Han är för bra

Trots det äckliga vädret så blev det ett väldigt lyckat pass på paddocken, i halsring! 
 
Red först på bett, men fick ingen bra känsla så gav upp och tog bort tränset mot ett grimskaft, och wow. Nu var det väldigt länge sen jag red med halsring, trodde därför att jag skulle få en lite svårstyrd och smart häst, men hjälp så fin han var, får rysningar! 
 
 I galoppen fick han små ryck då och då av ren glädje men kunde snabbt samlas ihop igen utan några problem. Han hade ett sådant fantastiskt tryck i sig och känslan går inte att beskriva! Många övergångar, serpentiner och ridning innanför spåret resulterade i en mjuk, följsam och lyhörd häst som var med i varje steg!
 
 
Efter passet så red vi ut en kort sväng, tyvärr inte i skogen då det var jakt igen.. I stallet fick han sig en ordentligt rykt och fick sedan gå ut med ett lite tjockare täcke! 
 
Jag stannade själv kvar i stallet i några timmar till för att putsa sadel och träns ordentligt! 
 
 
 
 

Före och efter

Nu har jag varit i farten igen! Redigerade dessa gamla bilder på Calle (personliga favoriter) och som ni ser så har jag tagit bort hans grimma på båda bilderna, samt lagt till lite kontraster. 
 
På dessa bilder är det egentligen inte nödvändigt att ta bort grimman, men gjorde det som träning, har en hel del bilder på Dru där hennes grimma hänger alldeles snett som jag vill fixa till.
 
På den övre bilden lyckades jag rätt så bra, om man inte visste att den var redigerad så skulle man förmodligen inte hitta felen lika lätt.
 
Den nedre bilden var betydligt svårare och det är avsevärt lättare att hitta felen på den, om jag hade haft mer tålamod så skulle jag antagligen kunnat göra slutresultatet bättre, men nu fick det bli som det blev! 
 
 
Vad tycker ni?
 
 
 
 
 
 

Han är vacker

 
 
 
 

Praktik och långa dagar...

Jag lever ännu, min frånvaro har berott på att jag börjat praktisera, det har varit många nya intryck och mycket att lära sig, sedan direkt till Unni, om inte tvärt om då jag jobbar kväll ibland...
Nu är det iallafall så att jg är ledig idag, har jobbat kväll hela veckan. Istället jobbar jag hela helgen.
Idag ska jag iallafall åka till stallet, jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra ännu, men Unni är så otroligt fin just nu så beroende på vad hon fick göra igår så ska jag antingen ta ett pass i ridhuset med bommar och cavaletti eller rida ut en sväng i skogen och bara njuta av min lediga dag.
 
Kameran följer med då jag tagit hem den från Uppsala också, så lite nya bilder kommer dyka upp under veckans gång!
 
Övrigt för er som är nyfikna så praktiserar jag på Latitud 59 som ligger på svartbäcks gatan i Uppsala, det är väldigt nära polishuset. På Latitud finns en fin restaurang med super god mat, minigolf bana inomhus som är super mysig med palmer osv, bowling banor, lasergame och biljard. Kanske ses vi där?
 
Bjuder på en bild som är säkert 3 år gammal!
 
 

Vackrare kan ingen vara...

 
 
 
 
 
 
 
 

Före och efter redigering

Något som jag älskar att pyssla med om kvällarna är att redigera bilder! Jag är inte särskilt duktig, men lite har jag lärt mig över åren, framförallt så är det så himla roligt att trixa i Ps! 
 
Den här bilden har, som ni ser, en väldigt lätt redigering, har bara ljusat upp bilden, gjort Calle skarpare och ändrat i färgtonerna. Jag skulle kunnat ta bort "skräpet" i nedre delen av bilden, likaså lampan man ser till vänter, men jag fixade bilden lite snabbt här om natten, och då orkade jag inte vara så noggran. 
 
 
 
Bilden nedan är ett annat exempel där jag trixat med bilden, rätt så uppenbart när man har bilderna bredvid varandra, eller hur? Behöver jag nämna vad jag har tagit bort/fixat till? Redigeringen i sig är helt okej, är fortfarande nöjd, men det är klart att det finns fel och missar, och när man vet att bilden är redigerad och ser orginalet bredvid är det betydligt lättare att hitta alla fel  missar.  
 
Jag skulle verkligen vilja lära mig mer, man har ju sett så många fotomanipulationer som är helt fantastiska, likaså finns det fantastiska "vardags" redigeringar, som ovan. Vissa människor kan förvandla tråkiga bilder till fantastiska konstverk, och det är det jag vill lära mig, jag vill att människor ska kunna leta i evigheter utan att hitta ett enda fel.
 
 
 

Långhelg

 
Glädjen när man får åka hem en dag tidigare än väntat. Idag har jag inga lektioner, bara en uppgift som jag ska göra här hemma! 
 
Planen var tidigare att rida Calle men då han lyckades trampa sig själv i onsdags så får vi se hur det blir med det, har inte sett såret själv ännu! Om jag kan rida så blir det lättare pass med lite galopp, om inte så blir det trickträning, kontaktövningar! 
 
En bild från sommaren 2013
 
Har lite uppgifter i skolan som skulle vara skönt att bli klar med, så tänkte sätta mig i stallet och plugga lite, finns ingen bättre miljö! 
 
 

Min ängel

Min älskade, älskade lilla isbjörn.. hon var perfektion, aldrig igen kommer jag träffa en lika fantastisk häst och individ. Det är konstigt hur ett hjärta kan krossas om och om igen..
 
 
 
 

Vår

Tänkte inte ha ridit idag, mådde inte bra, men det slutade med att jag gav mig ut på en längre runda på knappt två timmar. Underbart.
 
Det var nästan helt vindstilla, molnigt men fortfarande väldigt ljust, fåglarna kvittrade och nästan all snö är borta, vårkänslor någon? Vi tog en galopp i skogen, genom den snö som fortfarande låg kvar, och Calle var mer än nöjd och gjorde små glädjeskutt i vartenda steg. 
 
Calle har verkligen energi så att det räcker och blir över just nu, det mesta går att bli rädd för numera och jag får emellanåt hålla i mig för glatta livet, haha! Dagens "skrämselobjekt" var ett par hästar som galopperade låååångt borta (han hörde ljudet) , det resulterade i höga jämfotehopp, småstegringar och piruetter från Calles sida, 
 
Tro det eller ej, men jag klagar inte, han är så himla glad just nu och större delen av rundorna sitter jag bara och  skrattar åt honom. Det är härligt att se honom så glad och full av energi.. Det är underbart att känna hans rena glädje efter en galopp och hur han inväntar min signal, hur han nästan frågar "Ska vi galoppera igen matte? Ska vi galoppera igen? SNÄLLA, SNÄLLA, bara en galopp till! Nehe.... Nu då?" .
 
Han är underbar min häst, och om han inte hade haft lite bus och rävar bakom öronen så hade jag däremot blivit orolig.
 
 

Underbara häst!

Härliga helg! Idag fick Calle komma ut på en riktig "långrunda", vi var ute i över två timmar i det härliga, varma vädret och Calle var överpigg och löjlligt glad, precis som vanligt alltså! 
 
Idag var Calle på ett riktigt "explosivt" humör, allt, vars namn började på en bokstav, var livsfarligt, allt från en stubbe till sin egen skugga.. Det vart lite skutt hit och dit och fina piruetter, men utöver det gick allt bra. I slutet av rundan verkade han ha fått ur sig det mesta av överskottsenergin han hade på lager och stod sedan på stallgången och halvsov. Vi båda var väldigt nöjda
 
Det är så frusterande med blankisen som täcker vägarna, hade velat ut och galoppera ordentligt, känner att det är något som Calle behöver just nu! 
 
 
 
 

Mina favoritbilder 2014

 Jag har säkert runt hundra bilder jag hade kunnat lägga upp den här kategorin, 
 
 Fina Cornelia som kom till stallet sommaren 2014! Den här är otroligt vacker, nästan som en saga, att se på. Den här bilden på henne älskar jag, tycler att den är härlig på alla sätt och vis, från ljuset till hur hennes man har lagt sig!
 
 Min fina Calle och min vän Amanda. Dessa två har en historia bakom sig som bör uppmärksammas,utan Amanda så hade Calle aldrig varit den underbara personlighet som han faktiskt är idag. Amanda är Calles förra ryttare och hon älskar honom minst lika mycket som jag gör, och Calle litar på henne till 120%, vilket jag tycker syns så otroligt väl i bilderna.
 
 Dessa bilder på min älskade mamma och våra fina hundar ligger mig väldigt nära om hjärtat, tycker att alla bilderna är så härliga i både stämning och ljus, jag behöver nog inte säga att hundarna avgudar henne, precis som resten av familjen!
 
 
 

Tillbaka till skolan

Ja, nu är jullovet slut.. sorgligt, eller hur? Nej men allvarligt talat så kommer det bli rätt så skönt att få komma tillbaka till skolan, få träffa alla underbara människor och djur igen!
 
Mitt jullov har varit underbart, har bara varit hemma (Läs: i stallet) och varit osocial. Det har varit så skönt att leka eremit ett tag, fått vara ifred. Jag har njutit av att få sitta på min älskade hästs rygg (med Alliz som sällskap från marken såklart), likaså den tiden jag spenderat vid mitt skrivbord där jag, full av inspiration, har skissat blad efter blad i mitt skissblock fullt. 
 
 
Nu är det bara att ta ett djupt andetag, och sedan kliva in i den värld som är skolan. 
 
 
 

Fluffbollen Rasken

 
 
 
 

Dori

Här kommer lite bilder på världens mysigaste häst, nämligen Dori! 
 
Den här damen är alltid rolig och lättsam att fota, hon är nyfiken på mig och allt som pågår runt hagen, vilket gör att hon ofta står med spetsade öron och höjt huvud. 
 
Älskar också hennes ögon, de är extremt ljusa och utrycksfulla! 
 
 
 
 

Min fina, del 2

 
 
 

Mål för 2015

* rja rida för tränare igen! Jag menar då menar jag på Calle! Innan sommarlovet så red jag varenda vecka för instruktör, på just Calle, och det var så himla nyttigt och roligt. Jag känner hur mycket jag har tappat av ridningen, och det vill jag ändra på! 
 
* Ta körkort! Tro det eller ej men i år blir jag myndig, så att ta körkort är självklart! Det kommer bli skönt att få den friheten, att kunna köra iväg med Calle till träningar eller bara till ridhus tex. 
 
* Kunna rida ut i halsring! Det målet är vi inte så långt ifrån, har ridit en del i halsring på paddocken och några kortare rundor, vilket fungerar alldeles utmärkt! Kommer dock fortsätta att ha repgrimma på honom, annars kommer min kära mor få spel
 
*  Lära mig sitta ned i Calles trav! Trots att det borde vara en omöjlighet så har Calle fina gångarter, och hans trav är helt hopplös att försöka sitta ned i! Jag har den senaste tiden ridit en hel del barbacka, och det tänker jag fortsätta med också, då kommer jag nog så småningom lära mig! 
 
 
Jag hoppas att det här blir mitt och Calles år, att jag kan få honom så där fin i musklerna som jag vet att han kan vara. Man kan säga att jag har en massa delmål, tex att få ordning på den korta galoppen och sedan på galoppombytena, men för det krävs det helt klart mer muskler och kondition. Ett annat mål är att jag ska fortsätta träna som jag gjort de senaste två månaderna, dvs träna på maskinen 3-4 dagar i veckan och resterande av dagarna gå superlånga promenader. 
 
Det viktigaste för mig är dock att fortsätta våga, att gå in i klassrummet trots att paniken av att vara runt andra människor skriker i mitt huvud, att fortsätta pressa mig själv att försöka räcka upp handen när jag vet, undrar eller tror något, att lita på mig själv.
 
 

Nytt år nya möjligheter!

Nu för tiden har det varit så fantastiskt väder! Men tyvärr så är min kamera hemma hos min pojkvän och jag glömmer den varje gång...
Jag är ju även en sådan som inte tycker det är så roligt att blogga utan fräscha bilder, men jag ska försöka finna någon annan inspiration helt enkelt!
 
Nu har jag firat in det nya året, som de flesta andra också gjorde. Jag befann mig i Uppsala och var vid slottet där det var helt magiskt med alla vackra raketer, men även en del idioter som smällde raketer utan tillåtelse och det var nära att olyckor hände. Men som tur var gick allting bra och jag hade en jätte bra kväll.
 
Under 2014 har det hänt mycket! Bland annat fyllde jag 18, fick körkort osv. Detta är såklart något som är väldigt stort. Annars har jag övrigt haft ett väldigt bra år då jag funnit en del nya vänner, tillexempel Johanna som jag fått chansen att blogga här med som jag tycker är super roligt!

Unni går fortsättningsvis super bra och jag tvivlar knappast på att det kommer upphöra, hon levererar varje pass nu för tiden och är riktigt trevlig att rida, blir bara bättre och bättre för varje gång! Det är riktigt kul!
Isabelle har även hon kommit och hoppat nu en gång och det var kul när även hon kände en stor skillnad från innan Unnis långa vila! Jag tror nästan att denna två månaders vila har varit nödvändig för henne, inte bara hennes kropp utan mest hennes huvud. Hon är alltid på gång nu och vill verkligen göra allt man ber henne om, förut tyckte jag inte att hon kändes lika positiv.
 
Men detta är såklart super kul och jag är jätte glad över årets start och är övertygad om att detta året kommer leverera!
 
 
Hur firade ni in det nya året?
 
 

Min fina

 
 
 
 

2015

2015 börjar med dåligt väder, ett dåligt omen kanske? Har väldigt svårt för nyår, på grund av alla raketer som avfyras, är alltid livärdd för att något ska hända.
 
Idag var det jag som hade morgonutsläppet och hästarna var relativt lugna, det var Calle och Dori som var en aning stressade. Förra året så tog det flera dagar innan Calle lugnade ner sig helt, han gick på helspänn och när man var ute kunde han explodera för ingenting alls. Dru var precis som Calle, om inte ännu mer stressad. 
 
Hur ser ni på det där med raketer? Jag personligen mår bara dåligt inombords av det, just på grund av alla djur som mår dåligt av det, + alla olyckor som sker i samband med raketerna. 
 
Nu ska jag inte vara negativ mer, så till ett lättsammare ämne: Nu när vi är inne i det nya året, har ni några nyårslöften? 
 
 
 

Nytt pannband

Var ute och fotograferade Calle här om dagen i hans nya pannband som jag fick i julklapp! Pannbandet är från PS of Sweden och är något som jag suktat efter väldigt länge, så himla fint är det, bilderna gör det inte rättvisa! 
 
PS är ett av mina favoritmärken, så himla fint läder och smarta lösningar och idéer, som pannabanden som har sin "click it" funktion, vilket gör att det bara är att knäppa på och av pannbanden på någon sekund! 
 
 
 

RSS 2.0