För även överambitiösa hästar behöver vila

Calle har gått rätt så intensivt den senaste tiden, så tänkte låta honom vila i 2-4 dagar, bara så att han får chans att vila upp sig lite granna. Så fråb idag, till senast lördag tänkte jag låta honom stå! 
 
 

Det blir bra

Trots att det känns lite tråkigt att lämna stallet här hemma (och mina ridvägar.. *gråter*) så känns det verkligen som rätt beslut. För det första så kommer C få gå i en flock igen, under större delen av åren jag har haft honom så har han dessvärre fått stå själv (i en hage intill stallägarens hästar) och det har grämt mig lite. Calle fungerar dessvärre inte sådär jättebra med andra hästar, han vallar runt väldigt och det har inte funkat med stallägaren hästar helt enkelt! 
 
Nu står han i vilket fall som helst i en stoooor hage och med en flock på typ 7 hästar, och det känns så bra! Sen, om man ska göra det ännu lite bättre, så är det bara lösdrift som finns på gården, vilket kommer passa C perfekt! 
 
Uppdrag; Hitta hästar
 
En stund senare:
Standard att man hittar dom läängst bort i hagen.
 
Nöjda och mätta hästar.
 
I "stalldelen", inga hästar står på box, det är bara eventuella sjukboxar, samt där vi gör i ordning hästarna.
 
 
 

Mycket på en gång

Alltså jag säger då det, den här sommaren har verkligen flugit förbi, varför blir det alltid så? Ena dagen är det skolavslutning, och andra så är det tillbaka i skolbänken igen.. 
 
Sen så har jag tagit ett (för mig) väldigt svårt beslut, nämligen att låta Calle stå kvar "permanent" hos min tränare Viveca. Anledningen är helt enkelt bristen på träningsmöjligheter här hemma, det är skitsvårt att hålla igång C under höst och vinter, särskilt med tanke på att det tar 1 timme hem från skolan. 
 
Det känns jobbigt att lämna stallet som jag sett som mitt andra hem de senaste 7åren, men jag tror att det kommer bli bra. Hos Viveca kommer jag ha tillgång till ett stort ridhus, samt kommer det finnas tillgång till hjälp på ett helt annat sätt än här hemma. 
 
Dru och Alliz för cirka 4 år sedan.
 

RSS 2.0