Sommarbete

Idag har Calle fått åka på sommarbete!
 
Jag ska till Skåne med mamma och hälsa på släkten där och kommer först hem runt den 15-16 Juli, så Calle kommer få stå hos min tränare Viveca under dessa två veckor (+ 1 eller 2 veckor). Under tiden jag är borta så kommer Calles medryttare, Amanda, rida och sköta om honom lite, eventuellt att Viveca skulle rida honom någon gång också! 
 
Calle och den vackra kallblodstravaren Emil
 
Det känns jätteskönt att Calle får stå hos Viveca under dessa veckor, + att Amanda förhoppningsvis kommer kunna rida ett par gånger i veckan så att han hålls igång! 
 
 
 

Lika barn leka bäst?

Återigen har jag varit i farten, denna gången blev det bara något litet dock. Så köpte en varsin marinblå grimma med dubbla nosludd, ett bakom nacken och ett över mulen, detta också i marinblått. 
Dessa använder jag dock inte nu utan tänkte ha dom som lite slit och släng grimmor till hösten. 
 
 
 
 
 

Geisha 27/06-16

 
 
 
 
 
Geisha börjar bli så otroligt rolig att tömköra! Kul att se att denna lilla ponny har så mycket potential! Så bra som hon gick ikväll har hon aldrig gått! Så riktigt, riktigt roligt!
Det var ett kort och intensivt pass, hon fick löshoppa lite på slutet men det är ingenting som vi lyckades på bild på då alla dessa bilder var suddiga... Kul. 
Men det var ett riktigt lyckat pass! Man blir så taggad nu så man vill ju bara fortsätta träna henne! 
 
 
 

Söker medryttare!

Jag letar fortfarande medryttare till Unni, nu även till Geisha. 
Är du den som jag söker? 
 
Båda hästarna står uppstallade på en liten, mysig gård ca 5 minuter från stan (Enköping). Är man inte för lat går det absolut att cykla på 25-30 min. På gården finns en paddock och hur mycket fina ridvägar som helst! För den hoppinstresserade vill jag bara flika in att det inte finns så mycket hinder material, endast ca 8 hinderstöd och 9 bommar som jag själv köpt in. Skulle man vara väldigt hoppintresserad så kan vi dock säkert lösa det med fler hinder!
 
 
 
 

Till Unni söker jag någon som gärna vill ta det ganska lugnt, träna en del dressyr i paddocken, kanske hoppa lite (eller mycket)? Men lika gärna ska tycka det är mysigt att rida ut på långa mysiga uteritter!
Unni behöver en lugn och stabil ryttare, hon är världens snällaste men har lite svårt att slappna av med ny ryttare, detta för att hon framförallt är så noga med att vara en till lags och göra rätt, så sker ett misstag får man släppa det direkt och bara göra om och göra rätt. Hon tänker mycket, väldigt mycket! Vilket innebär att man måste få henne att tänka på annat och ibland ha en plan A,B,C,D och E, kanske ibland ännu fler planer och prova alla möjliga sorters vägar för att allt ska funka ordentligt.
Unni kan gå lös, i ALLA lägen när man blviit hennes vän, vi har tränat mycket från marken och det är något som jag gör regelbundet med Unni för att hålla huvudet igång på henne.
 
Jag vill ha hjälp ca 2 dagar i veckan, då vill jag gärna att man rider ordentligt dom dagarna, även mockar, fixar mat osv. Hon blir som din häst dessa dagar. Är VÄLDIGT flexibel. Detta innebär att om du kanske bara kan ta 1 dag ena veckan så löser vi det så du kanske kan ta 3 dagar kommande vecka.
 
Det som man får stå för är sånnafall hovslagaren och även 1-2 insälpp eller utsläpp i veckan. I stallet står endast 4-5 hästar i höst så går snabbt och smidigt. Detta löser vi också så gott vi kan så detta passet blir när du är i stallet.
(Kan tänka mig någon som kommer 1 dag i veckan och då får man betala halva hovslagaren + ett in/utsläpp i veckan) 
 
 
 
 
 
 
För Geisha söker jag också någon som vill hjälpa till lite grann. Hon är ju bara 4 år och inte gjort så mycket tidigare. Hon ska bli både ridbar och körbar. 
Hon är en B-ponny, alltså måste du vara rätt så liten om du ska vara hennes ryttare, att köra henne kommer gå även om du inte är en "mini människa" eller ett barn.
Jag har haft Geisha i en månad ungefär, känner henne ite rakt igenom men tycker hon är väldigt okomplicerad och lättlärd. När hon kom till mig så kunde jag inte duscha henne själv, men det är inga problem längre, det tog inte mer än 2 veckor av små duschar innan hon blev såpass enkel att ha och göra med. Lärde henne även att komma när jag visslar på ett kort pass i paddocken, så detta är en tjej med ett väldigt smart huvud.
Hon är en väldigt härlig indivit som är otroligt rolig att arbeta med, hon hoppar fantastiskt med bra teknik, går vackert på banan när jag tömkör henne, hon är en aning bakskygg men blir bättre för varje dag som går.
Geisha är en perfekt ponny för dig som vill starta och börja från början, dock utan stress, viktigt att ta allting i hennes takt!
 
Jag vill ha hjälp ca 2 dagar i veckan, då vill jag gärna att man rider/kör/tränar henne ordentligt de dagarna, även mockar, fixar mat osv. Hon blir som din häst dessa dagar. Är VÄLDIGT flexibel. Detta innebär att om du kanske bara kan ta 1 dag ena veckan så löser vi det så du kanske kan ta 3 dagar kommande vecka.
 
Det som man får stå för är sånnafall hovslagaren och även 1-2 insälpp eller utsläpp i veckan. I stallet står endast 4-5 hästar i höst så går snabbt och smidigt. Detta löser vi också så gott vi kan så detta passet blir när du är i stallet.
(Kan tänka mig någon som kommer 1 dag i veckan och då får man betala halva hovslagaren + ett in/utsläpp i veckan) 
 
 
 
Är du intresserad av någon av mina tjejer? Eller kanske båda? Mejla mig gärna på Michelle.Inerud@hotmail.com, annars lämna gärna en kommentar  med ditt nummer eller mejl så hör jag av mig!
Jag är inte ute efter några 'brevvänner' så endast seriösa gör sig besvär. 

Provridningar kommer ske med all respekt för Unni och Geisha, varje person som hör av sig får komma ut och ha några gånger på sig att känna efter och prova lite innan jag tar ut nästa person, detta för att det inte ska bli alldeles för mycket olika människor som rider och säger olika saker till dom. 
 
 

Flickornas scheman

 
 
 
 

Mysiga dagar

 Kan inte säga nog många gånger hur skönt det är med sommarlov, dock måste jag medge att det gör mig något lat.. oups
 
Calle har den veckan hittills gått måndag och tisdag, idag fick han vila. I måndags red jag ett kanonpass på banan, med fokus på den samlade galoppen (jäääääätte jobbigt hälsar C) min tränare var där och instruerade mig och hjälp så bra att ha någon från marken alltså! Viveca har världens hökblick, och jag kommer inte undan med något, precis som det ska vara alltså! 
 
Efter passet fick C en välbehövlig dush och fick sedan stå och vila på stallgången i någon halvtimme medan jag pysslade om honom. 
 
Igår gick han ett desto lugnare pass. Medryttare Amanda kom ut och fick skritta ut på en längre ritt (1,5-2 timmar) Jag själv agerade sällskap från marken. Även gårdagens skrittur gick galant, C var lugn och nöjd hela tiden. Det är verkligen perfekt att skritta ut dagen efter träning, skönt för C att varva ner lite och bara sträcka ut alla muskler.
 
 
 
 

Härlig bus kväll! 
 
 
 
 
 
 

Sommarlov

Glädjen säger jag bara.. Fy tusan vad skönt! 
 
De senaste två veckorna har jag haft fullt upp, förra veckan var det stalltjänst (som varar 7 dagar) så när den äntligen var avklarad var jag helt död. Den här veckan har egentligen varit rätt så chill, men tröttheten efter stalltjänsten har hängt i = orkar inte göra ett skit förutom att rida Calle.
 
 
Calle gick under förra veckan lite mindre än vanligt:
 
V.22
  • Måndag: Red ett fantastiskt pass för min tränare.
  • Tisdag: Hade en 3,5 timmars håla, så smet hem, red ut om Fjälby och åkte tillbaka till skolan igen.
  • Onsdag, torsdag, fredag: Vila
  • Lördag: Linnea fick rida Calle (jag var inte där) Hon red ett lättare pass på banan i alla gångarter.
  • Söndag: Linnea red åter igen, hon red då ut om Fjälby (med sin mamma som sällskap, aldrig i livet att hon får rida ut helt själv!) 
V.23
  • Måndag: Vila
  • Tisdag: Tömkörning
  • Onsdag: Tömkörning
  • Torsdag: Uteritt, långa skogsrundan om Kalles
  • Fredag: Träning, otroligt fin var han! 
Så har det, lite kortfattat, sett ut hittills. Imorgon och på söndag tänkte jag ta och rida ut igen, kanske låta honom galoppera på lite mera!
 
 
 
 
 
 
 
 

Åska och ruskväder!

Jag var precis ute och köpte sushi och tog med hem, strålande sol och riktigt härligt väder. Detta förvandlades nu till oväder, hör hur det mullrar utanför fönstret,! GALET!
Jag som skulle till granngården innan stallet.
Får nu se om jag hinner det eller inte, vill bara åka och ta in mina prinsessor så de inte blir blöta och kalla. Ska dock ändå åka mot granngården sen för att köpa betfor, müsli och biotin.
 
Hoppas på att vädret lugnar sig så jag kan rida Unni och tömköra Geisha mot kvällningen. Annars blir det bara massor av mys med båda tjejerna, vilket inte sitter fel det heller!
 
 
 
 
 
 

Glöm inte bort att skratta!

 
 
Mellan dessa träningsinlägg som endast kommit upp från min sida senaste dagarna, så vet jag också att jag inte är ensam om att träna och motionera hästarna dagligen. Så jag vill mest bara stanna upp er och påminna er om att tillåta er själva att skratta och ha kul med hästarna också, en vilodag kan lika gärna betyda lite lugnt och kravlöst bus!
 
 
 

Geisha tömkörningIdag var första passet i paddocken som jag faktiskt krävde något av Geisha. Vi tömkörde och det gick riktigt bra. Den här ponnyn kommer bli så otroligt fin!!

Vi startade av att bara vara på långa tömmar, övade på att byta varv och kände efter hela tiden vart jag hade henne, hon blev lite surig ibland när jag bad henne att få in bakbenen mer under sig för att höja ryggen, det hade hon inte lust med till en början nämligen.
Hon fick sedan sträcka ut på sig lite i trav innan vi började jobba i skritt igen, nu var hon väldigt mjuk och följsam och vi körde mycket omställningar och några övergångar. 
Jag blev väldigt positivt överraskad över Geisha, hade inte räknat med att hon skulle ta in all information så snabbt som hon gjorde, w-o-w vad roligt! 
Imorgon ska hon få återhämta sig lite och sedan på fredag börjar vi köra igång igen!
 
 
 

Kommer bli en sen kväll...

Jag har haft sovmorgon idag, dock gick jag ändå upp vid 07.00, känner att det är idiotiskt att inte gå upp och njuta av en sådan här fantastisk dag!
Jag har sökt lite nya jobb, handlat och ätit lunch med min pappa och syster.
Nu klockan 13 börjar jag jobba på salongen, så ska sitta där fram till 19.00 och då blir det att skynda sig till stallet. Båda hästarna ska tömköras så det blir en sen kväll. Men mer uppdatering kommer ikväll.
 
 
 
 

RSS 2.0