Att det kan vara så roligt

Kan inte säga nog många gånger hur fantastiskt rolig och fin Calle börjat bli att rida, idag hade vi ett superpass, han var så förbaskat fin i slutet! 
 
Han är bekväm min mupp, rent av lat många gånger (det är vi nog alla innerst inne), men så fort man får honom med sig så är han så otroligt ambitiös. Idag fokuserade vi på galoppfattningar, övergångar och halvhalter (dina små vänner, som min tränare alltid säger). Till en början var han något ofokuserad men efter en hel del övergångar, halter, ryggningar osv, var han med på noterna. 
 
 
 
Allt gick på som på räls idag, nöjd är bara förnamnet! 
 
 

Min fina lilla häst

Nu känns det verkligen att jag och Calle är på gång, han börjar bli så förbaskat fin i både ridning och tömkörning, så himla roligt!
 
Den här veckan har jag faktiskt gått helt efter schemat jag la upp tidigare i veckan.
 
  • I måndags var det träning som vanligt, det kändes lite avigt i början av passet, men ack så fin han kändes i slutet!
  • I tisdags gick jag alltså en långpromenad med C, tänkte att det kunde vara skönt för honom att sträcka på benen utan ryttare dagen efter träning! Måste förövrigt tillägga att det var en dag helt i Calles stil, började med att ta in honom, rykta, gick sedan promenaden, väl tillbaka var det bara in i stallet för att rykta lite till, sen fick han beta i 15min innan det var dags att släppas ut i hagen igen, där han till sist självklart fick lite morötter som belöning!
  • I onsdags tömkörde jag honom, och hjälp så fin han var!! Han lyssnade på mina röstkommandon och arbetade riktigt fint.
  • I torsdags fick han sin vilodag.
  • I fredags red jag ut, och om man bortser från att han var dundertaggad (=exlposiv och stark) så kändes han riktigt fin, och glad var han utan tvekan! ;)
  • I Lördags red jag ett hårdare pass på banan. I början av passet tränade jag på att sitta ned i traven utan stigbyglar (Fy fan säger jag bara..) efter det låg mitt fokus på galoppfattningarna, något som inte fick på räls i måndags. Åter igen måste jag berömma min fina häst, han tog alla fattningarna direkt och arbetade på så fantastiskt fint, blir så himla stolt över min mupp!
  • Idag red jag ut med Linda och Linnea, vi red om Fjälby och höll oss enbart i skritt. Calle skötte sig alldeles utmärkt, så mycket mer finns inte att säga, ett utmärkt "dagen-efter-träning"pass helt enkelt!
 
 
Imorgon är det träning igen, ska bli kul att se om vi fortfarande kan få till några fina fattningar inför tränare! 
 
 
 

Kvällstur

Idag var det uteritt som stod på schemat, men då det var svinkallt, blåste och regnade så tänkte jag först strunta i ridningen. Somnade vid kl 3-4 då vädret var som värst, vaknade sedan igen 18:50, då var det helt vindstilla och solen sken.
 
Drog på mig ridkläder, kastade in Alliz i bilen och åkte till stallet, tog in och gjorde iordning C och begav mig sedan ut. Red en av de långa skogsrundorna, den om bonden Kalles gård. I princip hela rundan gick i trav, så både häst och hund fick sig en ordentlig joggingtur. Det var så roligt, för när Alliz galopperade iväg så blev Calle så otroligt taggad och tyckte jag var världens bitch som inte lät honom springa ikapp.. 
 
En bild från dagen på mina två favoriter här i världen
 
 
 
 

Mer av Hilda!

 








 
 
 

Calle v.16

 
 
 
 

Praktik igen

Äntligen så är det praktik igen, 3 underbara veckor borta från skolan, kan det bli bättre? 
Nämnde jag att praktiken är hos min tränare, Viveca? Nope, det kan inte bli bättre..
 
Det är så roligt och inspirerande att vara runt V, älskar hennes hästhållning och tänk! Det är alltid lika kul och intressant att diskutera olika ämnen (Klippning av häst bland annat), för även fast hon håller hårt på sina åsikter så lyssnar hon på vad man har att säga och försöker aldrig köra över en! 
 
 
Nej, det kommer bli så skönt att vara omgiven av positiv energi nu under dessa veckor, sen när nämnda veckor är avklarade är det bara 4 veckor kvar i skolan,  helt galet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ljusare kvällar = längre dagar och mer tid!

Hur härligt är det inte att känna att man numera kan komma till stallet vid sex eller sju tiden, men trots det inte behöva oroa sig för att rida i mörker. 
Jag tycker det är fantastiskt och jag har äntligen fått tiden att sätta igång Unni ordentligt. Vi rider mycket i paddocken, mycket hoppning, bommar och övningar hon verkligen måste använda kroppen.
Det som är positivt är att nu kommer det vara såhär, till och med bli lite ljusare ändå på kvällarna innom någon månad. Fantastiskt! 
 
Det ända som dock är fy skam är att vi börjat få besök utav både myggor och flugor... Jag som nästan hade förträngt dom, attans! Bara att köpa hem flugmedel och göra sig redo, tog faktiskt fram Unnis flutäcke igår så även det är redo, Unni är nämligen mycket känslig för dessa hungriga flygfän.
 
 
Jag antar att jag inte är ensam om att hylla detta? Hur lägger du upp allting på somrarna när man inte behöver tävla mot mörkret?
 
// Michelle
 

Välkommen vackra Hilda!

 
 
 
 
Hilda kom till oss i januari egentligen så hon har funnits för oss ganska länge nu ändå. Men att visa henne då kändes ändå inte som ett alternativ eftersom hon var grovt undernärd och inte var i så vackert skick. Men vi håller på at göda upp henne nu och tränar hennes huvud.
 
Hilda är 3 år och är importerad från Irland, man vet faktiskt inte så mycket om henne mer än det som vi har sett av henne under dessa månader.
Unni älskar iallafall Hilda vilket också är super kul!
 
 
// Michelle
 
 
 
 

Upplägget för Calle

 Just nu aktiveras Calle 5-6 gånger i veckan, han rids ut 2-4 dagar i veckan och arbetas på banan 2-3 dagar/veckan, minst ett pass med tömkörning. Att arbeta nästan varje dag är något som Calle trivs väldigt bra med, känner att han har lugnat ner sig avsevärt, och de är inte för att jag kör slut på honom.
 
Uteritterna varar mellan 30-50min och än så länge håller vi oss bara i skritt och trav (känner inte för att käka grus, så galoppen får vänta) Vissa dagar, tex efter ett hårdare pass, skrittar jag bara ut i skogen en halvtimme så att han får sträcka på benen, andra dagar rider jag ner till kohagen för att klättra, vilket max tar 45min, sammanlagd tid, själva klättringen tar max 10min.
 
Paddocken Passen på banan varar mellan 15-50min, beroende på vad som står på schemat, vissa pass är korta och intensiva (fokus på trav och galopp) medan ett skrittpass kan vara betydligt längre. 
 
Så här har veckan sett ut hittills, och så ser planen ut för resten veckan:
 

Måndag: Red för V, ett längre pass med mycket skritt och en del galopp och trav i slutet. 40min

Tisdag: Red skogsrundan om Kalles, mestadels trav. 45min

Onsdag: Red ner till kohagen och klättrade. 30-40min

Torsdag: Vila

Fredag: Tömkörning

Lördag: Klättring eller "vanlig" uteritt

Söndag: Klättring eller "vanlig" uteritt, eller ett lättare pass på banan.
 
 
En gammal favorit på medryttare Amanda och C
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Härliga ridturer

Både gårdagens och dagens ridpass tog plats ute i det fria.
 
Igår red jag lilla skogsrundan som vanligt, men tog sedan vägen genom skogen om "Kalles" (bonden som äger marken) En av mina absoluta favoritrundor, en otroligt mysig runda, lagom lång och perfekta trav och galoppvägar. 
 
Den högra bilden tog jag igår, och den vänsta för nära fyra år sedan. Samma fantastiska väg, samma gamla lada (där spökena förstås alltid ligger på lur), samma träd, och två helt olika hästar. Denna rundan var min och Drullans absoluta favoritrunda, har så många fantastiska minnen där jag rider barabacka i full galopp på just denna vägen. Nej usch, nu känner jag mig alldeles för sentimental..
 
 
 
I vilket fall så skötte sig Herr Mupp alldeles utmärkt, vi höll oss mestadels i trav och han kändes så otroligt trevlig, trots lite bus då och då. 
 
Dagens ridpass tog plats i en av kohagarna som ligger ungefär 15min från stallet, Linda följde med från marken med sin Dagge. Anledningen till att vi går till den nämnda kohagen beror på de fantastiska klätterbackarna som finns där. Vi tragglade inte särskilt länge, utan jag red upp och ned för backen fyra gånger, samt red runt lite i hagen, sen så nöjde vi oss.
 
Det är jobbigt för hästarna att klättra, så vi kör bara med korta och intensiva pass, det räcker gott och väl. Om jag skulle hålla på i en timme skulle C snart tröttna och börja protestera, som det är nu så tycker han att det är kul och tar sig alltid an backarna med spetsade öron och målmedvetna steg!
 
Väl hemma i stallet igen stod Calle med dimmiga ögon och halvsov, så nog räcker det allt med korta pass! 
 
 

Calle v.14

Måndag: Red lektion, Calle kändes fin och snärtig, dock lite ofokuserad emellanåt.
 
Tisdag: Ytterligare ett pass på paddocken, han kändes riktigt fin och lyhörd, galoppen blir bara bättre och bättre!
 
Onsdag: Tanken var att rida lilla skogsrundan (45min) men dessvärre så satte blåsten käppar i hjulet för mig, försökte rida ut men Calle var helt galen och innan jag ens hade lämnat gården var jag på väg att käka grus, red istället runt hemma i skogen runt mitt hus och bakom stallet i 45-50min. 
 
Torsdag: Vila
 
Fredag: Ett kortare tömkörningspass på paddocken, han var fin och man märker verkligen att han har blivit starkare.
 
Lördag: Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra med honom, antingen uteritt eller promenad, han ska iaf inte stå still eller vara på banan idag.
 
Söndag: Uteritt eller promenad.
 
 
 
 

RSS 2.0