentligt och sedan i slutet av rundan jobba med tempoväxlingar.
 
Söndag: Rida långa skogsrundan, mestadels i skritt. Planen är att han ska få fokusera på vart han sätter sina fossingar, kommer rida rätt in i skogen på vissa ställen så att han verkligen får tänka till lite!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0